Svinēsim Valmieras 739. dzimšanas dienu kopā ar Valmieras muzeju!

Valmieras 739. dzimšanas dienas laikā, 22.–24. jūlijā, aicinām apmeklēt ārtelpas izstādi un spēli “Atslēdz Valmieras senāko vēsturi”, Valmieras muzeja Izstāžu namā – Klāva Lora izstādi “Sabotāža II”, kā arī uzzināt sen aizmirsto lietu stāstu, savukārt Garšaugu dārzā aicinām tikties ar zāļzini Zeltīti Kavieri, kā arī apskatīt vides un augu instalāciju izstādi “K.O.P.Ā”.

Valmieras muzejā mākslinieks Klāvs Loris izstādē “Sabotāža II” turpinās jau iesākto personisko refleksiju par lomu sabiedrībā un sabiedrību sev apkārt. Iekšējie stāvokļi viņa gleznās risināti ar metaforu un filozofisku konceptu palīdzību. Gleznotājs nemitīgi eksperimentē ar tehnikām, apvienojot klasisko eļļas glezniecību ar modernākiem medijiem un materiāliem. Šo eksperimentu laikā viņš attīstījis savu autortehniku, kurā tiek apvienota fotogrāfija, digitālā druka un klasiskā glezniecība. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku būs 22. jūlijā plkst.16.00.

Baroka tipa ārstniecisko augu un garšaugu dārzs jubilejas viesus aicina uz tikšanos, lai izbaudītu nesteidzīgus mirkļus svētku laikā. Dārza dabisko vidi no 22. līdz 25. jūlijam papildinās vides un augu instalāciju izstāde “K.O.P.Ā”. Zaļo oāzi pašā pilsētas centrā, uz mirkli saplūstot ar neskarto dabu un klusumu, aicina izbaudīt arī Valterkalniņš un dižais ozols muzeja iekšpagalmā.

Cilvēkam nepieciešama saikne ar dabu, vai iegrimstam milzu mežā, ziedu pļavā, vai rodam saskaņu ar dabu savā piemājas dārzā. Dabas klātesamība ir tikpat nepieciešama kā gaiss. Arvien aktuālāki kļūst balkonu un terašu dārzi, kas dod iespēju izbaudīt to, kas pilsētā nav rokas stiepiena attālumā. Piektdien plkst.17.00 Valmieras muzeja ārstniecisko augu un garšaugu dārzā būs otrā saruna no cikla “Viens malks veselības” ar zāļzini Zeltīti Kavieri, turpinot aizsāktos stāstus par augiem ap mums.

No 23. jūlija Izstāžu nama cokolstāvā durvis ver pastāvīgā ekspozīcija, atklātais krājums “Mājā un sētā”, ļaujot apmeklētājiem ielūkoties muzeja krājumā – vietā, kur ikdienā to nav iespējams izdarīt. Eksponātu atlases pamatā ir Valmieras novadam un Ziemeļvidzemei raksturīgais etnogrāfiskais materiāls. Sen aizmirsto lietu stāsts aizvedīs ceļojumā no 18. gadsimta vidus līdz 20. gadsimta sākumam, parādot vairāk nekā 500 krājuma vienību, darba rīku un sadzīves priekšmetu.  Ekspozīciju papildina platforma interneta vidē, kurā interesenti var iepazīties ar atklātā krājuma saturu, tostarp katru izstādē izvietoto priekšmetu, kā arī veikt vairākus dažādu grūtības pakāpju uzdevumus.

Tos, kuri vēlas izbaudīt kustību pilsētvidē, aicinām apmeklēt ārtelpas izstādi un spēli “Atslēdz Valmieras senāko vēsturi”, kas sūta sveicienu no topošā Valmieras pils kultūrvides centra un tā ekspozīcijas “de Woldemer”. Spēles maršruta lapas var saņemt Valmieras muzejā un Valmieras Tūrisma informācijas centrā.

Valmieras muzeja apmeklējums svētku laikā, 22.–24. jūlijā, ir bez maksas.

Svētku programmu skati valmierasvin.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.892658sec.