Nedēļas nogalē Daugavpilī gaidāmi pēdējos gados vērienīgākie pilsētas svētki

Daugavpils pilsētas svētki "Mana pils Daugavpils – Iespēju pilsēta", kas norisināsies līdz 9. jūnijam un būs veltīti uzņēmējiem, solās kļūt par pēdējos gados vērienīgākajām pilsētas dzimšanas dienas svinībām.

Daugavpils, atzīmējot savas pastāvēšanas 738. dzimšanas dienu, daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ir sarūpējusi plašu svētku programmu, ko 3. jūnijā ievadīja koncerti pilsētas mikrorajonos. Savukārt pilsētas svētku kulminācija sagaidāma nedēļas nogalē 8. un 9.jūnijā.

8. un 9.jūnijā daugavpiliešus un pilsētas viesus ar dažādiem priekšnesumiem uz skatuvēm Vienības laukumā, Dubrovina parkā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, Rīgas un Viestura ielu krustojumā, Daugavpils Olimpiskajā centrā iepriecinās dažādi radošie kolektīvi un mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Zviedrijas. Dažādi svētku pasākumi norisināsies arī citās pilsētas vietās. Abas dienas darbosies svētku tirdziņš Rīgas ielā un atrakcijas bērniem.

Sestdien, pulksten 9.00, Daugavpils kartodromā "Blāzma" notiks Latvijas atklātais individuālo klubu čempionāts motošosejā skuteriem, bet pulksten 12.00 pie Daugavpils teātra sāksies Latvijas svarcēlāju čempionāts klasiskajā svaru stieņa spiešanā guļus. Ielu basketbola un vingrotāju sacensības notiks pie tirdzniecības parka "Solo".

Svētku gājiens sāksies pulksten 14.00 un kā vienmēr, no dzelzceļa stacijas virzīsies pa Rīgas ielu. Piedalīties gājienā aicināti Daugavpils uzņēmēji un ražotāji. Gājiens noslēgsies Vienības laukumā, kur pulksten 14.45 paredzēta pilsētas svētku svinīga atklāšana. Pēc tam Olgas Pīrāgs un orķestra "Daugava" koncerts latino ritmos.

Pulksten 20.00 Daugavmalā sāksies Avio šovs, bet stundu vēlāk, pulksten 21.00 šā gada pilsētas svētku galvenie mākslinieki - uz pilsētas svētku centrālās skatuves Vienības laukumā kāpsgrupa "PrātaVētra". Šogad "Prāta vētra" piedalīsies Glastonberijas festivālā Lielbritānijā, kur uzstāsies arī britu roka leģenda "The Rolling Stones". Šis festivāls ir lielākais šāda veida pasākums Lielbritānijā - visas 140 000 festivāla biļetes izpārdotas rekordlielā ātrumā, pusotras stundas laikā.

Svētku uguņošana Daugavmalā sāksies pulksten 23.00. Turpinājumā (no pulksten 23.30 līdz 5.00) nakts diskotēka jauniešiem un klubu mūzikas mīļotājiem "Daugavpils Takeover 2013" Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Svētdien, 9. jūnijā, pulksten 12.00 sāksies kluba "Tamideja" līgavu parāde: gājiens pa Krāslavas-Rīgas ielu, brauciens ar senajiem auto un baikeriem. Pulksten 14.45 grupas "Dabasu Durovys" koncerts. Pulksten 18.00 pie t/p "Solo" notiks motokluba „Iron Hard Brothers” baikeruparaugdemonstrējumi.Pusstundu vēlāk, plkst.18.30 uz pilsētas svētku centrālās skatuves Vienības laukumā kāps Krievijas grupa „Diskomafija”, bet 20.30 – viena no Latvijas stilīgākajām grupām "Triānas parks", kasšogad, kā vienīgā grupa no Baltijas, piedalījās Teksasā (ASV) notiekošajā mūzikas konferencē "South by Southwest", kas ir vērienīgākais šāda veida notikums pasaulē.Ielūgumu piedalīties konferencē saņem tikai rūpīgi atlasītas mūzikas grupas, kas, pēc internacionālas žūrijas domām, ir pietiekami labas, lai tiktu iekļautas pasākuma programmā.

Daugavpils pilsētas svētku noslēgumā, pulksten 22.00, "Galapagai festivāls (Lietuva) piedāvā": grupas "AC/DC Tribute.lt" koncertu. Galapagai ir  lielākais brīvdabas mūzikas un izklaides festivāls Lietuvā, kurš šogad notiks 2. un 3. augustā Zarasos (Lietuva), apt. 20 km no Daugavpils.

Pilsētas svētku laikā no 6. jūnijam līdz  8. jūnijam ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt Daugavpils Marka Rotko mākslas centru pa akcijas cenām, un visa centra apmeklējums izmaksās 3,00 Ls.  Tikai Rotko ekspozīcijas apmeklējums izmaksās  2,00 Ls.  B,C,D sektoru apmeklējums - 1,00 Ls.

Bez maksas apmeklēt visu centru no 6. jūnija līdz 8. jūnijam aicinām bērnus līdz 6 gadu vecumam, bērnu namu audzēkņus, Latvijas mākslas skolu un profesionālās vidējās mākslas izglītības iestāžu audzēkņus, Latvijas Mākslas akadēmijas pilna laika studentus, DU Mākslas un dizaina katedras pilna laika studentus, 1. un 2. grupas invalīdus, un 1. grupas invalīdu vai bērnu invalīdu pavadošās personas, ekskursiju grupu vadītājus, Latvijas muzeju darbiniekus, ICOM un ICOMOS biedrus, Latvijas Mākslinieku savienības biedrus un Daugavpils mākslinieku asociācijas biedrus un preses pārstāvjus.

Pilsētas svētku ietvaros 7. jūnijā 17.30 Rotko centra pagalmā  notiks brāļu Auzānu un slavenā Jersikas orķestra koncerts, savukārt, 19.30  -Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centra "Jaunība" radošo kolektīvu koncerts.  Koncertu norises laikā ieeja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā no Mihaila ielas puses. Sekojiet līdzi: www.rotkocentrs.lv, www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre, www.twitter.com/rotkocentre

Pilsētas svētku detalizēta programma: www.daugavpils.lv, www.visitdaugavpils.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48354316sec.