Aicina uz Mārtiņdienas svinībām un tirdziņu «Ar Gardu Muti Valmiermuižā»

Kad dienas kļūst īsākas, bet naktis garākas, laiks iezīmēt rudens beigas un ziemas sākumu jeb Mārtiņus, tamdēļ 8. novembrī no pl. 11:00 – 15:00 pie „Valmiermuižas alus” darītavas notiks Mārtiņdienai veltīts lauku labumu tirdziņš „Ar Gardu Muti Valmiermuižā”, radošās darbnīcas un mielošanās.

Tirdziņš „Ar Gardu Muti Valmiermuižā”

Mārtiņi ir laiks, kad diena kļūst īsāka, bet nakts garāka, novākta visa rudens raža un saimnieces sāk gatavot gardumus aukstākajiem gada mēnešiem. Mārtiņi tiek atzīmēti ar lielām svinībām, kurās pateicās par bagātīgo ražu. Arī Valmiermuižā sabrauks tuvāki un tālāki mājražotāji un amatnieki, kuri gada vēsākajam laikam būs sagatavojuši brangus lauku labumus un krājumus ziemai – mājas maizi, svaigo sieru, kūpinājumus, nēģus, medu, garšvielas, mājas vīnus, sulas, sukādes, sulīgus augļus un dārzeņus.

Tradīciju izzināšana un radošās darbnīcas

Lai mājās ienāktu svētība, Mārtiņos jāiet budēļos, tamdēļ folkloras kopa „Putni” lielākus un mazākus tirdziņa viesus aicinās izzināt Mārtiņdienas tradīcijas un doties rotaļās. Bērnus, kā allaž, sagaidīs svētku radošās darbnīcas, kur tiks gatavotas krāšņas maskas un Mārtiņdienas gaiļi. Savukārt, latvisko dzīvesziņu palīdzēs izkopt latvju zīmju izzināšanas un veidošanas darbnīca. Kā ierasts, mazākie tirdziņa apmeklētāji varēs doties zirgu izjādēs.

Sildīšanās ar „Valmiermuižas alus” brūvējumiem   

Senču gudrība vēsta, ka saaukstēšanos noņemot kā ar roku, ja nomalko kausu karsta alus ar medu. Tamdēļ, lai visi tirdziņa viesi varētu kārtīgi sasildīties, „Valmiermuižas alus” meistari būs sarūpējuši gan smeķīgu karstalu, gan siltu iesala dzērienu. Savukārt, izsmalcinātākām garšas kārpiņām, provēšanai nodos ziemīgu jaunbrūvējumu.

/Ieeja bez maksas/

Mārtiņdienas tradīciju vakars

Vakarpusē, pl. 19:00, „Valmiermuižas klētī” notiks Mārtiņdienai veltīts tradīciju vakars, tam par

godu postfolkloras balss un dvēsele ILGA REIZNIECE kopā ar draugiem - Andri Davidonu, Mārtiņu Lindi -

rībinās deju placi un Rīgas Danču kluba dejotāji pamācīs kā griezties latvisko danču soļos.

"Mārtiņi izsenis bijuši priecīgākie un dāsnākie svētki Vidzemē. Pēc pusgadu ilgā nepārtrauktā darba cēliena, nu beidzot var sākt atpūsties un svinēt. Ar maskām, ar bagātīgiem galdiem un lustīgiem dančiem," tā par svinībām stāsta Ilga Reizniece.

/Biļešu cena: 7,00 €, tās var iegādāties „Biļešu Paradīze” kasēs vai Valmiermuižas tirgotavā pie alus darītavas/

Tirgotāju pieteikšanās dalībai tirdziņā: info@gardumuti.lv vai pa tālr. 20436868 (Sintija).

Tirdziņu atbalsta SIA „Valmiermuižas alus”, Burtnieku novada dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, SIA „ZAAO”, Valmieras kultūras centrs, t/c „Valleta” un laikraksts „Liesma”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44651198sec.