Silvai Linartei veltīts glezniecības simpozijs Rotko centrā pulcē Latvijas un ārvalstu māksliniekus

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs jau trešo reizi rīko starptautisko glezniecības simpoziju “Silva Linarte”, godinot izcilās Latgales mākslinieces un ilggadējās mākslas pedagoģes Silvas Veronikas Linartes (1939–2018) piemiņu un radošo veikumu, kas šogad apvienos četru valstu māksliniekus kopīgam radošam darbam divu nedēļu garumā.

Māksliniecei veltītais glezniecības simpozijs aizsākās 2019. gadā ar aicinājumu latviešu un ārvalstu gleznotājiem ļauties vienojošam radošam procesam, izzinot Silvas Linartes dzīvesstāstu un radošo mantojumu un iejūtoties Latgales un Daugavpils cietokšņa īpašajā vidē. Arī šogad, veicinot interesi par Daugavpili kā mākslinieciski rosinošu pilsētu, kā arī sekmējot radošo procesu virzību reģionā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar biedrību “Inspairum” no 20. augusta līdz 3. septembrim rīko starptautisko glezniecības simpoziju “Silva Linarte”.

Silvas Linartes mākslinieciskais mantojums runā pāri robežām un gadskaitļiem, viņas enerģija turpina iedvesmot Latvijas māksliniekus arī šobrīd. Silva bija izteikta personība, kas spēja uzveikt sava laikmeta grūtības un saglabāt pašcieņu arī vissarežģītākajos apstākļos, bet pāri visam allaž stāvēja viņas neatlaidība un koncentrēts māksliniecisks sniegums. Ar šīm īpašībām Silvu Linarti pazīst visā Latvijā, un tieši tās ir kļuvušas par vadmotīvu starptautiskajam glezniecības simpozijam “Silva Linatre”, lai ar jaunu skanējumu pieminētu to paaudzi, kas savulaik veidoja Latvijas mākslas pasauli. Tā veidojas emociju un pārdomu virpulis, kas iekustina jauniem sasniegumiem, paverot logus un durvis uz vēl neizpētītu jaunrades pieredzi.

Divu nedēļu garumā simpozija dalībnieki no četrām valstīm apvienojas radošā darbā, sarunās un pieredzes apmaiņā caur mākslinieku prezentācijām, lekcijām un meistardarbnīcām. Simpozija pieredze kulminēsies izstādē, kas būs skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, sākot ar 3. septembra plkst. 16.00. Savukārt pēc izstādes simpozijā jaunradītie glezniecības darbi papildinās Rotko centra glezniecības kolekciju.

3. starptautiskais glezniecības simpozijs “Silva Linarte” tiek rīkots Latgales kultūras programmas ietvaros ar Valsts kultūrkapitāla fonda, a/s “Latvijas Valsts meži”, biedrības “Latgales reģiona attīstības aģentūra” un Daugavpils pilsētas domes atbalstu.

Simpozijā piedalās:

Elga Grīnvalde (Latvija)

Eimutis Markūns (Lietuva)

Petra Heitketere (Vācija)

Anna Špringere (Polija)

Zigurds Poļikovs (Latvija)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66765404sec.