Vērtīgi padomi kā Ziemassvētku brīnumu radīt pašu rokām

Līdz Ziemassvētkiem vēl ir pavisam nedaudz laika, kas paskries nemanot. Lai neatliktu svētku noskaņas radīšanu uz pēdējo brīdi, jau tagad mājās var radīt Ziemassvētku burvību. Kādas tendences šogad uzrunās minimālisma, klasicisma, pasaku romantikas vai īstas greznības cienītājus, stāsta “Kesko Senukai Latvia” kategorijas vadītāja Līva Briede.

Pieticīgs minimālisms

Grūtais gads ir atstājis savas pēdas, un šie Ziemassvētki, visticamāk, būs klusi un rāmi. Tomēr tieši minimālisms ir viena no populārākajām Ziemassvētku tendencēm, vēstot – mazāk ir labāk. Tas nenozīmē, ka mājoklis Ziemassvētku gaidās nav jārotā, bet minimālismam raksturīgas mierīgas un vienkāršas izvēles kā pretstats dzirkstošam spilgtumam. Minimālisms iet roku rokā ar zemes toņiem, baltām, piena un krēmkrāsām, mierīgu zaļumu. Košumu piešķirs tādas detaļas kā sveces vai daži rotājumi dabas iedvesmotās dzīvīgās krāsās – citrondzeltenā, piparmētru zaļā, ķirbju oranžā, tumši zilā un tumši zilzaļā. Varbūt jums pietiks ar dažām eglīšu bumbiņām, kas izgatavotas no caurspīdīga stikla vai augstas kvalitātes stikla imitācijas, savukārt stikla vāzēs iegremdētas LED lampiņu virtenes radīs brīnišķīgu gaismu rotaļu atspīdumos uz mēbeļu virsmām. Protams, neiztikt arī bez galvenā Ziemassvētku rotājuma – eglītes.

“Mākslīgās eglītes kļūst arvien pieprasītākas – daudzi izvēlas iegādāties vienu eglīti, ko pēc svētkiem noglabāt un atkal celt godā nākamajā gadā, nevis īstu eglīti, kura mežā varētu izaugt par lielu, kuplu koku. Tāpēc arī mākslīgo eglīšu klāsts ir plašs – zaļas un šķietami apsnigušas, sudrabegles, kā arī stilizētas eglītes – metāla karkasi vai tikai eglīšu kontūras, kas lieliski iederēsies minimālisma interjerā,” stāsta “Kesko Senukai Latvia” kategorijas vadītāja Līva Briede.

Pašdarināta Ziemassvētku nostalģija

Šogad ir modē atgriezties pie saknēm, visu darīt pašiem un radoši dot otro dzīvi lietām, kas savu mūžu šķietami jau nokalpojušas. Iedvesmojieties no dabas un lauku ainavām un rotājiet savu mājokli baltos, mierīgi zaļos, smilšu un sarkanbrūnos toņus, atsvaidzinot tos ar persiku, violeto un pasteļtoņu gaiši zilo nokrāsu. Materiāli – metāls un koks, taču plaši tiek izmantota arī keramika, un modē ir lielas ar rokām darinātas keramikas krūzes un vāzes. Ja ģimenē nav neviena, kurš prastu tamborēt galdautus vai izšūt spilvendrānas, gatavojiet rotājumus kopā ar bērniem, piemēram, no žāvētiem augļiem, ogām un riekstiem, tos sakārtojot virtenēs vai vainagos. Skaistus rotājumus var izgatavot arī no papīra un koka, bet eglīti rotāt ar vecmodīgām mantiņām no ģimenes mantojuma, pašceptām piparkūkas vai vienkāršām lampiņu virtenēm. Savukārt piemirstajām bērnu rotaļlietām var dot otro dzīvi, nosēdinot plīša lācīšus, zaķus vai rūķus zem eglītes, lai gaida svētkus un sargā dāvanas.

Krāšņa greznība

Ziemassvētkos netrūkst arī to, kuri dod priekšroku greznībai un elegancei. Šogad elegance nav meklējama zeltā, bet gan lepni baltā krāsā. Piemēram, eglē var iekārt lielākas stikla bumbas un rotāt tās ar baltu mākslīgo kažokādu, bet Ziemassvētku kompozīcijās izmantot baltas spalvas. Baltas sveces kristāla svečturos izgaismos mājokli kā saules stari. Tā kā zīds un samts parasti ir modē interjerā, to var izmantot arī mājas rotāšanai Ziemassvētkiem. Mīksti samta spilveni un segas, kā arī zīda galdauts un aizkari rada gan greznu, gan mājīgu atmosfēru. Bet krāšņi Adventa vainagi rotās nama durvis. Mākslīgo vainagu priekšrocība, līdzīgi kā eglītēm, – tie nenobirs, nenovītīs un būs lietojami arī nākamajā gadā.

Alpu kalnu kotedža

Slēpošanas kūrorti ar mājīgām guļbaļķu mājām šajā Ziemassvētku sezonā vairumam no mums paliks vien sapnis, taču romantisku kalnu namiņa atmosfēru var radīt arī savās mājās. Šim stilam raksturīgas piezemētas krāsas, mīksti, silti paklāji, kas atgādina kažokādu, un dažādi dekoratīvi spilveni. Egli var rotāt ar mākslīgo sniegu, leduslāčiem un sniegavīriem. Guļbūves atmosfēru pastiprinās arī pašu gatavoti vainagi, ķērpji, egļu zari un masīvas sveces. Bet ieeju mājā varat rotāt ar īstām slēpēm un slidām, gaismas virtenēm ar zvaigznēm vai bumbiņām, kas izgaismos nakti, un izgaismotām āra figūrām – ziemeļbriežiem, leduslāčiem un pingvīniem.

Eksotisks paradīzes mežs

Lai gan mūsu platuma grādos Ziemassvētki parasti saistās ar sniegu un ledu, daudzviet pasaulē tos svin starp eksotiskiem augiem un ziedošu mežu ielokā. Kāpēc gan neizmēģināt šādu variantu, sevišķi tad, ja ilgojaties pēc vasaras? Drosmīgi eksperimentētāji vai romantiķi var rotāt egli ar tauriņiem, flamingo, papagaiļiem, ziediem un feju figūriņām. Šo stilu izceļ rozā toņi un cieņa pret eksotisko un nezināmo.

“Iespējams, šogad svētki paies šaurā ģimenes lokā bez trokšņainām svinībām un lieliem radu saietiem. Taču tas nenozīmē, ka mājās nav vajadzīga svētku noskaņa. Ļaujiet vaļu fantāzijai, rotājiet mājas pēc sirds patikas, un svētku noskaņa piezagsies nemanot!” novēl “Kesko Senukai Latvia” kategorijas vadītāja Līva Briede.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41185808sec.