Valmiermuižā notiks ražas tirdziņš un Mārtiņdienai veltītas svētku tradīcijas

Atzīmējot rudens ražas novākšanu, 4. novembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Mārtiņdienas svinības un tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”, kad sanākušajiem būs iespējams iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus, kā arī baudīt tradīcijām bagātus svētkus un doties izjādē ar zirgiem.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņš

Kad rudens raža novākta, tad laiks to celt galdā. Valmiermuižā kuplā skaitā būs sapulcējušies amatnieki un mājražotāji, ļaujot sanākušajiem iegādāt dažnedažādus meistaru darinājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, gaļu, zivis, medu, maizi un gardos našķus.

Lai kuplinātu tirgotāju pulku, tirgotājus aicinām pieteikties līdz 31. oktobrim, rakstot uz info@gardumuti.lv vai pa tālr. 27337798.

Tradīciju izzināšana

Mārtiņi atnes ziemu. Lauki aparti, labība izkulta, graudi sabērti klētī, sarūpēts viss, lai gada aukstos mēnešus pārziemotu godam. Un vislabāk to iesākt ar kārtīgām lustēm – tās Valmiermuižā neiztrūks arī šajā reizē! Par tradīcijām parūpēsies folkloras kopa „Putni” no Lēdurgas, bet īpašajās darbnīcās būs iespējams gan izveidot Mārtiņbērnu maskas, gan sacensties atjautībā un dažādās prasmēs. Svinībās sastapsiet arī Valmiermuižas staļļa saimi, kas aicinās doties izjādēs.

Dzīres un alus

Šis ir īstais laiks, kad beidzot var sākt ļauties dziesmām un dejām, jo godam pārlaists vasaras skrējiens. Valmiermuižas alus virtuves darboņi gan sestdien, gan svētdien (plkst. 10.00 – 14.00) būs parūpējušies, lai ikviens varētu ieturēt nesteidzīgas, gardas un spēka pilnas Latvijas garšu brokastis. Savukārt alus darītavas meistari, kā jau īstās lustēs pieklājas, galdā cels jaunu un īpašu alus garšu.

Ainu tautas muzikants no Japānas

Kad dienas laikā būs izzināta vietējā kultūra un tradīcijas, vakarā aicinām uz iedvesmojošu koncertu Valmiermuižas alus virtuvē, kur uzstāsies ainu tautas muzikants no Japānas – Oki, ļaujot izzināt arī attālākas tautas tradicionālo un mūsdienu kultūru, saskatot līdzības ar vietējo. Koncerta sākums plkst. 20.00. Kolorītais mūziķis viesus priecēs ar tradicionāliem dziedājumiem, kā arī izrādīs mūsu pusē pat nezināmus mūzikas instrumentus – tonkori un mukkuri. Lai ļautos kultūru izzināšanai, galdiņu lūgums rezervēt laikus.

/Ieeja bez maksas/

Nākamās svinības – Ziemas saulgriežu svinības un tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā” – 16. decembrī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19720483sec.