Kurp aizbraukt rudenī, lai baudītu Latviju? Iesaka spilgti Latvijas uzņēmēji

Latvijā neviens galamērķis nav pārāk tālu, tādēļ rudens brīvdienās var paspēt aplūkot gan sabangotu jūru, gan kādu gleznainu Kurzemes vai Vidzemes mazpilsētu, gan ieturēt maltīti skaisti atjaunotā muižā. Atliek vien iesēsties mašīnā un ripot uz priekšu!  


Septembrī auto zīmols MINI vairāk nekā desmit drosmīgiem strauji augošu Latvijas uzņēmumu īpašniekiem piedāvāja pielaikot MINI kā sava biznesa sasniegumu apliecinājumu. Lūk, dažas idejas, ko “zelta rudens” svinēšanai iesaka četri no tiem.


Brīvdienas atjaunotajās muižās Kurzemes pusē

“Mūsu uzņēmumam MINI bijā kā odziņa ikdienas skrējienā. Ar šo auto jūties stilīgs un pamanīts, saņem daudz smaidu un pozitīvus komplimentus kā ikdienā uz Rīgas bruģa, tā - laukos, darbojoties vīndarītavā. Auto piedalījās gan vīnogu ražas vākšanā, gan preču piegādē un izturēja godam!” atklāj “Abavas” vīna darītavas līdzīpašniece Liene Barkāne.

 

Ģimenes saimniecība un vīna ražotne atrodas Kurzemes pusē (Sabilē un Tukumā), tādēļ Liene ir iecienījusi vairākas tuvumā esošās muižiņas, visvairāk – Kalnmuižu un Kukšu muižu. Kandavas tuvumā esošajā Kalnmuižā, kurā pirms pāris simtiem gadu saimniekoja fon Brukenu – Foku dzimta, ir izveidota neliela viesnīciņa un restorāns. Bijusī privātmuiža atrodas gleznainā Abavas senlejas kreisā krasta nogāzē. Parkā aug četri dižoši, turpat atrodas arī Kalnmuižas ūdensdzirnavas. Eko restorāns lepojas ar pašu audzētiem augļiem un dārzeņiem, kā arī medījumiem un sēnēm no Kurzemes mežiem.

 

Savukārt tuvāk Tukumam esošajā Kukšu muižā, kurā saimnieko vācietis Daniels Jāns, ir saglabājušās XVIII gs. vidus melni glazētas podiņu krāsnis, kā arī vairāki XIX gs. sienu gleznojumi. Saimnieks rūpīgi atjaunojis seno parku. Te var jauki pavadīt nedēļas nogali, izbaudot gan nakšņošanu, gan maltītes, gan arī sarunas ar saimnieku, taču, iepriekš piesakoties, pieejamas arī ekskursijas.

 

“Man ļoti patīk, kā attīstās Latvijas muižas – tās visas ir interesanti apskates objekti ar īpašiem restorāniem un viesnīcām,” atzīst Liene, vedinot tās apciemot arī rudenī.


Ģimeniska atpūta trīs pakalnu pilsētā Smiltenē

“MINI ir mazs, ērts un žiperīgs. Mašīna ir jaudīga, ar labu uzrāvienu, tādēļ, braucot pa pilsētu, jāseko līdzi, vai tiek ievērots ātrums,” savu pieredzi atklāj dzīvespriecīgā apģērbu un aksesuāru zīmola “TRU:DE” idejas autore Dace Leimane.


Viņasprāt, zeltainajā rudenī visa Vidzeme ir ļoti skaista  – gan Sigulda, gan Cēsis, kur pils parkā labi jūtama vēstures aura, taču ir vērts aizbraukt mazliet tālāk, līdz trīs pakalnu pilsētai Smiltenei. Glītajā un sakoptajā Vidzemes mazpilsētā ir ne vien atjaunotas vēsturiskās ieliņas, bet arī izveidots liels bērnu laukums un skeitparks. Savukārt ceļotāji var iemācīties cept maizi, īstu lauku torti, izzināt piena tapšanas procesu vai iemēģināt roku šūšanā ar senu “Singer” šujmašīnu.


“Pēdējā laikā dzirdu, ka ne viens vien studiju biedrs, kuram šajā pusē ir dzimtās saknes, no Rīgas ar visu ģimeni atgriežas Smiltenē un te uzsāk kādu biznesu. Šī ir patīkama vieta ar labu auru, turklāt vecāku mājās miegs vienmēr ir saldāks,” nosmej Leimane, kas pati ir dzimusi smilteniete.


Pastaigas Bauskā un krāšņajā Rundāles pils dārzā

“Ja nedēļas nogalē nav jāstrādā, tad kaut uz pāris stundām dodamies ārpus Rīgas. Vīram ir mīļa Sigulda, man – Jūrmala. Taču mums patīk apvienot pilsētas apskati un kādas jaukas kafejnīcas apmeklējumu, tādēļ varam mierīgi aizlaist pankūkās uz Cēsīm, grieķu salātos uz Tērveti vai iedzert kafiju uz Pāvilostu – rudenim visi šie būs lieliski maršruti,” atzīst “Raunas eklērnīcas” līdzīpašniece Egija Samsone.


Pati Egija ir dzimusi Bauskā, tādēļ saka, ka zelta rudeni ļoti patīk baudīt, staigājot pa Bauskas pilskalnu vai Rundāles pils skaisto baroka dārzu ar lapenēm, dzīvžogiem, pergolām un paviljoniem. Tiesa, ja plānojiet braukt Bauskas virzienā, tad jāņem vērā, ka daļa pils ansambļa XV gs. Livonijas ordeņpils drupas ir slēgtas rekonstrukcijai.


Pasākumi senajā Kurzemes hercogistes galvaspilsētā Kuldīgā

“Kuldīga ir viena no skaistākajām un īpašākajām vietām, ko ir vērts apskatīt kā rudenī, tā citos gadalaikos. Mums, MILZU! komandai, un man pašam šī pilsēta ir ļoti tuva un mīļa,” stāsta veselīgo spēkpārslu zīmola MILZU! saimnieks Enno Ence.

 

Šarmantajā Kurzemes nostūrī meklējama ne tikai skaista vecpilsēta, Ventas rumba, restorāni un ēstuves ar izcilu piedāvājumu gardēžiem, bet arī ražotne, kurā top MILZU! veselīgās rudzu brokastu pārslas. Enno atzīst, ka šis fakts šo vietu padara pavisam īpašu. “Uz ražotni braucu bieži, tāpēc droši varu teikt, ka arī rudenī Kuldīga ir vienreizēji skaista un baudāma,” viņš saka.


6.oktobrī Kuldīgā, starp citu, notiks devītais Hercoga Jēkaba gadatirgus. Tas ir centrālais rudens notikums ar bagātīgu tirdziņu, gardiem ēdieniem un jautrām izklaidēm.


Par Inchcape Motors Latvia

Oficiālais BMW un BMW Motorrad pārstāvis Latvijā jau vairāk nekā desmit gadus. 2016.gadā uzņēmums saņēma “Ilgtspējas indeksa” bronzas kategorijas atzinību, kļūstot par pirmo un līdz šim vienīgo uzņēmumu auto nozarē Latvijā, kurš saņēmis šo apbalvojumu. Pasaulē “Inchcape” ir viens no vadošajiem auto tirdzniecības uzņēmumiem, kas pārstāvēts 26 valstīs un nodarbina vairāk nekā 160000 darbinieku.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28485203sec.