16. aprīlis vēsturē: Latvijas līderi paraksta līgumu par uzņemšanu ES

16. aprīlis vēsturē: Latvijas līderi paraksta līgumu par uzņemšanu ES

2003. gada 16. aprīlī Grieķijas galvaspilsētā Atēnās tika parakstīts līgums, kas paredzēja desmit Centrāleirpas un Austrumeiropas valstu uzņemšanu Eiropas Savienībā. Arī Latvija bija starp šīm kandidātvalstīm.

Līgumu parakstīja desmit valstis: Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Ungārija, Čehija, Slovākija, Slovēnija, Kipra un Malta.

No Latvijas puses šo svarīgo līgumu parakstīja tā brīža Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Ministru prezidents Einars Repše, kā arī ārlietu ministre Sandra Kalniete un Latvijas sarunu vadītājs par iestāšanos ES Andris Ķesteris.

“Mēs esam šeit pulcējušies no tālām Eiropas malām, no nesen vēl sniegotiem Baltijas jūras krastiem un no saulainās Vidusjūras salām. Mēs esam sanākuši kopā šeit, Atēnās, demokrātijas dzimšanas vietā, šajā vietā, kur kārts ir Eiropas filozofijas, Eiropas gudrības un Eiropas vērtību šūpulis. Mēs, latvieši, esam šeit nākuši garu un smagu ceļu, cauri vēstures līkločiem, cauri likteņa sitieniem un pārbaudījumiem, un mēs šeit izsakām savu vēlmi un gatavību pievienoties Eiropas Savienībai - tādai savienībai, kas mūs nav paņēmusi ar varu, ar viltu un ar brutālu spēku, bet tādai savienībai, kurā mēs nākam no savas brīvas gribas, paši pēc savas brīvas izvēles,” ar šādiem vārdiem savu uzrunu sāka Vaira Vīķe-Freiberga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36560822sec.