Cenu pieaugums ceļošanu vasarā nemazināja; palielinās tuvo ceļojumu apjoms

Dati par veiktajiem fiziskajiem pirkumiem ar Citadeles maksājumu kartēm ārvalstīs norāda, ka cenu pieaugums nav atstājis būtisku ietekmi uz ceļotāju plāniem. Augustā sasniegta šogad lielākā ceļotāju aktivitāte visās Baltijas valstīs. Latvijas rezidenti visbiežāk veikuši pirkumus Vācijā, Polijā, Zviedrijā; Lietuvas – Baltkrievijā, Vācijā, Polijā, savukārt Igaunijas – Somijā, Latvijā, Spānijā. Šogad palielinājusies tendence ceļot uz kaimiņvalstīm, turklāt šī tendence turpina pieaugt.

Kaimiņvalstīs Latvijas popularitāte kā ceļojumu galamērķim krasi atšķiras – Igaunijā pirkumi Latvijā ierindojas otrajā vietā, savukārt Lietuvā – devītajā.  

Līdzīgi kā citos gados, arī šogad populārāko ceļojumu galamērķu vidū ir attālākas “siltās zemes” – Spānija, Itālija, Francija, tomēr šogad var novērot, ka vasaras mēnešos straujāk pieaudzis pirkumu apjoms tuvākās valstīs, piemēram, Igaunijā, Zviedrijā un Polijā, līdz ar to daļa cilvēku tā vietā, lai lidotu uz tālām zemēm, izvēlējušies doties tepat uz kaimiņvalstīm.

“Pozitīvi redzēt, ka ceļotāji izvēlas arī tuvākus galamērķus saviem atpūtas braucieniem. Mūsu tūristi dodas uz kaimiņvalstīm un pretī saņemam tūristus no Lietuvas un Igaunijas, kuru pirkumi dod pienesumu mūsu ekonomikai. Pēc karšu datiem redzam, ka laicīgi tiek plānoti  ziemas un pat pavasara ceļojumi. Ņemot vērā, kas notiek pasaules lidostās ar bagāžas pazaudēšanu, lidojumu atcelšanu un citām negaidītām situācijām, kuras mēdz notikt, ceļojumu apdrošināšana ir ļoti svarīga, pat ceļojot pat uz kaimiņvalstīm ar auto. Par laimi, šobrīd daļai maksājumu karšu tuvo un tālo ceļojumu apdrošināšana pieejama kā daļa no pakalpojumu klāsta, līdz ar to aicinām ceļotājus iepazīties ar savas maksājumu kartes iespējām jau pirms ceļojuma,” uzsver Jānis Mūrnieks, Citadeles privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47153997sec.