«Dizaina pastaigas» turpinās ar pasākumu, kas veltīts produktu dizaina tapšanai [1]

No 27. līdz 28.februārim Rīgā norisināsies ''Produktu diziana pastaigas'', kuru ietvaros ikviens aicināts ielūkoties dažādu mums vajadzīgu un tīkamu lietu – mēbeļu, apavu, apģērbu, velosipēdu, interjera priekšmetu un parfimērijas kosmētikas − radīšanas procesā, kā arī tikties ar cilvēkiem, kas tās rada. Pasākums ir viens no Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla DIZAINA MANIFESTĀCIJA notikumiem.

DIZAINA PASTAIGAS ir interaktīvs izziņas projekts − Latvijas dizaina produktu un pakalpojumu izstrādes procesa iepazīšana no idejas līdz rezultātam grafikas, interjera, produktu un ēdienu dizainā. PRODUKTU DIZAINA PASTAIGU ietvaros nedēļas nogalē apmeklētājus gaidīs 14 pieturas punkti – saloni, studijas, konceptveikali un ražotnes. Pastaigas atklās gan industriālu produktu radīšanu, gan ierobežotas tirāžas priekšmetu tapšanu.

''Produkti ir visdažādākās ikdienā lietotas lietas, un, nojaušam vai ne, − dizains ir klātesošs ikvienā no tām. Dažas no lietām mēs lietojam īsu brīdi, bet dažas no tām pavada kopā ar mums visu savu un arī mūsu dzīvi, bet dažas pārdzīvo savus saimniekus, un vēl citas tiek nodotas mantojumā bērniem un bērnu bērniem,'' lietu nozīmi uzsver PRODUKTU DIZAINA PASTAIGAS kuratore Barbara Ābele.

PRODUKTU DIZAINA PASTAIGU dalībnieki:

MÁDARA, SKIN CAFE

Ekoloģiskās kosmētikas zīmols MÁDARA līdz ar produktiem piedāvā arī pakalpojumu. Uzņēmums ir atvēris konceptveikalu-salonu SKIN CAFE, kur pieejama gan kosmētika, gan arī skaistumkopšanas pakalpojumus. Apmeklējuma laikā ikviens varēs iepazīties ar SKIN CAFE koncepta izveides stāstu.

ZoFA

ZoFA ir arhitektes Elīnas Dobeles izveidots apavu dizaina zīmols – modes apavu salons, kur tiek radīti oriģināli sieviešu un vīriešu apavi tikai dažos eksemplāros. Piedāvājums izrādījies tik oriģināls un sekmīgs, ka apavi ir atraduši savus pircējus ekskluzīvos apavu salonos daudzviet ārpus Latvijas. Pastaigas dalībniekiem būs lieliska iespēja ielūkoties ZoFA apavu tapšanas procesā.

an&angel

an&angel ir Latvijas inovatīva un funkcionāla stikla dizaina priekšmetu zīmols, kuru 2004.gadā radīja stikla mākslinieks Artis Nīmanis. an&angel stikla dizaina objekti apvieno dizainu, praktisku pielietojamību un eksperimentālu jaunradi. Pērn zīmols an&angel ieguvis prestižo Red Dot dizaina balvu kategorijā Produktu dizains. Nesen atvērtajā zīmola salonveikalā pastaigas dalībnieki varēs tuvināties stikla noslēpumam.

PAA vannu fabrika

PAA radās pirms 14 gadiem, kad fiziķis, galdnieks un ārsts apvienoja savas zināšanas, pieredzi un spēkus ar mērķi apliecināt sevi, pašiem radot skaistu un oriģinālu vannu. Šodien PAA ir Latvijas uzņēmums, kas, izmantojot dažādas formveides tehnoloģijas un materiālus, izgatavo tehniski nevainojamas, vizuāli pievilcīgas un laikmeta tendencēm atbilstošas vannas, izlietnes un vannas istabas mēbeles. Pastaigas ietvaros būs iespēja iepazīt, kā top lieliskās PAA vannas.

Nakts mēbeles

Uzņēmums Nakts mēbeles rūpējas par labu miega kvalitāti, ne tikai radot jaunas formas gultas un guļamistabas mēbeles, bet arī augstākās kvalitātes matračus, kurus pilda laikmetīgākās tehnoloģijas šajā jomā. Nakts mēbeļu salonā t/c Spice paredzēta tikšanās ar uzņēmuma vadītāju Juri Griķi, savukārt salonā Berga bazārā − ar dizaineri Elīnu Bušmani. Vairāk: www.naktsmebeles.lv/4

Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola

Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola ir pirmā skola Latvijā, kas savas izglītības saturā iekļāva dizainu. Dažādās izglītības programmās tiek ietverti daudzi no dizaina aspektiem – amata prasme, materiālu pārzināšana, funkcionāls un augstas estētiskās kvalitātes dizains, sadarbība ar rūpniecību. Latvijas arhitektūras gada balvu ieguvušajā ēkā Lāčplēša ielā 55 pastaigas dalībniekiem būs iespējams apmeklēt pasākumu Māki virpot mālu un liet porcelānu?

