8 lietas, kuras ieteicams izdarīt pirms došanās ceļojumā

Ikvienam atpūtniekam, dodoties ceļā, ir ierasts tāds vismaz neliels "kamoliņš" vēderā par to vai viss ir padarīts, viss ir paņemts līdzi un par visu kāds parūpēsies. Kādam šis "kamoliņš" ir lielāks, kādam mazāks, bet lūk pāris padomi, kuriem sekojot prāts būs mierīgāks.

1.    Apmaksā visus rēķinus

Ja ceļojums plānojas būt ilgāks par pāris dienām vai nedēļu, ir jāatceras apmaksāt visi tekošie rēķini. Tādā veidā, atgriežoties mājās, Tu vari sevi pasargāt no nevēlamiem pārsteigumiem soda naudas formā.

2.    Iztukšo savu maku

Noderīgi būtu sakārtot savu maku, un astāt mājās visu to, kas ceļojuma laikā nebūs nepieciešams – atlaižu kartes, skaidra nauda (ja konkrētajā valstī ir cita valūta), veci čeki un iepirkumu saraksti.

3.    Pārbaudi savu plānotāju

Neilgi pirms došanās ceļā ir svarīgi pārbaudīt, vai prombūtnes laikā nav ieplānots kāds friziera vai ārsta apmeklējums. Tādā veidā ir iespējams izvairīties gan no vēlākiem pārpratumiem, gan no steidzīgas plānu maiņas

4.    Atvieno visas elektroierīces

Ir svarīgi atcerēties to, ka vairākas elektroierīces turpina patērēt enerģiju arī tad, kad nedarbojas. Tieši tāpēc labākais veids, kā parūpēties gan par drošību mājās, gan par elektrības patēriņu prombūtnes laikā, ir visu elektroierīču atvienošana no strāvas.

5.    Pirms došanās sakārto mājokli

Pat, ja ceļojums ir tikai divu dienu garumā, ir svarīgi savu dzīvesvietu atstāt kārtībā. Nomazgā traukus, noslauki putekļus un neatstāj ēdiena paliekas uz galda. Tādējādi, atgriežoties mājās, pirmais uzdevums nebūs ķeršanās pie slotas un trauku lupatas.

6.    Jau laicīgi rezervē numuru viesnīcā

Pat, ja šķiet, ka līdz braucienam vēl ir daudz laika, var gadīties, ka iepriekš noskatītajā viesnīcā brīvu numuru vairs nebūs. Mūsdienās viss ir ērti rezervējams internetā.

7.    Sagatavo uzkodas, medikamentus un grāmatas līdzņemšanai

Tā vietā, lai ēdienu un lasāmvielu pirktu lidostā, visu sagatavo jau mājās. Tas palīdzēs ietaupīt gan līdzekļus, gan laiku.

8.    Palūdz kaimiņam uzraudzīt mājokli

Ja ar kaimiņiem ir draudzīgas attiecības, viņiem var palūgt parūpēties par istabas augiem un mājdzīvniekiem. Tāpat ir labi, ja ir kāds, kas var ik pa reizei pārliecināties, ka mājā vai dzīvoklī viss ir kārtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23273206sec.