Keramikas simpozija ievadizstāde stikla galerijā «4METRI»

Stikla galerijā “4METRI” Daugavpilī, Hospitāļa ielas 8 pagalmā, no piektdienas, 15. jūlija, skatāma keramikas simpozija “Ceramic Laboratory” ievadizstāde.

Daugavpilī ieradušies keramiķi no septiņām valstīm, lai kopā piedalītos desmitajā starptautiskajā keramikas simpozijā “Ceramic Laboratory”, ko organizē Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

Gadu gaitā ir izveidojusies tradīcija rīkot ne tikai simpozija noslēguma izstādi ar divu nedēļu laikā tapušiem jaundarbiem, bet arī atklāt simpoziju ar ievadizstādi. Tajā skatāmie darbi ir tapuši iepriekš dalībnieku personīgajās darbnīcās vai studijās, un tā kalpo par sava veida prezentāciju, ļaujot skatītajam iepazīties ar katra mākslinieka individuālo stilu un tehniku jau simpozija atklāšanas brīdī.

Galerija “4METRI” ir pilsētvidē izvietota stiklota vitrāža, atrodama Daugavpils cietoksnī līdzās Laikmetīgās keramikas centram. Pateicoties galerijas atvērtajam izvietojumam ārpus telpām, izstāde ar simpozija dalībnieku darbiem skatītājiem un keramikas interesentiem būs pieejama bez maksas jebkurā diennakts laikā visu vasaru.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Rasa Justaite Gecevičiene (Lietuva), Andrijs Ilinskis (Ukraina), Ingrīda Allika (Igaunija), Alicja Bulavka-Fankidejska (Polija), Dmitrijs Bulavka-Fankidejskis (Polija), Elīna Titāne (Latvija), Hanna Mjadzvedzeva (Baltkrievija), Delija Maksima (Rumānija), Lauris Krauze (Latvija), Una Gura (Latvija), Lilija Zeiļa (Latvija), Nellija Dzalba (Latvija), Ilona Abdulajeva (Latvija).

Keramikas simpozijs šogad notiek laikmetīgās keramikas festivāla ietvaros, kurā paredzētas arī publiskas lekcijas, meistarklases, cepļu kurināšana un lielformāta keramikas skulptūru dedzināšana.

Keramikas festivāla programma interesentiem būs pieejama www.rothkocenter.com no šī gada 19. jūlija.

Keramikas festivāls notiek projekta “Pārrobežu lojalitātes programma kultūras un tūrisma veicināšanai” ietvaros. Projekts tiek īstenots Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros, un to finansē Eiropas Savienība. Par rakstu saturu pilnībā ir atbildīga Daugavpils pilsētas pašvaldība, un tas nekādā veidā nevar tikt izmantots, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.

Ieeja pasākumos – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.682863sec.