Pa skolēnu pēdām

Kas paliek prātā no skolas ekskursijas? Cīņa par vietām autobusā, netradicionāls somas saturs (nekādu grāmatu un burtnīcu, tikai našķi un spēles!), iespēja iztērēt kabatas naudu par neparastiem pirkumiem (Siguldas spieķītis, Ventspils gotiņa, Latgales māla svilpīte…). Tomēr tas viss nebūtu iespējams bez objektiem, kuri savirknējušies ekskursijas vadītāja maršrutā. Latvijas tūrisma informācijas centri ziņo par vietām, ko šogad skolēni īpaši iecienījuši:

 

Siguldas novads – klasika un interesanti jaunumi

Līdztekus klasiskajām Siguldas novada  pievilcībām – Siguldas pilsdrupām, Turaidas muzejrezervātam, gaisa trošu ceļam, Panorāmas ratam, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasei, Gūtmaņalai, Gleznotāju kalnam, Kraukļu aizai, Satezeles pilskalnam, Pētera alai – šogad skolēni interesējas arī par Mores strausu un citu eksotisko putnu dārzu “Salmiņi”, “Mežakaķa” piedzīvojumu trasēm, jaunatklāto lidojošo krēslu Rāmkalnosun jau iecienītajiem rodeļiem.

Šogad jaunums Siguldā ir Aerodium - vertikālais vēja tunelis. Tā gan ir mazākai grupai paredzēta un samērā dārga atrakcija, bet pietiekami interesanta ir arī lidojumu vērošana no malas.

 

Jūrmalā – diena dabā

Dienu dabā skolēni aicināti pavadīt Ķemeru nacionālajā parkā, Ragakāpas dabas parkā un Jūrmalas brīvdabas muzejā.

 

Ķemeru nacionālais parks (www.kemeri.gov.lv) piedāvā īpaši izstrādātus maršrutus, ko apmeklēt gan ĶNP gida pavadībā, gan individuāli: 3 kilometru garumā cauri sūnu un mazu purva ezeriņu valstībai gar dzērvenājiem un kukaiņķērājām rasenēm izvijas Lielā Ķemeru tīreļa laipa; Kaņiera pilskalna taka ļauj iepazīt raksturīgo Kaņiera ezera ainavu – niedrāju labirintus – turklāt Kaņiera ezers ir viena no labākajām putnu vērošanas vietām parkā; Caur Vēršupītes dumbrāju vijas Slokas ezera pastaigu taka, kur netālu no atpūtas vietas gaida sēravots, kas ieplūst Slokas ezerā; Kā sērūdens avoti izplūst virszemē un veido veselu dīķi, var vērot, izstaigājot Sēra dīķu taku. Skolēni Ķemeru nacionālajā parkā aicināti uz putnu, bebru un sikspārņu vērošanas un dabas izzināšanas nodarbībām.

 

Jūrmalas pilsētas austrumu daļā uz rietumiem no Lielupes grīvas atrodas Ragakāpas dabas parks, tā kopējā platība ir 84 hektāri. Ragakāpa ir vēja darbības rezultātā pārveidots 800 m garš un 100 m plats kāpu valnis. Dabas parka teritorijā ir sastopamas ļoti vecas priežu audzes, kuru vecums sasniedz ap 340 gadus, kā arī 5 retas augu sugas un 4 aizsargājamas putnu sugas. Dabas parka teritorijā ir iekārtota ekotaka, kuru veido 4 atsevišķas takas – Dabas skatu taka, Kukaiņu taka, Priežu taka un Augu taka. Takās ierīkotas plašas skatu platformas, drošas un ērtas kāpnes, izvietoti soliņi, informatīvas norādes un stendi. Ragakāpas dabas parka teritorijā atrodas arī Jūrmalas brīvdabas muzejs, kurā skolēni varēs ieraudzīt seno zvejnieka sētu, enkuru un laivu kolekciju. Pēc iepriekšējās pieteikšanās ir pieejamas virvju vīšanas un jūras mezglu siešanas nodarbības, kā arī par atsevišķu maksu - kūpināto zivju degustācija. Vairāk informācijas sniedz Jūrmalas pilsētas mājas lapa: www.jurmala.lv

 

Jūrmalā daļu savas dzīves pavadījis Rainis un Aspazija, tāpēc skolēniem, kas sāk iepazīt šo autoru daiļradi, būs vērtīgi savām acīm skatīt dzejnieku istabas Jūrmalas vasarnīcā, viņu rakstītus dzejoļus, personīgo bibliotēku, noskatīties dokumentālo filmu par dzejniekiem, kā arī padzert tēju Aspazijas verandā. Ir iespējams arī kopā ar gidu izstaigāt takas, pa kurām staigājis Rainis un Aspazija.

