89% Latvijas iedzīvotāju neapmierina darbavietas nodrošināto viedierīču veiktspēja

Attālinātais darbs nu jau kļuvis par normu un paredzams, ka tas turpinās attīstīties. Liela daļa darba devēju attālinātā darba iespējas norāda pie darbinieku bonusiem savu vakanču sludinājumos. Tomēr, vai šis uzskatāms par bonusu attiecībā uz darbiniekiem pieejamo tehnoloģiju un ierīču veiktspēju? Lai noskaidrotu darbinieku vēlmes un lielākos izaicinājumus, strādājot attālinātā darba režīmā, tehnoloģiju uzņēmums Huawei veica aptauju*, kuras iegūtie dati liecina, ka 55% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju regulāri maina savu atrašanās vietu darba laikā un tikai 11% atzīst, ka nesaredz trūkumus darbam izmantotajās viedierīcēs.

“Mazs apmierināto respondentu skaits - tikai 11% - skaidrojams ar to, ka pildīt darba pienākumus atrodoties ceļā vai mājās reizēm ir izaicinošāk nekā atrodoties birojā, jo rodas nepieciešamība pēc ilgāka ierīču akumulatora darbības laika vai jaudīgāka procesora,” aptaujas rezultātus skaidro Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Atbildot uz aptaujas jautājumu par viedierīču funkcijām, kas darba nolūkos pietrūkst visvairāk, trešdaļa respondentu jeb 33% norādījuši tieši ātru ierīces veiktspēju, kam seko iespēja pārlūkot vairākas programmas vienuviet (26%) un iespēja ierīci viegli paņemt līdzi, mainot savu atrašanās vietu (23%). Šīs visaugstāk novērtētās viedierīču iespējas ir lielākie darbinieku izaicinājumi attālinātajā darbā. Viedierīces - vai tas būtu klēpjdators vai planšetdators - jāizvēlas pārdomāti, lai atbilstu mūsdienu steidzīgā cilvēka dzīves ritmam, neapgrūtinot nedz izmēra, nedz jaudas ziņā.

Tāpat liels respondentu skaits jeb 22%, kā vienu no svarīgākajām viedierīces funkcijām norādīja to vieglu savienošanu ar citām ierīcēm, piemēram, viedtālruni vai planšetdatoru, pretējā gadījumā darba uzdevumu izpilde ir ierobežota. Aptauja arī liecina, ka planšetdatori kļūst arvien populārāki izmantošanai darba vajadzībām - trešdaļa aptaujāto atzīst, ka izmanto planšetdatoru darbam katru dienu.

74% respondentu visaugstāk novērtē planšetdatoru kompakto izmēru un vieglo svaru, taču vairāk nekā puse aptaujāto jeb 53% uzsver akumulatora darbības laika nozīmi. Trešdaļai respondentu jeb 36% vienlīdz svarīgs ir arī planšetdatora ekrāna izmērs.

“Mūsdienu tehnoloģiskās iespējas un to nemitīgā paplašināšanās pieprasa arī jaudīgu ierīces akumulatoru, kas nodrošina ilgu ierīces darbības laiku starp uzlādēm. Jāpiekrīt arī tiem 36% aptaujāto, kas izcēla planšetdatora ekrāna izmēru, jo grūti pārredzama informācija un nepietiekami pielāgojams displeja izkārtojums var būt traucēkļi ikdienas darbā. Ierīču izstrādātāji nemitīgi strādā pie tā, lai nodrošinātu ierīcei pēc iespējas lielāku ekrāna - korpusa attiecību. Atbilstot mūsdienu darbinieku prasībām, jaunais MatePad 11 ir aprīkots ar FullView ekrānu, kas nodrošina 86% ekrāna - korpusa attiecību,” stāsta M. Tillers.

Vairākiem uzņēmumiem strauji izmainot darba kārtību un sniedzot iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, primārā doma bija, kā saglabāt komandas garu un turpināt raitu biznesa attīstību, kolektīvam netiekoties klātienē. Tagad, kad lielākā daļa jau ir pieraduši pie jaunajiem darba apstākļiem un kombinē attālinātu darbu ar darbu birojā, vadītājiem ir laiks domāt par to, kā nodrošināt saviem darbiniekiem kvalitatīvas ierīces, lai uzlabotu efektivitāti un darba prieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60825706sec.