Lūznavas muiža aicina uz vasaras sezonas atklāšanu ar Vasarsvētku zaļumballi

Sestdien, 4. jūnijā, Lūznavas muiža aicina uz vasaras sezonas atklāšanu ar Vasarasvētku zaļumballi muižas parkā. Tajā dejot gribētāji varēs izbaudīt dejas pūtēju orķestra “Dekšāres”, postfolkloras grupas “Rikši”, grupas “Klibs Taurenis” un rokabilī grupas “The Swamp Shakers” mūzikā.

Doma par zaļumballes tradīcijas iedzīvināšanu Lūznavas muižas parkā muižas komandai radusies jau pirms kāda laika, secinot, ka zaļumbaļļu tradīcija Latvijā nav izzudusi, taču gadu gaitā mainījusies un to spēcīgi ietekmējis arī pēdējo gadu pandēmijas laiks. Muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule saka: “Kādreiz zaļumballes notika teju katru nedēļas nogali, savukārt mūsdienās tās iespējams apmeklēt lielākoties Jāņu vakarā, novada svētkos vai dažviet vēl Latvijā – pēc kapusvētkiem. Lūznavā vēlamies atjaunot Vasarsvētku zaļumballi, veidojot to par muižas vasaras sezonas atklāšanas ikgadējo notikumu, veidojot tās norisi tradicionālu, speciāli tai izbūvējot grīdu, ar orķestri, dzīvo mūziku, valsi un tai raksturīgām norisēm, piemēram, dāmu deju. Zaļumballes ideju vēlamies attīstīt tā, lai katrs tās apmeklētājs neatkarīgi no vecuma var piedalīties pasākumā: aktīvi dejot, skatīties, klausīties vai vienkārši baudīt priecīga vasaras vakara noskaņu.”

Vasarsvētku zaļumballē 4. jūnijā plkst. 20.00 Lūznavas muižas parkā būs iespēja ļauties daudzveidīgai mūzikai dažādām dejot gribētāju gaumēm – balli iesāks pūtēju orķestris “Dekšāres”, to turpinās enerģiskā postfolkloras grupa “Rikši”, tad savu vieglumu un prieku mūzikā piedāvās pieredzējušie dažādu svinību mūziķi no grupas “Klibs Taurenis”, bet balles noslēgumā rokenrola ritmiem ļauties palīdzēs rokabilī grupa “The Swamp Shakers”.

Zaļumballes apmeklētājiem starp dejām būs iespēja baudīt arī “KUUP kafijas grauzdētava” un restorāna “Pērles” piedāvājumu.

Ieejas maksa zaļumballē 4,00 eiro iepriekšpārdošanā vai 5,00 eiro notikuma dienā uz vietas muižā, biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības sistēmā. Zaļumballi rīko Lūznavas muižas komanda, bet pasākuma norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.73113012sec.