  

Ekskursijās pa Jūrmalas vēsturisko centru Majoriem aicina Jūrmalas tūrisma informācijas centrs, bet „Līvu Akvaparkā” no 19.septembra līdz 31.oktobrim notiek akcija „Brauc ar klasi”.

 

Tukumā filmē!

 

Tukuma rajona Slampes pagasta "Vecvagaros" skolēniem ir lieliska iespēja iepazīt kinopilsētiņu “Rīgas sargi”, kas ir pirmā kino pilsēta Latvijā. Vēsturiskās spēlfilmas "Rīgas sargi" dekorāciju pamati tika likti 2004. gada maijā vietā, kur pirms tam bija tikai pļavas un dažas pagājušā gadsimta ēkas, un māju sagrautie mūri. Kinopilsētiņai ir divas daļas - Pārdaugava un Daugavmala Vecrīgas pusē. Kopējā dekorācijas platība ir 15 hektāri. Visas dekorācijas būvētas pēc 19.gs. beigu fotogrāfijām un arhīvu dokumentiem. Kino pilsētu veido nobruģēti laukumi un ielas, sakaru līnijas un laternas, kas rada ticamību un realitātes sajūtu, taču tās ir un paliek dekorācijas.

 

Visu septembri ir plānoti filmēšanas darbi, tāpēc ekskursija noteikti jāpiesaka (tālr. 8606677) – tad kino pilsētiņā jūs sagaidīs gids, kurš izvadās un izstāstīs gan par vēsturi un filmas sižetu, gan dekorācijām un filmas tapšanas procesu. Šī ekskursija skolēniem būs mācībstunda ne vien par kino tapšanas noslēpumiem, bet arī par notikumiem Latvijas vēsturē no 1919. līdz 1920.gadam.

 

Vēl Tukuma rajonā skolēni īpaši tek aicināti uz Pastariņa muzeja Pastariņa taku, kas atklāta tikai šī gada septembrī. Tāpat arī Tukuma tūrisma informācijas centrs skolēniem iesaka doties un Ķemeru Nacionālo parku un Engures ezera dabas parku – šajos parkos ir dažādas dabas takas un arī iespēja apskatīt savvaļas zirgus un govis. Jaunums Kandavas novadā šogad ir savvaļas zirgi un tauri “Tēvkalnu” saimniecībā (6473344).

 

Pa Talsu rajona takām

 

Lielu interesi joprojām skolēni izrāda par Laumu dabas parku Talsu rajonā, bet Abavas ielejā pasaku taku lieliem un maziem piedāvā viesu māja "Imulas", turpat arī Zviedru cepure ar skolēnu iecienīto rodeļu trasi, zirgu izjādēm un mājdzīvniekiem.

 

Sabilē skolēnus gaida neparastā Alfona Elerta kolekcija "Zeķu krogs Saules dārzā" ar 2000 zeķēm, seniem darbarīkiem un 2000 rotaļlietām.



Skolēni aicināti izstaigāt Slīteres nacionālā parka takas, pabūt Kolkas ragā un apskatīt ragu kolekciju Vaidē. Savukārt Engures ezera dabas parkā (

www.eedp.lv) jaunie ceļotāji varēs iemēģināt acis putnu vērošanā, sastapt savvaļas govis un zirgus, bet, lai izstaigātu orhideju taku, gan būs jāgaida vasara.

 

Talsu pilsētā meklējams sākums “Skaņu takam” un Folkloras takai “Jāņkalni” un turpat arī Talsu pauguraines dabas parks.

