Valmierā uz skriešanas svētkiem pulcēsies sportisti un līdzjutēji

2019. gada 15. septembrī Valmierā valdīs īsta rosība. Pilsētas ielas piepildīs lielāki un mazāki sportot, sacensties un piedalīties gribētāji, sporta profesionāļi un entuziasti, līdzjutēji un tūristi – 13. reizi kopš tā atjaunošanas norisināsies tradicionālās skriešanas sacensības "Valmieras maratons", skriešanas seriāla "BIGBANK Skrien Latvija 2019" 7. posms.

Trase un distances

Dalībniekiem, izvērtējot savus spēkus un personiskos mērķus, būs iespēja startēt dažādās distancēs: maratonā – 42,195 km, pusmaratonā – 21,0975 km, 12 km skrējienā, tautas skrējienā – 6 km, kā arī nūjošanas pārgājienā – 7,5 km. Valmiera ik gadu izceļas ar lielu dalībnieku skaitu bērnu skrējienos dažādās vecuma grupās. Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar SIA "Rūjienas saldējums", arī šogad katrs mazais skrējējs pēc finiša balvā saņems gardu saldējumu. Savukārt bērniem līdz divu gadu vecumam būs iespēja piedalīties rāpošanas sacensībās.

Sacensību trase ir nemainīga – starta/finiša zona un sacensību centrs atradīsies laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta", savukārt trases maršruts veidots tā, lai uzturētu intrigu un skatītājiem pilsētas centrā būtu iespēja biežāk redzēt un atbalstīt skrējējus – maratona un pusmaratona distancēs dalībniekiem būs jāveic attiecīgi seši un trīs 7 km gari apļi Valmieras ielās.

 Piesakies!

Jau šobrīd dalībai Valmieras maratonā pieteikušies vairāk dalībnieku nekā gadu iepriekš, kas, kā apliecina pasākuma organizatori, ļauj uzstādīt mērķi šogad sarīkot skriešanas svētkus jau kopumā 5000 dalībnieku. Tas vēlreiz iezīmētu Valmieras maratonu kā lielāko ārpus Rīgas notiekošo skriešanas pasākumu Latvijā. Pieteikties dalībai kādā no Valmieras maratona distancēm iespējams vietnē  bigbankskrienlatvija.lv. Lai veicinātu sportisko garu kolektīvā, dalību Valmieras maratonā aicinātas pieteikt arī uzņēmumu komandas. Par īpašo piedāvājumu uzņēmumiem aicinām sazināties ar pasākuma organizatoriem ilze.klindzane@sportlat.lv. Pieteikties Valmieras maratonam var arī Sportland veikalā tirdzniecības centrā "Valleta" Valmierā.

 Lai veicinātu skriešanas kultūras attīstību Latvijā, šogad sadarbībā ar Ventspils maratonu tiek organizēta arī īpaša akcija garo distanču skrējējiem. Visi, kuri būs noskrējuši maratona distanci (42,195 km) kā Ventspils, tā Valmieras maratonā, dāvanā saņems īpaši šim nolūkam izstrādātu Valmieras maratona sporta kreklu. Kreklus, tāpat kā dalībnieku numurus, pirms sacensībām būs iespēja saņemt sacensību EXPO Valmierā un Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā (11. novembra krastmalā 29). Citu distanču skrējējiem kreklu ar Valmieras maratona simboliku būs iespēja iegādāties maratona laikā.

Līdzjutēju atbalsti noderēs!

Lai veicinātu Valmieras iedzīvotāju un viesu iesaisti kopīgu skriešanas svētku veidošanā, privātmāju īpašnieki, gar kuru mājām iet maratona trase, kā arī citi līdzjutēji aicināti padomāt par iespējām uzmundrināt un iepriecināt skrējējus. Sportistiem spēku dos pie mājas iznesti āboli, atspirdzinās ūdens šalts vai bērzu sulas malks, kā arī, protams, uzmundrinoši vārdi vai mūzika. Organizatori sola pārsteiguma balvas arī izdomas bagātākajiem, sirsnīgākajiem vai aktīvākajiem skrējēju atbalstītājiem.

Satiksmes ierobežojumi

Valmieras maratona laikā, 15. septembrī no plkst. 8.00 līdz 17.00, tiks slēgti visi sacensību trases izveidei izmantotie ielu posmi, tai skaitā Tērbatas ielas posms no tās krustojuma ar Lucas ielu, Raiņa ielas krustojums ar Liepu ielu, kā arī Lāčplēša iela gar Valmieras Drāmas teātri un Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu līdz krustojumam ar Katrīnas ielu. Bastiona ielas posms no Ozolu ielas līdz t/c "Valleta" būs satiksmei slēgts jau no 14. septembra plkst. 15.00 līdz 15. septembra plkst. 19.00, savukārt stāvlaukumi, kas atrodas Bastiona ielas malās (starp Valmieras Kultūras centru un t/c "Valleta") satiksmei tiks slēgti no 14. septembra plkst.7.00. līdz 15.septembra plkst.19.00.

15.septembrī no 8.00 līdz 16.00 tiks slēgti 7. un 11.autobusa maršruti, savukārt 8.maršruta autobuss pasažierus neapkalpos autobusu pieturās "Centrs" K.Baumaņa ielā un "Liesma" A.Upīša ielā. Autobusu pietura "Centrs" tiks pārcelta pie kioska "Narvesen" Rīgas ielā. Starppilsētu autobusi virzienā no/uz Valmieras autoostu uz/no Rūjienu, Burtniekiem, Ēveli, Valku kursēs pa Rīgas ielu, A.Upīša ielu, G.Apiņa ielu, Rubenes ielu un Valkas ielu.

Organizatori aicina iepazīties ar maratona trases shēmu un savlaicīgi plānot atbilstošu braukšanas maršrutu maratona norises laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53392601sec.