Aptauja: 71% iedzīvotāju vismaz reizi ir vīlušies ceļojumu ieteikumos sociālajos medijos

71% Latvijas iedzīvotāju ir vīlušies ceļojumu ieteikumos par kuriem iedvesma gūta sociālajos medijos, ceļotāju cerībām nesakrītot ar pieredzēto realitāti, liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” aptaujas* dati. Kā būtisku vilšanās faktoru respondenti min izskaistinātās fotogrāfijas, kas nereti ir maldinošas, krietni uzlabotas, radot iespaidu, ka viss ir labāk nekā realitātē.

Arvien biežāk ceļotāji idejas brīvdienu atpūtai meklē sociālajos medijos, kur plaši pieejami dažādi ceļojumu apskati no visas pasaules. Ceļotāju publicētās fotogrāfijas rosina apmeklēt jaunas apskates vietas, taču, paļaujoties uz citu ieteikumiem, nereti tiek piedzīvots zināms sarūgtinājums.

Aptaujā 54% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka, nonākot ceļojuma galamērķī, par kuru iedvesma gūta un informācija ievākta sociālajos tīklos, ir nācies piedzīvot vilšanās mirkļus, līdz ar to ceļotāji cenšas paralēli arī patstāvīgi meklēt vēl papildu informāciju. Tomēr 17% respondentu atzinuši, ka savās brīvdienās ir piedzīvojuši pamatīgu vilšanos, jo paļāvušies tikai uz sociālajos medijos pieejamo informāciju. Pozitīva pieredze bijusi 29%, kad sabiedrībā zināmu cilvēku vai draugu publicētā informācija, plānojot savu ceļojumu, bijusi ļoti noderīga.

“Plānojot ceļojumus, cilvēki meklē idejas un ieteikumus gan sociālajos medijos, gan ceļvežos, kartēs un ceļojumu apskatos. Taču, kas attiecas uz sociālajiem medijiem, ir vērtīgi tajos pieejamo informāciju izvērtēt kritiski. Uzmanīgi jānovērtē publicētās fotogrāfijas, jo bieži vien sociālajos tīklos tiek ievietoti maldinoši attēli, kas tiek rūpīgi atlasīti, rediģēti, izmantojot filtrus un citas tehnoloģijas, lai tie izskatītos pēc iespējas pievilcīgāki. Maldīga informācija var tikt pasniegta ne vien fotogrāfiju formātā, bet arī ceļojumu apraksta formā, tāpēc, lai izvairītos no negatīvas pieredzes, svarīgi sekot līdzi sava izvēlētā informācijas avota uzticamībai, norāda Una Ahuna – Ozola, “Bite” Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Tā kā sociālie mediji arī palielina mūsu kā ceļotāja gaidas, labākais ieteikums informācijas meklēšanā ir dažādot informācijas avotus. Lai vasaras ceļojums sagādātu pēc iespējas pozitīvākās atmiņas, “Bite” eksperti ir apkopojuši piecas bezmaksas aplikācijas, kas var noderēt ikvienam ceļotājam.

# Tripadvisor – saplāno savu ceļojumu!
Tripadvisor ir noderīga lietotne, kas palīdz plānot ceļojumus, ļaujot izvērtēt viesnīcu piedāvājumu, restorānu ieteikumus un iespaidīgākās apskates vietas un aktivitātes. Lietotne piedāvā lejupielādēt pilsētas ceļvežus un kartes, nodrošinot tiem piekļuvi arī bezsaistes režīmā. Mobilajā lietotnē pieejams arī diskusiju forums, kurā lietotāji no visas pasaules var dalīties savā ceļošanas pieredzē, daloties ar ceļojumu atsauksmēm.

# Culture Trip – stāsti iedvesmo!
Culture Trip ir lietotne, kas piemērota gan ceļojumu plānošanai, gan iedvesmai. Tajā ir pieejami iedvesmojoši ceļojumu stāsti, videoklipi, unikāli galamērķu ceļveži un vietējo ekspertu ieteikumi. Lietotne piedāvā izveidot savu vēlmju sarakstu, lai izdotos piedzīvot visu kāroto.

# With locals – unikāla pieredze ar vietējo ieteikumiem!
Lietotne piedāvā ceļotājiem uzzināt uzticamu vietējo iedzīvotāju pieredzi, kas ieteiks labākās vietas gan atpūtai, gan ēdiena baudīšanai. Lietotnē ir iespēja apskatīt dažādus videoklipus, sarunāties ar vietējiem iedzīvotājiem, lasīt atsauksmes un izbaudīt unikālas ekskursijas vietējo kompānijā.

# Hidden place – izpēti neizpētīto!
Lietotne būs vērtīgs rīks tiem ceļotājiem, kurus uzrunā mazāk zināmas, noslēpumainas vietas. Tajā apkopota informācija, kas nav atrodama zināmākajos ceļvežos un ceļojumu plānos. Padari savas brīvdienas piedzīvojumu bagātas un izzini pasauli!

# Travel Buddy – atrodi ceļojumu biedrus!
Lietotne apvieno entuziastiskus ceļotājus, kuri ir atvērti dalīties ar saviem ceļošanas izaicinājumiem. Tā ir sociālā platforma, kur ne vien gūt iedvesmu jauniem galamērķiem, bet arī atrast ceļabiedrus savam nākamajam galamērķim.

*Aptauju veica “Bite”, sadarbojoties ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”. Aptauja notika 2022. gada jūlijā, piedaloties 1004 iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43783212sec.