 

Šovasar pie Usmas ezera virvju trasi aktīvas atpūtas cienītājiem atklāja atpūtas bāze "Godeļi", bet šogad trase aicina apmeklētājus, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu, bet trase mazākiem vēl top un būs atvērta nākamgad.

 

Kā top lietas

Liepājā savus firmas noslēpumus skolēniem gatavi atklāt vairāki uzņēmumi. Skolēniem ekskursijas piedāvā gan Liepājas tipogrāfija, gan lielākais veļas materiālu ražotājs Austrumeiropā “Lauma”, gan “Liepājas Metalurgs”, kas aicina vērot, kā metāls kļūst par uguni un uguns par metālu, kā pa velmētavas ceha sliedēm lien sarkanas metāla čūskas, un noskaidrot, kāpēc “Liepājas Metalurgu” var saukt par viens no interesantākajiem ražošanas uzņēmumiem visā Baltijā. Liepājas Tramvajs savukārt aicina paraudzīsieties uz pilsētu caur Baltijā senākā elektriskā tramvaja logu, turklāt noklausoties arī gida stāstījumu.

 

Liepājas teātris aicina ne vien uz izrādēm, bet piedāvā ziņkārīgajiem skolēniem ielūkoties arī aizkulisēs. 

Tāpat arī ekskursiju pa teātra darbnīcām un skatuves darba aizkulisēm atraktīva leļļu tēla pavadībā piedāvā Liepājas Leļļu teātris.

  

Pasaulē garākās dzintara krelles (123 m) aplūkojamas Liepājas Amatnieku namā. Turpat arī iespējams sastapt amatu meistarus, tieši no viņu rokām saņemt Kurzemei raksturīgus amatnieku darinājumus, uzzināt senos audumu darināšanas noslēpumus un arī pašiem iemēģināt roku aušanā audēju darbnīcā “Saiva”.

  

Par “unikālu ēku ar unikālu saturu” tiek dēvēts Liepājas Muzejs – 20.gs sākuma savrupnams ar oriģinālu priedes koka interjeru un vairāk nekā 100 000 muzeja priekšmetiem krājumā. Aplūkot fotogrāfa Jāņa Lādīša savākto foto vēstures ekspozīciju un iepazīt sena un ne tik senu Latvijas valsts vēsturi, liecības par dažādiem okupācijas režīmiem, pretošanās kustību, Atmodu un barikāžu laiku aicina iepazīt muzejs “Liepāja okupāciju režīmos”.

  

Pirms iepazīties ar to, kā top lietas Liepājā, sazinieties ar Liepājas Reģiona tūrisma informācijas biroju(34 80808), kur zinās sniegt padomus par labākajiem objektu apmeklēšanas laikiem un tālruņu numurus ekskursiju pieteikšanai.

  

Vēsturiskas spoku un baisu notikumu vietas Liepājā

 

Liepājā gan virs zemes, gan zem zemes virmo reāli paralēlās pasaules notikumi, kurus vēstījuši aculiecinieki. Ir rajoni, kuros koncentrējas mājas gari, poltergeisti un vampīri, te ir vietas, kurās joprojām saglabājusies senu noziegumu aura, apslēptā zelta ielas, pazemes bunkuri un ejas...

  

Asu izjūtu cienītāji Liepājā var doties uz Spoku izrādēm pazemē – tikšanos ar slepkavām, sabiedrības padibenēm, rēgiem, gariem un pārējiem. Tomēr, ja gribās raudzīties uz dzīves ne tik tumšo pusi, pazemē var doties apslēptās mantas meklējumos. Lai cik arī neparasti neliktos, tomēr arī spoku un apslēptās mantas pasaulē pastāv sava kārtība, tāpēc, lai ņemtu dalību, iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruņiem 9665848 vai 5952092 (zvans uz paralēlo pasauli netiek uzskatīts par starptautisko savienojumu!).

  

Iepazīt Karostas cietuma vēsturi un izjust padomju režīma bardzību iespējams realitātes izrādē “Aiz restēm”, ko vēlams apmeklēt ne jaunākiem par 14 gadiem. Mazākiem bērniem un ne tik drosmīgiem tiek piedāvāta ekskursija ar realitātes izrādes elementiem. Nokļūt “Aiz restēm” Liepājā ir visai populāri, tāpēc šis process savlaic1igi jāsaskaņo, zvanot pa tālruni 6369470.

