Valmieras ceļotāju stāstu vakarā atklāj purva noslēpumus kopā ar purvu bridēju

Latvija ir ļoti bagāta ar dabiskajiem purviem, kuros vērojama plaša bioloģiskā daudzveidība, neaizmirstami saulrieti un saullēkti, gleznaini ezeriņi. Teju vai katrs latvietis ir devies izbaudīt šo dabas pievilcību pa kādu no purva laipām. Tomēr ne katram ir sanācis izbrist purvu un atklāt tā noslēpumaino skaistumu ar īpašām purva kurpēm tur, kur laipas neved.  Vai tas vispār ir droši?

To visu būs iespējams uzzināt, klausoties piedzīvojumu stāstus par purvu pārgājienos pieredzēto, 20. augustā plkst. 20:00 Valmieras muzeja iekšpagalmā pie lielā ozola. Stāstos dalīsies purvu bridējs, ģeogrāfs un aizrautīgs dabas atklājējs Kristaps Kiziks.

Kristaps ikdienā nodarbojas ar aktīvu, izzinošu pārgājienu organizēšanu dažādos Latvijas purvos, pārvietojoties ar purva/sniega kurpēm, pa purviem nostaigājot vidēji 800-1000 kilometrus gada laikā. Piecu gadu laikā kopš vada grupas viņš ir uzkrājis bagātīgu pieredzi un piedzīvojis ne mazums jautru, interesantu un maģisku brīžu, par kuriem pastāstīs arī Tev.

Stāstu vakarā uzzināsi gan dažādus mītus par purviem, atklājot, cik maldinoši vai patiesi tie ir, gan to, kā neapmaldīties vai nenoslīkt purvā, kā arī atklāsi, kas ir Vanagu aleja, kāda ir saistība kāzām ar purviem, kas ir akacis un kāpēc purvā var atrast senas vēstures liecības. Un, protams, arī par brīnišķīgajiem mirkļiem pie dabas, kādus iespējams pieredzēt tikai purvā.

Dalība ceļotāju stāstu vakarā ir bezmaksas. Lai ievērotu drošību un sociālās distancēšanās noteikumus, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, jo apmeklētāju skaits ir ierobežots. Pieteikties dalībai ceļotāju stāstu vakarā iespējams, rakstot uz tic@valmiera.lv vai zvanot pa tālruni 26332213.

Omulīgākai vakara baudīšanai aicinām ņemt līdzi savu sēžamspilvenu, pledu, siltu tēju vai kafiju.  Par atspirdzinošiem, bezalkoholiskiem pārsteigumiem būs parūpējusies Valmiermuižas alus darītava.

Nākamais stāstu vakars notiks 2020.gada 24.septembrī. Par to plašāku informāciju jau drīzumā atradīsiet www.visit.valmiera.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60657001sec.