Kino, kas iedvesmo ceļot

Kino māksla gadu desmitiem ir ļāvusi iepazīt pasauli. Ar uzmundrinošām komēdijām, emocionālām drāmām, spraigiem trilleriem un mīļuma piesātinātām ģimenes filmām kino ļauj ceļot no valsts uz valsti, raisot vēlmi atspoguļoto notikumu norises vietu iepazīt klātienē, ne tikai ekrānos. Tūroperators “Novatours” dalās ar ceļot iedvesmojošām filmām, kas skatītāju neatstāj vienaldzīgu.

Noslēpumainā Sicīlija

Nav ne mazāko šaubu - leģendārākā filma, kas iemūžina Sicīljas ikdienu, ir “Krusttēvs”. Šī 1972. gada episkā amerikāņu gangsteru filma, kas veidota pēc 1969. gada Mario Puzo romāna, ir iespaidīga kinematogrāfija un neaizmirstama aktieru Marlona Brando un Alasa Pačīno aktierspēle. Savoca un Forza d'Agrò ir divas no slavenākajām "Krusttēva" filmēšanas vietām Sicīlijā.

Ne mazāk lieliskā filma “Akvamens” stāsta par plašo un pārsteidzošo Septiņu jūru zemūdens pasauli. Filmā galveno lomu atveido Džeisons Momoa, iejūtoties Atlantijas zemūdens karaļvalsts mantinieka Artura lomā. Viena no filmas iespaidīgākajām ainām, kurā Džeisona Momoa atveidotais supervaronis karo ar Melno Mantu, norisinās Ericē.

Sicīlija ir septītā lielākā sala Eiropā un lielākā sala Vidusjūrā. Tās piekraste vijas kilometru tūkstošus un spēj piedāvāt saviem viesiem virkni brīnišķīgu atpūtas vietu, bet piekrastes kūrorti dāvā patiesi bagātu klāstu atpūtas vietu.

Sicīlija ne velti ir iemantojusi kino pasaules atzinību. Tā ir krāšņa sala ar bagātu vēstures un kultūras mantojumu, ko pārstāv Agridžento Tempļu ieleja, baroka pilsētas Noto, Sirakūzas un varenais Etnas vulkāns.  

Zvaigžņu kari Tunisijā

Tunisija jau 3000 gadus ir bijusi viens no galvenajiem kultūras centriem Vidusjūrā. Tā ir vēstures, sajūtu, aromātu un garšu sintēze. No slaveniem tirgiem līdz iespaidīgām pludmalēm, pieminekļiem un izcilai gastronomijai. Tunisija, iespējams, ir vislabāk atpazīstama ar savām daudzajām vēsturiskajām vietām, tostarp seno Kartāgas pilsētu un milzīgo El Džemas amfiteātri netālu no Susas pilsētas, kas atspoguļo dažādu civilizāciju ietekmi, kas valstī ir apmetušās daudzus gadus.

Pateicoties iespaidīgajām ainavām, kas raisa domas par citu planētu izskatiem, Tunisija ir kļuvusi par vienu no labākajām vietām pasaulē, kur uzņemt zinātniskās fantastikas filmas, to skaitā, kulta filma “Zvaigžņu kari”.

Tunisijā “Zvaigžņu karu” ainavas, galvenokārt, filmētas Sahāras tuksnesī, taču Tataouine ciems iedvesmoja filmas veidotājus Tatooine ciemam. Tāpat sāgas ainavas filmētas arī Tunisijas dienvidos, iespaidīgajā Sidi Bouhlel kanjonā, kas šobrīd jau pazīstams kā Zvaigžņu karu kanjons.

Prieka pilnā Grieķija

Grieķija saistās ar vasaru, sauli, prieku, dejām un jautrību, taču īpaši slavena tā ir ar savām salām, kas piesaista ceļotājus no visas pasaules.