  

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā iespējams pieteikties ekskursijai pa pilsētas fortiem - plašu nocietinājumu sistēmu, ko izbūvēja laikā no 1894. līdz 1908. gadam pēc Krievijas cara rīkojuma, bet pirms I Pasaules kara tie tika saspridzināti un tagad pamazām tiek ieskaloti jūrā. Lāpu gaismā iespējams izstaigāt fortu labirintus un aplūkot Ziemeļu fortus no iekšpuses.

 

Saldū - saldumi

  Saldus attaisno savu daudzsološo vārdu un at to saistītās cerības - skolēni iecienījuši Saldus pārtikas kombinātu konfekšu "Gotiņa" ražotni un "Druvas Pārtika" saldējuma cehu. Par atraktīvu piedāvājumu rūpējas arī Saldus muzejs, kur notiek Saldus naudas kalšana. Skolēnu iecienīts ir Peintbola parks "Dare" un Zaņas dabas taka, bet vēstures zināšanas būs iespējams bagātināt, apmeklējot O. Kalpaka muzeju "Airītes".

 

Zemgalē – ne tikai pilis un muižas

 

Jelgavas pilsētas un rajona Tūrisma informācijas centrā zina stāstīt, ka Zemgalē iecienīto piļu un muižu apceļošanu iespējams papildināt ar dažām interesantām aktivitātēm un objektiem.

  

Jelgavā tiek piedāvāta ekskursija pa atpūtas kompleksu „Zemgale”, kur iespējams iepazīties ar boulinga un kērlinga spēles niansēm, plašajām un dažādajām kompleksa telpām un ledus halli. Tāpat skolēniem interesanta varētu būt ekskursija pa SIA “Latvijas Keramika A” keramikas ražotni.

 

  

Semafors, sakabes, drezīnas, lokomotīvju riteņpāri, 750 mm sliežu autobuss, ūdens kolonna, pārbrauktuves barjera, guļbūvē celta pārmijnieka mājiņa – tas viss aplūkojams Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas nodaļā līdztekus ekspozīcijai par Jelgavas dzelzceļa mezgla vēsturi.

  

Zemnieku saimniecība “Līcīši” Ozolnieku novadā piedāvā kaziņu apskati, iespēju iepazīt piena pārstrādes procesu un degustēt kazkopības produkciju. Izjādes ar ponijiem piedāvā poniju audzētava "Zemgales poniji" Cenu pagasta "Jaunaudzēs”.

  

Sidrabenes pagastā skolēnu vēstures zināšanas bagātinās Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas muzejs “Auči”, bet Dobeles rajonā sirsnīgā pasaku ceļojumā joprojām aicina Tērvetes dabas parks – pastaigu taku tīkls ar daudziem tiltiem, laipām, kāpnēm, dabā izvietotām pasaku varoņu koka skulptūrām un Annas Brigaderes memoriālo muzeju „Sprīdīši”.

  

Visu informāciju par ceļošanas iespējām Zemgalē vislabāk vaicājiet Jelgavas pilsētas un rajona Tūrisma informācijas centrā, Pasta ielā 37, Jelgavā, tālr. 3022751.

Krustpasakās klausoties – Sēlijas novads

 

Liela interese Jēkabpilījoprojām ir par atraktīvo Krustpils pils programmu "Nakts Krustpasakas", bet Sēļu sētā skolēni labprāt līdzdarbojas lauku darbos programmā "Amatnieku darbi Sēļu sētā".

 

Ievērojami vairāk ceļotāju izvēlas Sēlijas baltos lielceļus Daugavas kreisajā krastā, lai apmeklētu Staburagu, Sēlpili, kura 2008. gadā svinēs savu 800 gadu jubileju, pabūtu Vārnavas Vīna kalnā, kur var klausīties vīnkopja Ēvalda Pūpola stāstījuma sēliskajā izloksnē. Tāpat arī Sēlijā vienmēr skolēnu iecienīti bijuši maršruti, kas ved pa Latvijas dižgaru – Raiņa, Jaunsudrabiņa un latviešu modernās rakstu valodas aizsācēja Stendera dzīves un darba vietām.

