Pie Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra labiekārtota tūrisma infrastruktūra

Lai viesošanās Zilākalnā kļūtu patīkamāka un pieejamāka, starpvalstu sadarbības projekta "Maršruti pāri robežām Latvijā un Somijā" ietvaros, pie Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra “ZTornis” labiekārtota tūrisma infrastruktūra, izvietoti tūrisma informācijas stendi, velo novietne, uzstādīti galdi ar soliem un izveidota ugunskura vieta.

Uzstādītajos tūrisma informācijas stendos pie “ZTorņa”, gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi, var iepazīties ar aprakstiem un fotogrāfijām par dabas objektu un spēka vietu “Zilaiskalns”, atrast kartē labākos pastaigu maršrutus kalnā, kā arī informāciju par pārējo tūrisma piedāvājumu Zilākalnā. Tāpat ikvienam ir iespēja izmantot trīs labiekārtotas piknika vietas ar galdiem un krēsliem, starp kurām izveidota ugunskura vieta ēdiena gatavošanai uz uguns. Pie kultūrvēstures un apmeklētāja centra uzstādīta droša velosipēdu novietne.

Veidojot labiekārtojuma elementus, bija svarīgi, lai izveidotie elementi būtu ilgtspējīgi. Piknika galdi un krēsli veidoti no metāla ar koka virsmām, tāpat arī ugunskura vieta papildināta ar metāla āķi katla iekāršanai. Padomāts arī par tiem, kuri atbrauc ar velosipēdu - izveidota  metāla velonovietne.

Projekts "Maršruti pāri robežām Latvijā un Somijā",Nr. 19-00-A019.333-000001, ko realizē Vidzemes lauku partnerība "Brasla" sadarbībā ar Somijas vietējo rīcības grupu Kehittämisyhdistys SILMU ry, tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība" ietvaros.Projekta mērķis ir veicināt zināšanu pārnesi un inovāciju lauku apvidu teritorijās, stiprinot saikni pār novadu teritorijām, rosinot pašvaldības un privāto personu (juridisko un fizisko) sadarbību, lai nodrošinātu informētu un ilgtspējīgu dabas vērtību mantojuma izmantošanu tūrismā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48092699sec.