Vasara - ceļojumu laiks. Kā labāk sagatavoties?

Vasara ir populārākais atvaļinājumu un ceļojumu laiks. Tā kā COVID-19 ierobežojumus daudzviet pasaulē samazināja jau martā, šī gada pirmajos četros mēnešos Baltijas iedzīvotāju darījumu skaits ar maksājumu kartēm ārzemēs pieauga par 9%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, liecina Luminor dati. Ierasti vasaras mēnešos atpūtas braucienu skaits vēl vairāk palielinās.

“Īpaši aktīvi Baltijas iedzīvotāji ceļojuši aprīlī, kad darījumu skaits pieauga par 15%, bet iztērētā summa palielinājās gandrīz uz pusi, savukārt naktsmītņu rezervācijām tērēts 2,5 reizes vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. Tā kā pēdējo divu gadu laikā ceļošanas iespējas ir bijušas ierobežotas, ir svarīgi atminēties vairākus priekšnosacījumus, lai atpūta izdotos patiešām finansiāli bezrūpīga, sagādātu tikai pozitīvas emocijas un būtu droša,” atgādina Jekaterina Ziniča, Luminor biznesa attīstības vadītāja Baltijā.

Veic rezervācijas drošās mājaslapās

Iegādājies aviobiļetes un veic naktsmītņu rezervācijas tikai tādās mājaslapās, par kuru drošību ir 100% pārliecība, lai izvairītos no iekļūšanas krāpnieku nagos un garantēti saņemtu savu iegādāto pakalpojumu. “Veicot maksājumus vai rezervācijas, būs jāievada maksājumu kartes dati, tāpēc jāizmanto vietnes, par kuru drošumu esi pilnīgi pārliecināts. Ja pastāv risks, ka ceļojuma plāni var mainīties vai ceļojums paredzēts pēc ilgāka laika, lidojumu vai viesnīcu ieteicams rezervēt ar iespēju to atcelt bez papildu maksas,” rekomendē bankas eksperte.

Karšu maksājumi ārvalstīs, kas neraksturīgi jūsu ikdienai

Dodoties ceļojumā, jo sevišķi uz tālākiem galamērķiem, un izmantojot maksājumu karti, ir svarīgi būt gataviem atbildēt uz bankas jautājumiem, lai pārliecinātos par to, ka maksājumu ir veicis kartes īpašnieks un nav noticis krāpnieciska rakstura darījums. Ja pēkšņi veiksiet maksājumus ar norēķinu karti kādā reģionā, kas nav jums tipiska atrašanās vieta, bankai šie maksājumi var šķist jums neraksturīgi un aizdomīgi, īpaši, ja tie ir par lielākām summām, nekā jums ierasts norēķināties. Šādā gadījumā banka, lai izvairītos no iespējamas krāpniecības riska, iespējams, var atteikt maksājumu vai bloķēt maksājumu karti līdz brīdim, kad izdosies sazināties ar klientu.

Nodrošinies ar maksājumu karti un skaidru naudu

Pirms ceļojuma pārliecinies, vai savu maksājumu karti varēsi lietot ārzemēs, un bankas cenrādī noskaidro, kāda ir komisijas maksas par tās izmantošanu ārpus Latvijas. Tā kā ne visās valstīs norēķini ar bezskaidru naudu ir plaši pieejami, reizēm ir svarīgi nodrošināties arī ar kaut nelielu skaidras naudas summu.

Norēķini ar maksājumu kartēm ir drošākais norēķinu veids, dodoties uz ārzemēm, taču ir ļoti svarīgi noskaidrot, kādi ir kartes lietošanas nosacījumi ārvalstīs, iespējams, pirms ceļojuma jānoformē jauna maksājumu karte, kas sniedz plašākas izmantošanas iespējas ceļotājiem. Luminor karti ir iespējams pievienot digitālajam makam, maksājot ar telefonu vai viedpulksteni par pirkumiem, lai ceļojums būtu vēl drošāks un vienkāršāks, ja maks vai karte tiek aizmirsti. Ja līdzpaņemtās skaidrās naudas apjoms ir izrādījies nepietiekams, pirms naudas izņemšanas no bankomāta, jānoskaidro, vai tiks iekasēta komisijas maksa. Piemēram, Luminor Black nodrošina 400 eiro skaidras naudas izņemšanu no jebkura bankomāta pasaulē, tomēr atsevišķi bankomāti ārvalstīs var piemērot bankomāta izmantošanas maksu, brīdinot par to bankomāta ekrānā. Lai izņemtu naudu bez komisijas maksas, jāizvēlas cits bankomātu tīkls.

Izvēlies maksājumus vietējā valūtā

Ja dodaties uz valsti, kurā nav eiro valūtas un ceļojuma laikā jānorēķinās maksājuma terminālī, tad maksājot ieteicams izvelēties vietējo valūtu, lai par katru maksājumu netiktu piemērota komisijas maksa.

Iegādājies ceļojumu apdrošināšanu

Uztraukums, kas saistīts ar neparedzētiem medicīnas izdevumiem, nozaudētu bagāžu, saskrāpētu nomas auto, var sabojāt iecerēto atpūtu, tāpēc jau laikus ir jāiegādājas ceļojumu apdrošināšanu.

Šobrīd viens no ērtākajiem apdrošināšanas produktiem ir maksājuma karte, kurā iekļauta ceļojumu apdrošināšana. Piemēram, Luminor Black karte nodrošina ceļojumu apdrošināšanu visai ģimenei ar medicīnisko izdevumu segumu un pat Covid-19 apdrošināšanu brauciena laikā. Turklāt par apdrošināšanu nav jāsatraucas arī tuvākos galamērķos, jo tā ir spēkā arī iekšzemes ceļojumiem vismaz 50 kilometru attālumā no mājām, kā arī braucieniem uz Baltijas valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62176108sec.