Valmiera ir noslēpumaina vieta gardēžiem

Lai gan valstī noteiktie ierobežojumi un situācija pasaulē kopumā būtiski ietekmējusi gan ceļošanas iespējas, gan tikšanos klātienē, Valmierā valda radošais nemiers, realizējot jaunas idejas. Viena no tām – nupat atklātā kafejnīca Ahh-meat. Vairums restorānu un kafejnīcu iepriecina, ēdienkarti pielāgojot tā, lai maltīti būtu viegli piegādāt vai iepakot līdzņemšanai.

Valmiera patiesi ir vieta gardēžiem, jo pilsētā iespējams nogaršot dažādu pasaules valstu garšas. Ar kafejnīcas Ahh-meat atklāšanu tagad iespējams baudīt arī Turcijas garšu pasauli – turku Baklavu ar aromātisko tēju, Pide ar kapātu balto buļļu gaļu un citus Latvijai netipiskus ēdienus. Kafejnīca ir ģimenes uzņēmums. Galvenais šefpavārs ir ģimenes galva – Ahmeds no Turcijas, kurš par savām mājām Valmieru sauc jau 5 gadus. Kā min Ahmeda sieva Laila, vēlme atvērt savu kafejnīcu bija jau sen, tomēr tikai tagad sakrita visas kārtis, lai tas patiešām notiktu.

Savus viesus iepriecinās arī restorāns Vecpuisis, kurš pēc neilga pārtraukuma atkal atsācis darbu un piedāvājumā sola gan pamatēdienus, gan gardos burgerus, gan plašo kūku izlasi. Arī restorāns Delizia gatavo pārsteigumu – jau pavisam drīz tā durvis vērsies jaunā vietā pilsētas centrā. Tikmēr ēdienus iespējams pasūtīt līdzņemšanai vai pieteikt piegādi. Tāpat restorānā iespējams iegādāties iefasētus produktus kopā ar pamācību, lai mājās pilnveidotu ēst gatavošanas talantu. Restorāns Rātes vārti  un viesnīcas Wolmar restorāns parūpēsies par gardiem WOK ēdieniem. Šī gada visu mīlētāju svētkos, 13. un 14.februārī, viesnīca Wolmar sagatavojusi ne tikai īpašo piedāvājumu nakšņotājiem, bet arī gardēžiem – restorāns pārcelsies uz āra terasi, kur ikviens līdzņemšanai varēs pasūtīt kādu gardumu.

Mēļo, ka Valmierā ir pašas gardākās picas! Lai par to pārliecinātos, aicinām pasūtīt un nogaršot kādu picu no picu fabrikas OZO, picērijas Strops, La Pizza Veloce vai Vīnkalni Pils Mājas, kas atrodas pašā Valmieras sirdī – vecpilsētā.

Ja ikdienas steigā ir aizmirsts par pusdienām, tad kāds no bistro piedāvājumiem būs tieši laikā! Tiem, kuriem īpaši tuvi latvisko garšu ēdieni, aicinām tos līdzņemšanai pasūtīt Alus bārā, kafejnīcās un bistro Bastions, Rimants vai Abrakadabra. Arī suši cienītāji Valmierā būs paēduši, jo gardumus var pasūtīt pie Panda Sushi vai Hangu Valmiera.

Aicinām ne tikai gardi paēst Valmierā, bet doties kādā pārgājienā vai pastaigā, lai iepazītu Valmieras puses dabas un kultūras pērles. Vairāk par Valmieras puses apceļošanu uzzini šeit. Valmiera ietērpusies pavisam baltā sniega segā, tāpēc aktīvās atpūtas cienītājus aicinām laiku pavadīt kādā no slēpošanas trasēm vai atpūtas bāzē Baiļi. Lai pagarinātu brīvdienas Valmieras pusē, rezervē kādu no naktsmītnēm!

Aicinām būt atbildīgiem, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un sargājot savu un apkārtējo veselību! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58556104sec.