Plānota Vidzemes Olimpiskā centra un Daliņa stadiona attīstība

Valmieras pilsētas pašvaldība ir izsludinājusi atklātu konkursu par vieglatlētikas stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas celtniecības Jāņa Daliņa ielā 2, kā arī peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases celtniecības Rīgas ielā 91, būvprojektu izstrādi.

Pretendentiem projektēšanas darbu rezultātā ir jāizstrādā pirmsprojekta meti, skiču projekti un tehniskie projekti. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir līdz 2013. gada 9. aprīlim Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks saka: "Valmiera vienmēr ir bijusi pilsēta, kur aktīvi attīstās sporta dzīve un notiek augsta līmeņa sporta sacensības. Tomēr daļa esošās sporta infrastruktūras ir novecojusi un vairs neatbilst starptautiskām prasībām. Lai Valmieru arī turpmāk varētu dēvēt par Vidzemes sporta centru, nepieciešams veikt būtiskus ieguldījumus sporta infrastruktūras attīstībā. Prieks, ka no valsts budžeta piešķirti līdzekļi būvprojektu izstrādei jaunam sporta kompleksam – vieglatlētikas stadiona rekonstrukcijai, vieglatlētikas manēžas celtniecībai, jauna peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases celtniecībai. Jaunie sporta objekti būs liels ieguvums ne vien sportistiem un sporta faniem, bet arī ikvienam valmierietim, piedāvājot plašākas aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida iespējas."

Peldbaseins un BMX riteņbraukšanas trase

Peldbaseina ēka kopā ar palīgtelpām plānota aptuveni 6000 kvadrātmetru platībā, bet segtā BMX trase plānota 9000 kvadrātmetri platībā. Atbilstoši attīstības iecerei, BMX trasi paredzēts veidot transformējamu, saliekamās metāla konstrukcijās. Demontējamas plānotas arī starta rampas un tiesnešu tornis, bet ap trasi paredzēts veidot 8 metru platu bruģētu zonu saliekamo skatītāju tribīņu izvietošanai. BMX trases starta un finiša galā plānots arī bruģēts laukums aptuveni 3500 - 4000 kvadrātmetru platībā komandu tehniskajam parkam.

Projekta ietvaros paredzēts apzaļumot arī teritoriju gar Rīgas ielu, izveidot gājēju celiņus, velonovietnes, soliņus, informatīvos stendus, norādes un citus vides labiekārtojuma elementus. Izstrādājot projektu, pretendentiem jāparedz arī individuāla dizaina vides objekta – dabiskā lielumā, bronzā atlieta, divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga BMX riteņa novietojuma vieta. Atbilstoši iecerei, šim vides objektam jābūt interesantam gan kā tūrisma objektam, uz kura var droši uzkāpt, apsēsties, nofotografēties, gan stabilam, labi pārredzamam un saskatāmām no galvenās ielas jebkurā diennakts laikā.

Savukārt peldbaseina ēkā būs gan lielais, gan mazais baseins, pirtis, SPA baseini, ģērbtuves, sporta zāles, medicīnas telpas, terapijas kabineti, darba telpas sporta speciālistiem, kafejnīca un citas palīgtelpas gan baseina, gan BMX trases darbības nodrošināšanai. Projektā paredzēts, ka lielais peldbaseins būs 25 metrus garš, ar 8 celiņiem, dziļumā no 1,2 metriem līdz 2,5 metriem. Mazais baseins, kura dziļums būs 0,9 metri, plānots 8 metrus garš un 12,5 metrus plats. Tāpat plānots baseins ar pretstraumi, masāžas baseins, baseins – bērnu rotaļu laukumus, vairākas pirtis – ledus istaba, sāls sauna, krievu pirts, tvaika pirts u.c. Peldbaseina ūdens sildīšanai plānots izmantot arī saules enerģiju.

Vieglatlētikas stadions un manēža Jāņa Daliņa ielā 2

Rekonstruējot vieglatlētikas stadionu un izbūvējot vieglatlētikas manēžu, Valmieras pilsēta un tās iedzīvotāji iegūs Starptautiskās vieglatlētikas federācijas standartiem atbilstošu sporta infrastruktūru. Stadionā paredzēts izveidot 8 skrejceliņus taisnē, 6 skrejceliņus aplī (400 metri), 2 augstlēkšanas sektorus, 2 kārtslēkšanas sektorus, 1 diska un vesera mešanas sektoru, 2 šķēpmešanas sektorus pretējos virzienos, 2 lodes grūšanas sektorus, 2 tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektorus, kā arī futbola laukumu ar dabīgā zālāja segumu. Zemesgabalā paredzēts izvietot arī 3 basketbola āra laukumus un bērnu rotaļu laukumu, bet labiekārtotā laukumā gājēju zonas un galvenās ieejas tuvumā Jāņa Daliņa pieminekli.

Vieglatlētikas manēža plānota 5000 kvadrātmetru platībā, iekļaujot gan skatītāju tribīnes 2. stāva līmenī, iesildīšanās ceļiņus, gan laukumus un sektorus dažādām sporta disciplīnām. Savukārt 2. kārtā paredzēta viesnīcas ēkas, tenisa kluba un autostāvvietas Dīvaliņa ielā 17 izbūve. Viesnīcas ēku plānots izvietot esošās viesnīcas un SPA ēkas tiešā tuvumā, savienojot tās ar gaiteni vai pāreju. Viesnīcas kopējā platība plānota 1600 kvadrātmetri .

Vairāk informācijas interneta vietnē www.valmiera.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64995289sec.