Taste Latvija

Konceptveikali Taste Latvia tika radīti kā vieta kur Latvijas modei satikties un satuvināties ar cilvēkiem − tās valkātājiem. Konceptveikalu dizaina radītāja ir arhitekte Brigita Bula, sadarbojoties ar grafikas dizaineri Kirilu Kirasirovu. Taste Latvia četru gadu laikā ir iekarojusi lielā Latvijas modes tirgotāja godu. Šeit klienti nāk ne tikai iepirkties, bet arī uzzināt un iepazīties ar jaunāko Latvijas modē. Pastaigas ietvaros dzirdēsiet Taste Latvia zīmola radītājas Ditas Danosas stāstu, kā arī būs iespēja tikties ar modes dizaineriem.

NJ Studija

Pazīstamās modes dizaineres Natālijas Jansones studija darbojas gandrīz 20 gadus, tā tika atvērta neilgi pēc viņas pirmās kolekcijas Cukurs radīšanas. Šajā laikā viņa ir radījusi desmitiem modes kolekciju un simtiem pasūtījuma darbu. Pastaigas laikā būs iespēja ieskatīties apģērbu tapšanas procesā un klausīties Natālijas Jansones stāstījumu par viņas kolekciju tapšanu.

Dzintars

Parfimērijas un kosmētikas zīmola Dzintars saknes sniedzas tālajā 1849.gadā. Tas ir pārdzīvojis karus, varas maiņas un krīzes, un spējis mainīties līdzi laikam, saglabājot lielākā ražotāja statusu šajā segmentā. Pastaigas viesiem būs iespēja ieskatīties ražošanas procesā, iepakojuma dizaina veidošanā un uzņēmuma muzejā.

Stenders

STENDERS ir ziemeļu dabas iedvesmots kosmētikas zīmols, kura veiksmes stāstu ir sekmējuši kvalitatīvie produkti, to iepakojuma dizains un īpašā noskaņa veikalos, kuru rada interjers un apkalpošanas maniere. Pastaigas ietvaros būs unikāla iespēja ielūkoties laboratorijā, uzzināt, kā rodas smaržas, kā arī dzirdēt stāstu par iepakojuma dizainu.

Munio Home

Munio Home ir jauns zīmols, kas radies uz dizaina sveču ražošanas uzņēmuma Munio Candela uzkrāto zināšanu bāzes. Zīmols sadarbībā ar arhitekti Zani Teteri ir izveidojis priekšlikumus jaunlaika latvieša mājas aksesuāriem ar latvisku cilmi − māls, lins, koks, stikls. Pastaigas apmeklētāji varēs ieskatīties zīmola konceptā.

Rijada

Dizaina darbnīca RIJADA darbojas kopš 2006.gada, tās radošo kodolu veido Rihards Funts un Ilze Jankovska, taču RIJADA ir atvērta arēna dizaineriem, māksliniekiem un radošiem speciālistiem. RIJADAS dizaina projektu pamatā ir materiālu daudzveidība, bet to sūtība ir veidot veiksmīgu komunikāciju ar sabiedrību − izglītojot, informējot, attīstot izpratni par dizaina domāšanu. Pastaigas apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja ieskatīties darbnīcas dizaina tapšanas procesā.

Rīgas krēslu fabrika

Rīgas krēslu fabrika jau kopš 1999. gada ražo speciāli konstruētus, ergonomiskus darba krēslus. Uzņēmuma pārliecība ir tāda, ka pats svarīgākais ir krēslu lietotāju labsajūta un veselība. Rīgas krēslu fabrikas veikalā aplūkojami arī pēdējo gadu laikā starptautisko novērtējumu ieguvušie Bloom ķeblītis un šūpuļzirdziņš Rū. Pastaigas ietvaros dizainers Aldis Circenis iepazīstinās apmeklētājus ar Rīgas krēslu fabriku, pastāstīs par izcīnītajām godalgām Red Dot un If , kā arī atbildēs uz jautājumu, kādas priekšrocības šie apbalvojumi sniedz.

Ērenpreiss

Toma Ērenpreisa atdzīvinātais pirmskara Latvijas stiprais zīmols – vectēva brāļa ražoto divriteņu zīmols Ērenpreiss. Tika sākts ar seno velosipēdu restaurāciju, kas vēlāk paplašinājās jauna dizaina braucamrīku radīšanā, kuriem iedvesma tika smelta pirmskara stilistikā. Pastaigas dalībnieki varēs baudīt Toma Ērenpreisa stāstu par jauno velosipēdu dizaina izstrādi un ražošanu.

DIZAINA PASTAIGAS notiek astoņas dienas februārī un martā, kad interesentiem tiks piedāvāts doties vienā no četru veidu dizaina pastaigām − GRAFIKAS, INTERJERA, PRODUKTU UN ĒDIENU dizainā, lai interesentam būtu iespēja tuvāk redzēt, izprast un saprast dizaina tapšanas procesu un gala rezultātu. Pastaigas pieturas punkti ir dažādi − tādi, kuri ikdienā apmeklētājam ir pieejami, un tādi, kur dizaineri un uzņēmēji atsegs dizaina tapšanas neredzamo daļu.

DIZAINA PASTAIGU datumi:

PRODUKTU 27.-28.02.

INTERJERA 13.-14.03.

ĒDIENA 27.-28.03.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Dace 02/25/2015 10:06 Ļoti laba ideja, tikai kļūda datumos - produktu pastaiga virsrakstā 27.-28.02., tālāk kartē 13.-14.02. Rodas sajūta, ka organizatori nemaz nevēlas lai būtu apmeklētāji.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50554609sec.