 

Šogad, kā katru gadu, daudz apmeklētāju ir Gārsenē, kur atjaunots pils parks un tapis bērnu rotaļu laukums. Saukā izveidots marķēts velo celiņš un jauna taka Visvalža gravā, bet Latgales pusē, Atašienē, pārsteidz īpaši retro motociklu kolekcija un iespēja pārģērbties senos dažādu armiju formas tērpos.

 

Šoruden Rainim 140

 

Šoruden Latvija svin Jāņa Raiņa 140 dzimšanas dienu, tāpēc Daugavpils rajona tūrisma informācijas centrā sagatavota niansēta informācija par rakstnieka piemiņas vietām - Raiņa muzeju Berķenelē (Kalkūnes pagasts), Raiņa vecāku mājām un piemiņas akmeni Vasilovā (Višķu pagasts), rakstnieka agrāko dzīves vietu Randenē (Kalkūnes pagasts), Raiņa tēva Krišjāna Pliekšāna kapa vietu Daugavpils luterāņu kapos, Mēnessmeitiņas prototipa Idas Apsēnas kapu Lašu vecajos kapos (Eglaines pagasts).

 

Tomēr nemainīgi "līderi" skolēnu ekskursijām Daugavpils rajonā ir Daugavpils cietoksnis, dabas parks "Daugavas loki" un Pilskalnes "Siguldiņa", kā arī Daugavpils ledus halle, kuru īpaši iecienījuši lauku skoliņu skolēni, lai varētu izbaudīt slidošanas prieku.

 

Vidzemes pērles

Latvijas augstākā virsotne Gaiziņkalns joprojām ir iecienītākais skolēnu ekskursiju objekts Madonas rajonā. Te vērojami arī jaunumi - "Gaiziņkalna apskates taka", kuras izveide uzsākta šovasar Phare 2002 programmas projekta "Trīs stīgas Vidzemē" ietvaros. Pa ceļam ļoti labprāt skolēni iepazīstas ar truškopību un kazkopību rajona zemnieku saimniecībās (vairāk informācijas – Madonas tūrisma informācijas centrā – 9130437). Papildinot ekskursiju ar izglītojošiem elementiem, skolēnu ceļš ved uz Rūdolfa Blaumaņa memoriālo muzeju "Braki" un brāļu Jurjāņu memoriālo muzeju "Menģeļi".

 

Alūksnē gadu gaitā izstrādājies klasisks piedāvājums - 2 stundu ekskursija pa pilsētu gida pavadībā. Skolēni ir bieži viesi Alūksnes dabas muzejā "Vides labirints" un Glika Bībeles muzejā. Ļoti bieži pēc pilsētas apskates grupas ar Alūksnes - Gulbenes mazbānīti dodas tālāk uz Kalncempju pagasta Ates muzeju. Šajā gadā arī novērojams, ka skolēnu grupas izvēlas divu dienu ekskursijas pa Alūksnes rajonu, un tad Alūksnes tūrisma informācijas centrs piedāvā maršrutu "Vidzemes tālais loks jeb ceļojums uz Vidzemes skaistuma karalisti – Alūksni".

 

CēsīsViduslaiku drēbēs tērpies gids ar lukturīšiem “bruņotus” skolēnus ved pa viduslaiku pils drupām, pils torņiem, zālēm un pagrabiem. Stāstījuma tiek iekļauti nostāsti, leģendas par Cēsu pili un vēstures atziņas. Cēsu pils komplekss piedāvā apmeklēt arī seno rotu kalvi un audēju darbnīcu “Vēverīšas”. Turpat pie Cēsīm skolēni var izstaigāt Cīrulīšu dabas takas.

 

Amatas novadā neparastā vēstures piedzīvojumā aicina Āraišu ezerpils un vējdzirnavas, bet zemnieku saimniecībā “Zaķīši” aplūkojama trušu audzētava. Daudz brīnumu ir Līgatnē – Līgatnes dabas takas, Līgatnes pārceltuve, pazemes bunkuri, mitoloģijas taka, Līgatnes papīrfabrika. Straupē skatāmi Vējiņu pazemes ezeri un Strausu audzētava. Raunā – Lielā ellīte un savvaļas zirgi.

