Vidzemes Augstskola aicina mājsaimniecības Valmierā piedalīties dokumentālās īsfilmās

Vidzemes Augstskola (ViA) sadarbībā ar Valmieras novada pašvaldību aicina mājsaimniecības Valmierā un tās apkārtnē kļūt par dokumentālo īsfilmu varoņiem. Īsfilmu tematika būs saistīta ar ikdienišķām lietām – iepirkšanos, ēdiena gatavošanu, pārtikas uzglabāšanu un atkritumu šķirošanu. Īsfilmas veidos 21 students studiju kursa “Vides un ilgtspējas komunikācija” ietvaros.

“Aicinu mājsaimniecības drosmīgi atvērt savas durvis studentiem un ļauties savas ikdienas izpētei kopā ar filmu veidotājiem. Dokumentālā filma ļauj saudzīgi iedziļināties mazajos ikdienas paradumos, t.sk., kādam tas būs ierastais sestdienas gājiens uz tirgu vai iepirkšanās veikalā, dodoties mājas no darba. Uz šīm lietām filmās skatīsimies no pārtikas aprites prizmas, mēģinot kopīgi atrast atslēgas mūsu motivācijai patērēt noteiktus pakalpojumus un preces,” norāda ViA Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta (HESPI) pētniece Agnese Dāvidsone.

Pieteikties aicināti dažādu mājsaimniecību pārstāvji: ģimenes ar bērniem; cilvēki, kuri dzīvo vienatnē vai divatā; privātmāju un daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji u.c. Filmēšanas process norisināsies vairākas dienas Valmierā un tās apkārtnē jūnija sākumā.

"Vides un ilgtspējas komunikācija" ir starpdisciplinārs kurss, kurā apvienotas divas dažādas nozares - vides aizsardzība un kino. Kursa klausītājiem ir iespēja piedalīties lekcijās un semināros par atbildīgu patēriņu, atkritumu šķirošanu un mazināšanu, dokumentāla stāsta veidošanas pamatprincipiem un citām tēmām. Īsfilmu veidošana ir kursa noslēguma aktivitāte. Filmu pirmizrāde š.g. 7. jūnijā notiks kopā ar filmu varoņiem.

Studiju kursā nodarbības notiek no marta līdz jūnijam un tās vada ViA docētāji un viesdocētātāji –  ViA asociētā profesore un HESPI pētniece Vineta Silkāne, biedrības “Zaļā brīvība” izglītības ilgtspējīgai attīstībai eksperte Inga Belousa, Multimediju laboratorijas vadītāja Iveta Auniņa u.c. Ar savu pieredzi kursā dalīsies arī dokumentālā kino režisors un operators Ivars Zviedris.

Kā pieteikties? Līdz 18. aprīlim, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, raksti ziņu uz e-pastu: iveta.aunina@va.lv. Kopumā nepieciešama piecu mājsaimniecību dalība.

Studiju kursa īstenošanu finansē Latvijas Zinātnes padome (projekts “Pavirzīšanas ietekme uz mājsaimniecību atkritumu pārvaldīšanas paradumiem”, projekta Nr. lzp-2020/1-0303). Dokumentālo īsfilmu veidošanu finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija (projekts “Atbalsts izglītības un profesionālās mediju vides mijiedarbībai”, Nr. 2.5.-12.-14). 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64342594sec.