Salu burvība ļoti silti ieskauj savos apskāvienos ar popgrupas ABBA mūzikas caurvīto mūziklu "Mamma Mia". Šī ir visu laiku veiksmīgākā Holivudas filma, kas uzņemta Grieķijā. Grupas ABBA dziesmas uz Skopelosas un Skiatosas salas fona Pīrsa Brosnana, Merilas Strīpas, Amandas Seifrīdas un citu aktieru izpildījumā saviem veidotājiem nopelnīja vairāk nekā 600 miljonus ASV dolāru, bet minētās Grieķijas salas (un īpaši Kastani pludmale Skopelosas salā) joprojām bauda mūzikla fanu pieplūdumu, kas katru gadu arvien aug.

“Kapteiņa Korelli mandolīna” aizved uz lielāko no Jonijas salām Grieķijas rietumos – Kefaloniju, kas tiek dēvēta par skaistāko pludmaļu paradīzi. Viena no pārsteidzošākajām vietām uz šīs salas ir Melisani ala. Kapteiņa Korela mandolīna ir episks stāsts par ilgstošu mīlestības cerību un kara nežēlību. Darbība notiek Otrā pasaules kara laikā itāļu okupētajā Grieķijā. Virsnieks iemīlas ciema ārsta meitā un sāk apšaubīt viņas cīņas iemeslus. Tuvojoties karam, abi ir spiesti izvēlēties starp lojalitāti pret savu valsti un mīlestību, ko viņi jūt viens pret otru.

Pārsteigumiem pilnā Bulgārija

Bulgārija, kas slavena ar savu patīkamo klimatu, stiepjas gar Melnās un Egejas jūras krastiem. Valsts ir slavena ar savām plašajām smilšu pludmalēm, no kurām daudzām ir Zilā karoga sertifikāts. Bulgāriju klāj augstienes un līdzenumi, šeit ir viegli atrast dažādas izklaides iespējas dabas mīļotājiem. Vasara šeit ilgst pat piecus mēnešus, un kalni aizņem apmēram 60 procentus valsts teritorijas.

Filma “300: Impērijas dzimšana” ir filmēta Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. Tā ir balstīta uz komiksu autora Frenka Millera grafisko noveli “Xerxes”. Filma aizved uz vēsturisku kaujas lauku, kur grieķu ģenerālis Temistokls pēdējo reizi mēģina apvienot grieķu karaspēku un stāties pretī Kserksi armijai jūrā.

Turcijas burvība

Turcija ir gandrīz 800 000 kvadrātkilometru liela, elpu aizraujoša valsts, kurā atrodas tirkīzzilas pludmales, saglabājusies romiešu vēsture, māksla un kultūras objekti no Mezopotāmijas līdz mūsdienām. Turcija ir tik unikāla, ka tā katru gadu nemainīgi piesaista tūkstošiem viesu. Valsts jau sen ir bijusi TOP izvēle ceļotājiem, kuri meklē labas un relaksējošas brīvdienas. Un tas nemaz nepārsteidz – kūrortos infrastruktūra ir attīstīta tā, lai atpūtniekiem nebūtu nekādu raižu, un katra diena ir piepildīta ar saules un jūras priekiem, sportiskām aktivitātēm un kultūras zināšanām.

Džeimsa Bonda Operācija “Skyfall” daļēji tika filmēta Stambulā, galvenokārt, Eminēnī  un Lielā tirgus rajonos - kur paralēli spraigām slepenā spiega aktivitātēm noris aktīva, krāspilna Turcijas ikdiena, tā vien aicinot to iepazīt klātienē mierpilnākā atmosfērā. Turcijas tirgi pilnīgi noteikti ir apciemojuma vērti - to labirintos katrs atrod savai sirdij ko tīkamu, no saldumiem līdz apģērbam vai interjera lietām. Suvenīri sev un mīļajiem mājiniekiem būs garantēti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30833101sec.