Idejas, kā pavadīt skolēnu pavasara brīvlaiku Valmieras novadā

Klāt jau pirmais pavasara mēnesis, skolās aizvadīts viens šī semestra mācību cēliens un ar nepacietību sagaidīts skolēnu pavasara brīvlaiks. Skolas soli un grāmatu kaudzes tiek iemainītas pret piedzīvojumu un bezrūpības pilnām brīvdienām ar ģimeni un draugiem. Tāpēc Valmieras novada Tūrisma pārvalde un uzņēmēji aicina šajās brīvdienās rast dzīvesprieku, aktīvi atpūšoties dabā, radoši izklaidējoties un atklājot līdz šim mazāk zināmus apvāršņus.

Piedzīvo un atklāj caur spēli

Brīvlaika nedēļas nogalē (17.-20.03.) sajust sacensību garu varēs spēlē “Dinozauru paslēpes”, pēc īpaša stāsta atrodot 24 dažādus dinozaurus, kas noslēpušies Valmieras Krāču kaktā. Atklāt mītiskiem stāstiem apvītā Zilākalna daudzveidīgās šķautnes aicina Zilākalna  kultūrvēstures un apmeklētāju centrs “ZTornis”, piedāvājot izspēlēt izklaidējoši izzinošu spēli ZBingo.

Aizraujošos pārgājienos ar spēles elementiem pa Valmieras novadu šopavasar ved pavisam mītisks tēls “Muižnieka atslēgu glabātājs”.  Martā viņš aicina ar saviem stāstiem pavadītajā maršrutā pa Rūjienu un tās apkārtni. Bet, ja aktīvo atpūtu vēlies savienot ar tehnoloģiju sniegtajām priekšrocībām, tad dažādās interaktīvās spēles, kuru pamatuzdevums ir doties pa noteiktu maršrutu un risināt uzdevumus, liekot lietā atjautību un aso prātu, būs tieši laikā! Vērība noderēs arī  fotoorientēšanās spēlē pa Valmieru, kas veltīta Pasaules Ūdens dienai un norisināsies no 11. līdz 22. martam.

Darbojies un uzzini, kas lācītim vēderā

Valmieras muzejs skolēnu brīvlaikā piedāvās jautri un izzinoši pavadīt laiku – izliet sveces ar seniem un aizmirstiem paņēmieniem, iekāpt laika mašīnā, lai satiktu noslēpumainus tēlus ekskursijas “Smalku ļaužu parāde” laikā, kā arī aplūkot mākslinieku izstādes. Sēļu muižā organizēs ādas apstrādes un kokapstrādes meistardarbnīcas, izvedīs viesmīlīgā ekskursijā pa muižu, izstāstot muižas stāstu, izrādot unikālas mākslinieku ekspozīcijas un vēsturisko Sēļu muižas ekspozīciju. Savukārt Naukšēnu Cilvēkmuzejā varēs salabot zobus sev un ienaidniekiem ar zobu urbjmašīnu no 70. gadiem, pacīkstēties ar stellēm, uzstīvēt mugurā tautastērpu un noķellēt rokas, rakstot ar tintes spalvu.

Valtera Hirtes darinātie koka velniņi un pelītes, medību trofejas un zvani, seni dzimtkoki un velosipēdu vēsture tiks atklāta Mazsalacas muzejā. Izgaršot vienu no gardākajiem saldējumiem Latvijā un izzināt tā ražošanas noslēpumus ikviens zinātkārs kārumnieks varēs Rūjienas saldējuma apmeklējuma laikā.

Atklāt medus un bišu pasauli aicina saimniecība “Medus kāre”, savukārt  Koņu dzirnavās – vienīgajā vietā Latvijā, kur vienkopus dzirnavās tiek malti graudi un vērpta vilna – viesiem būs iespēja izzināt dzirnavu darbības procesus.

Dodies pretī pavasarim

Pavasarī daba mostas, piepildot vidi ar melodiskām putnu dziesmām, mierinošu ūdens čaloņu upēs un strautos, ietērpjot kokus sudrabaini zaļās pumpuru krellēs un izsējot košus asnus takās, pļavās un mežos. Dodoties uz Valmieras novadu, dažādu garumu dabas taku izvēle, kur vērot burvīgās dabas pārmaiņas un unikālus dabas veidojumus, būs plaša. Sev piemērotāko maršrutu izvēlies ŠEIT.

Izpriecājies no sirds

10 km brauciena attālumā no Valmieras ikviens interesents aicināts aizvadīt saliedējošu un enerģisku lāzertaga spēli ar šķēršļiem aprīkotā cīņas arēnā Shooter lāzerparkā. No sirds izlēkāties batutos, izklaidēties trīsstāvīgās atrakcijās, iejusties policista, pavāra, ugunsdzēsēja un citu profesiju tēlos piedāvā bērnu izklaides centrs Brīnumu mežs.

Izvizināties pajūgā vai zirga mugurā, izzināt staļļa iemītnieku ikdienas dzīvi, samīļot un pabarot ar kārumiem aicina Zirgu vārdotājas stallis Rūjienas pusē, Valmiermuižas un Trikātas stallis, kur būs iespējams sastapt un apmīļot arī citus mājdzīvniekus.  

Jēru klubs Mazsalacas pusē laipni ver savas saimniecības durvis, piedāvājot samīļot, pabarot jaundzimušos jēriņus, pavērot aitu ganāmpulka ikdienu, noskatīties Jēru kino filmiņu, kā arī sarīkot pikniku ar desiņām un erudīcijas spēlēm.

Brīvdienās ūdens šļakatām jāputo uz nebēdu! Tāpēc Valmieras peldbaseinā laipni sagaidīs ikvienu ūdens prieku baudītāju. Un kas gan ir skolēnu brīvlaiks bez popkorna un kino zāles apmeklējuma? Par izklaidējošu filmu programmu visai ģimenei parūpēsies 3D kinoteātris “Gaisma” Valmierā.  

Atgādinām, ka apmeklējums pie tūrisma uzņēmējiem jāpiesaka savlaicīgi. Plašāka informācija par tūrisma piedāvājumu Valmieras novadā atrodama vietnē visit.valmiera.lv, kā arī sazinoties pa tālruni 26332213, e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57281899sec.