Iepazīsti Ludzu Pļavas dienā

Sākot tūrisma sezonu šogad Ludzas, Kārsavas, Ciblas un Zilupes novada tūrisma speciālisti ieviesa jaunu tradīciju- Tematisko brīvdienu piedāvājumu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ceļotājiem, lai  ļautu iepazīt pierobežas dabu un īpašās  vērtības, cilvēkus un katras vietas unikalitāti !

Šo tematisko dienu mērķis ir katra mēneša vienā no nedēļas nogalēm pievērsties kādai konkrētai stihijai, tradīcijai vai amatam un caur tiem iepazīstināt apmeklētājus ar kādu vietu, saimniecību, cilvēku vai sajūtu.

22.maijā tūrisma speciālisti aicināja iepazīt pierobežas purvu brīnumaino pasauli. Visiem dalībniekiem Purvu diena ļoti patika un izskanēja priekšlikums Purva dienu aktivitātes atkārtot rudenī ogu laikā.

26. jūnijā Pļavas dienā dosimies baudīt ziedus, augus un smaržas pļavās! Katram ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko aktivitāti: ar Renāti Kaupužu savvaļas dzīvnieku audzēšanas saimniecībā Ošumājas Gadžiuņos būs atkal lieliska iespēja iepazīt dažādus pļavu biotopus un augus, ar konkursiem. Salnavā zāļu tēju meistarklase kopā ar tēju zinātāju Annu Danču. Utičevā, Lemešmājās pļavas ziedu un meža augu dekoru izgatavošanas darbnīca kopā ar Irēnu Lipsku. Līdumnieku biedrības namā zāļu tepiķu darbnīca, pirtsslotu un adītu pirts švammīšu iegāde,vakarā dažādu piršu baudīšana. Grāmatu izstāde par ārstnieciskām tējām un karstas zāļu tējas ar medu. Savukārt no pirtnieces  Ingūnas Raudas Mērdzenes Rūzoros uzzināsim, kuri augi vislabāk der pirtij un veselības uzlabošanai un kā tos pareizi lietot.

 Ciemošanās un cienāšanās z/s “Purvmaļi” zemeņu laukos būs gards dienas noslēgums. Taču visneaizmirstamākos iespaidus noteikti iegūsiet, plkst. 20:00 dodoties uz Zilupes pusi, kur Grebļakalnā Meikšānos notiks Tauriņu nakts pasākums ar  tauriņu vērošanu un gaismošanu, darbnīcām, brīvdabas dziesmu  koncertu un nakts pārgājienu pretī rītausmai ar pierobežas pļavu biotopu iepazīšanu.  Atgādinām, ka obligāta Tauriņu naklts pasākuma apmeklējumam nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās un pase vai ID karte, kā arī pieteikta caurlaide pierobežas joslas apmeklējumam.

Jāatceras, ka visiem pasākumiem noteikti jāpiesakās iepriekš Ludzas TIC (tic@ludza.lv)!

Programmu Pļavas dienai un visām citām Tematiskajām dienā  atradīsi www.visitludza.lv!

Kopumā mums priekšā vēl 8 pasākumu piedāvājumi, kuros būs gan pārgājieni dabā ar dabas speciālistiem, gan izbraucieni un piedzīvojumi ar vēstures un dabas  cienītājiem, uzņēmumu apmeklējumi, izglītojošas programmas, stāsti un darbošanās, mājražotāju cienasti, sacensības un konkursi, skaisti skati, smaržas un skaņu un garšu orķestris romantikas cienītājiem.  

26.06. Pļavas diena

18.07. Ūdeņu diena

13.-14. 08. Saimes galda diena

18.09. Dzelzceļa diena Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros

25.09. Meža diena

16.10. Zemes diena

13.11. Spēka diena

11.12. Zvaigžņu diena

Apmeklējot tematiskās dienas, aicinām būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Detalizēta informācija un programmas-www.visitludza.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53850198sec.