Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma Ievas Iltneres gleznu personālizstāde

No 4.jūnija individuālajiem apmeklējumiem ir atvērts Valmieras muzeja Izstāžu nams. Aicinām apskatīt mākslinieces Ievas Iltneres gleznu personālizstādi "Pielaide noslēpumam".

“Izstādi Valmierā nosaucu tāpat kā vienu no eksponētajiem darbiem – "Pielaide noslēpumam". Glezna, kurā redzams, kā vienu realitāti pārklāj cita, man šķiet šo laiku raksturojoša. Mani iedvesmo un raisa iztēli ziņās bieži atkārtotie vārdu salikumi. Ārpus ierastā konteksta tie veido poētisku pasauli. Hibrīdkarš, sarkanās līnijas, čaulas kompānija, fiskālais spilvens... Arī "pielaide valsts noslēpumam" izklausās kā no pasakas. Pēdējo desmit gadu laikā tapušie darbi, citādā kontekstā ieraudzīti, izstādē mainīsies. Un skatītājs saņems manu pielaidi noslēpumam,” stāsta Ieva Iltnere.

Ieva Iltnere ir viena no spožākajām un radoši piepildītākajām savas paaudzes māksliniecēm. Viņas māksla caur intīmu sižetu spēj runāt par lielām, nozīmīgām tēmām, kas ir svarīgas gan individuāli katram, gan plašākai sabiedrībai. Māksliniece ir radījusi savu tēlu sistēmu ar spilgtu rokrakstu. Viņa iecienījusi gleznot lielformāta darbus, kuros ideju pauž ne vien krāsu gammās, bet arī sev vien raksturīgā telpiskā zīmju valodā.

“Ar savu izsmalcinātību kolorītā Ievas Iltneres daiļrade Latvijas mūsdienu glezniecībā ieņem nozīmīgu un paliekošu vietu. Vienmēr ejot līdzi laikam, Ieva Iltnere nav baidījusies eksperimentēt un vairākkārt mainīt savu glezniecisko stilu. Arī šobrīd mākslinieces glezniecībā skatītājs var vērot jauno, vēl dzimstošo, kas, iespējams, nākamajos gados bagātinās iepriekšējos priekšstatus par Ievas Iltneres glezniecību,” tā Mg. Art. Ilze Žeivate.

Kopš 1980.gada Ieva Iltnere piedalījusies vairāk nekā 90 nozīmīgās grupas izstādēs Latvijā un ārzemēs un sarīkojusi 24 personālizstādes, iemantojot skatītāju simpātijas. Viņas rokrakstā pārsvarā ir klusināts kolorīts un diskrēta intonācija, aktuālo tēmu risinājums.

Izstāde Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma līdz 18.jūlijam.

Vadoties pēc valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, Valmieras muzeja Izstāžu nama apmeklējums atļauts vienai personai vai vienā mājsaimniecībā dzīvojošām personām, nodrošinot apmeklētāju vienvirziena plūsmu. Apmeklētājiem un darbiniekiem jāturpina ievērot savstarpēja divu metru distance, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošas personas. Tāpat katram apmeklētājam nodrošināmi 25 kvadrātmetri publiskās telpas.

Valmieras muzeja Izstāžu nama darbalaiks: no pirmdienas līdz sestdienai plkst.10.00–17.00, svētdienās plkst.10.00–15.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42947197sec.