 

Ogres rajonāskolēnu visvairāk iekarotais objekts ir Uldevena pils Lielvardē. Turpat Lielvārdē daudz apmeklēts ir arī Andreja Pumpura muzejs un teiksmainais skulptūru dārzs. Daugavas kreisajā krastā Birzgales pagasta "Saulītēs" skatāma savvaļas dzīvnieku audzētava, bet eksotiskus putnus sastapsiet Lielvārdes putnu dārzā. Tāpat arī skolēni dodas lūkot, kādās rudens krāsās šogad krāsosies Ogres dendroloģiskais parks "Lazdukalni".

 

Savs dendroparks arī Limbažu rajonam – Lēdurgā, taču šogad visvairāk skolēnu uzmanības Limbažu pusē izpelnās Minhauzena muzejs ar nesen atklāto Minhauzena taku.

 

Rūjienai savi lauku labumi un brīnumi, darbi un gudrības

 

Daudz stāstāma un rādāma ir zemnieku saimniecībām Rūjienas pusē. ,,Kalnmesteru” kalēja darbnīcā var uzzināt, kā no pavisam parastām lietām top interesanti mākslas darbi – atpūtas krēsli, vēja rādītāji, skalu skaldītāji, galdi, ķerras un dekoratīvas naglas. SIA “Atspole” audējas dalīsies linu sedziņu, galdautu un dvieļu darināšanas prasmē.

 

Visu par aitām zinās stāstīt un rādīt zemnieku saimniecībā ,,Klimpas”. Mājputnu un zivju daudzveidība paveras "Jaunjērcēnu" saimniecībā. Ekskursija pa staļļiem un stāstījums par zirgiem gaida interesentus Burtnieku zirgaudzētavā, bet senās Inku civilizācijas svēto zvēriņu šinšillu iespējams iepazīt un samīļot "Līgotņu" mājās.

 

"Adzelviešu" mājās top skaidrs, kā audzē kaņepes un kā no tām iegūst kaņepju sviestu, bet "Dulbeņos" var raudzīt un garšot šitake sēnes. Rūjas purvā savukārt gaida interesants stāstījums par purva izstrādi un procesa vērošana dabā.

 

Brīnumaina vieta ir Ķoņu dzirnavas, kur vienkopus tiek malti graudi un vērpta vilna, šūtas segas un spilveni, kas pildīti ar dabīgo aitu vilnu. Vairāk nekā 100 gadus vecas mašīnas joprojām veic savus uzdevumus.

Neparastos piedzīvojumos jaunos ceļotājus iesaistīs Eriņu mototrase, Jēču dabas taka un plosts "Ruhjas Donalds". Bet pēc kārtīgas izkustēšanās un zinību uzkrāšanas par īpašiem Rūjienas cienastiem gādās Rūjienas saldējums, kur videofilmā par saldējuma ražošanas procesu varēs uzzināt, kā top saldējums, un, protams, arī nogaršot ap 20 dažādu veidus aukstā garduma. Savukārt Maiznīca "Liepkalni" gaidīs ar vairāk nekā 70 maizes izstrādājuma veidiem, cepumiem, sausiņiem, tortēm, smalkmaizītēm, pīrādziņiem un kūkām, ekskursiju pa ražotni un degustācijām.

Bez šaubām, gribētāju iepazīties ar Rūjienas gardumiem, brīnumiem, darbiem un gudrībām ir visai daudz, tāpēc noteikti jau laikus jāķeras pie telefona, lai visu noskaidrotu Rūjienas tūrisma informācijas centrā: 4263278 vai 9464888.

 

Informācijā dalījās:

Jūrmalas, Siguldas , Tukuma, Talsu, Kandavas, Liepājas, Saldus, Jelgavas, Jēkabpils, Daugavpils, Madonas, Alūksnes, Cēsu , Ogres , Limbažu un Rūjienastūrisma informācijas centri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15313292sec.