6 padomi ceļošanai cilvēkiem, kas par daudz satraucas

Mūsdienu steidzīgajā pasaulē dzīvošana uz "naža asmens" nav nekāds retums - informācijas daudzums, pieaugošais darbu apjoms, neapstājošie maksājumi un kredīti, kā arī rūpes par citiem un veselību, rada ļoti daudz jaunu problēmu, kas agrāk nebija tik izplatītas. Viena no šādām problēmām ir kļūšana pārlieku "stresainam" jeb vienkārši - pārlieka satraukšanās. Lai arī teju ikviens ceļojumu padomu raksts satur arī padomu "nesatraucties", saprotam, ka tas nemaz nav tik viegli…

Ja apzinies, ka esi cilvēks, kas bieži un ātri satraucas, tad labi - ar to jāsadzīvo.  Sagatavojies ceļojumam īpaši! Pētījumi pierāda, ka teju katrs piektais cilvēks sirgst ar kādu slimību, kas saistīta ar nerviem - piemēram, regulāri piedzīvo panikas lēkmes, depresiju, fobijas u.c. Lūk, pāris padomi kā ceļot cilvēkiem, kam raksturīgs pārlieku satraukties par lietām.

Pasargā sevi!

Nopērc ceļojumu apdrošināšanu - pat ja tev to nevajadzēs, prāts būs mierīgāks, jo tāda taču ir nopirkta! Nofotografē savu pasi un turi tās bildi telefonā - ja pazaudēsi īsto pasi, ar fotogrāfiju varēsi justies nedaudz drošāks. Ja baidies apmaldīties - lejuplādē telefonā vietējo karti, kā arī pārliecinies vai tavs telefons "ķer zonu" ārpus Latvijas. Iemācies pāris svarīgākos vārdus - vai vismaz pieraksti tos, valodā uz kuras zemi brauc!

Izplāno ceļojumu

Pieredzējušāki ceļotāji un ceļotāji, kas ne par ko neiespringst, bieži vien aizbrauc uz jaunu vietu un tad iet "kur deguns rāda". Tomēr tas nav paredzēts tiem ceļotājiem, kas ir mazāk noturīgi pret stresu vai pat slimo ar kādu slimību. Tāpēc labāk izplāno visu jau pirms tam - taču atceries savā ceļojumu grafikā atstāt nedaudz laika neparedzētiem gadījumiem!

Sapakojies gudri

Palikt nomodā pēdejā naktī pirms izbruakšanas, drudžaini pakojot somu - tas taču nav labs sākums… Sapako somu jau laicīgi - izveido arī sarakstu ar nepieciešamajām lietām, kuru papildini ikreiz, kad iedomājies par to, kas varētu būt vajadzīgs!

Skaties uz pozitīvo

Vienmēr, ja ceļojuma laikā kļūsti apbēdināts, satraucies vai vienkārši nelaimīgs, atgādini sev kāpēc vispār dodies ceļojumā! Iztēlojies tās vietas kur dodies. Piemēram Eifeļa torņa vizualizācija tavā prātā noteikti atdos entuziasmu!

Nekautrējies prasīt palīdzību

Ja regulāri piedzīvo stresu, noteikti ir kāda medicīna vai metodes ar kurām cīnies ar stresu! Neaizmirsti par tām arī ceļojuma laikā - un vēl vairāk - pastāsti savam ārstam par to, ka dosies ceļojumā. Palūdz padomu gan ārstam, gan paziņām un draugiem, kas sastapušies ar to pašu! Arī ceļojuma laikā, ja jūti, ka paliek slikti - palūdz palīdzību apkārtējiem. Cilvēki ir daudz atsaucīgāki, nekā tu, varbūt, domā!

Novērs domas uz ko citu

Ja ceļojuma laikā jūti, ka nevari vairs normāli paelpot dēļ tā, ka juties uztraucies, padoms būtu novērst savas domas uz ko citu. Piemēram, domā par saviem laukiem vai bērniem, kas izauguši par kārtīgiem cilvēkiem. Domā par savu mīļāko futbola klubu vai teātra izrādi un to, cik tas bija labi to redzēt. Atgūsti elpu un atceries - no jebkuras situācijas ir iespējams izkulties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53860903sec.