Vidzemes Augstskola aprīlī piedāvā divus eko pasākumus

Par vidi un savu veselību jārūpējas arī ārkārtas situācijā. To zina Vidzemes Augstskolas Studentu apvienības pārstāvji, kas aprīlī piedāvā divus neklātienes pasākumus – 2020. gada 23. aprīlī aicinot uz filmu diskusiju par cukura ietekmi uz organismu, bet  30. aprīlī nodrošinot Smart Lunch[eko] tiešraidi par zero waste kustību.

Ir izpētīts, ka pēdējos 40 gadus cilvēkiem pārdoti produkti, kuri ražoti tā, lai palielinātu pārtikas industrijas peļņu un nodarītu kaitējumu cilvēkiem. Filma "That Sugar Film" atklāj šokējošu patiesību un izglīto skatītājus, par to, kā cukurs ietekmē mūsu orgānus, zobus un smadzenes.

"Šobrīd notiek tiešsaistes studijas, kas no vienas puses ir ļoti ērti, jo studenti  studiju procesam seko līdzi no savām mājām, taču no otras puses, šāds ikdienas ritms ikvienu pakļauj ne tiem veselīgākajiem kārdinājumiem, kā, piemēram, pārmērīgai našķēšanās ar saldumiem, saldinātiem dzērieniem un citiem neveselīgiem pārtikas produktiem. Vēlamies, lai studenti vairāk piedomā pie veselīga dzīvesveida," saka ViA Studentu apvienības vides virziena vadītāja Jevgēņija Kalinčuka.

Filmas pārraidīšanai varēs pieslēgties 23. aprīļa pulksten 18.00 ar unikālu kodu, kuru dalībnieki saņems pēc pieteikšanās pasākumam, rakstot uz jevgenija.kalincuka@va.lv. Pēc filmas notiks diskusija.

J. Kalinčuka informē, ka šā brīža valstī noteiktie piesardzības pasākumi ieviesuši savas korekcijas un daļa no iepriekšplānotajām aktivitātēm ir pārceltas uz rudens pusi. Taču ir virkne labu lietu, ko kā labas tradīcijas ir lietderīgi turpināt.

Tāpēc studentu (bet ne tikai) iecienītās izglītojošās pusdienas Smart Lunch, "atgriezīsies" 30. aprīlī no plkst. 13.00 - 14.00, kad ikviens interesents varēs pieslēgties tiešraidei, kurā ViA ciemosies Cēsīs pie beziepakojuma veikala vadītājas un zero waste kustības vēstneses Agneses Gaideliones.

"Mūsu ģimenē aug divi dēli, kuri iedvesmoja aizvien vairāk saudzēt vidi. Vidi, kurā dzīvojam un kuru atstāsim viņiem mantojumā," saka A. Gaidelione, "Kad draudzene pastāstīja par lielisko iespēju Rīgā uzpildīt bakalejas un sadzīves preces tādos apjomos, cik pircējām nepieciešams, sākām prātot, kā kaut ko līdzīgu īstenot Cēsīs."

Lai veicinātu bezatkritumu dzīvesveidu Latvijā, izglītotu sabiedrību par to un iesaistītu pārmaiņu radīšanā pašvaldības, Latvijā ir uzsākta iniciatīva "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem".

Iniciatīvas ietvaros memorandu parakstījušās pilsētas apņemas ieviest bezatkritumu dzīvesveida pamatprincipus, sākot ar mazām pārmaiņām – samazināt resursu patēriņu, izmantot atkārtoti produktus un izejvielas, kā arī šķirot pārstrādei noderīgos izejmateriālus vai izmantot tos citos veidos. "Mūsu veikaliņš ir praktisks risinājums, kā iedzīvotājiem to paveikt," saka A. Gaidelione.

Pozitīvi, ka dzīvojot saskaņā ar bezatkritumu filozofiju, ir iespējams ietaupīt līdzekļus, jo nākas plānot ēdienreizes, našķus un mājsaimniecības līdzekļu patēriņu, piemeklēt tiem iepakojumus. Notiek apzinātāka iepirkšanās.

Vidzemes Augstskolas vides virziens jeb Zaļais virziens rūpējas par to, lai ViA studenti dzīvotu un darbotos videi draudzīgi - šķirotu atkritumus kopmītnēs, taupītu ūdeni, elektrību, dotos dabā un sakoptu to. Zaļais virziens vēlas, lai studenti, pasniedzēji un pārējie augstskolas darbinieki uzzin par dabas problēmām un par to, kā tās tiek risinātas pasaulē un tepat Latvijā un, ko katrs no mums var darīt, lai palīdzētu uzturēt tīru vidi sev apkārt. Lai sasniegtu noteiktos mērķus tiek organizēti pārgājieni, filmu vakari, sakopšanas talkas, tiek organizētas darbnīcas (piemēram, putnu būru meistarklase), kā arī veidoti informatīvie materiāli augstskolai un kopmītnēm.

"Smart lunch" ir vieslekciju programma, kas Vidzemes Augstskolas studentiem, pasniedzējiem, darbiniekiem, absolventiem un citiem interesentiem ļauj smelties iedvesmu un uzzināt jaunu informāciju.  Piekļuve ir bez maksas ikvienam interesentam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81251478sec.