Lidojums ar zīdaini – izklaide vai tīrais stress? [3]

Lidojums ar zīdainīti noris bez problēmām, tā domā daudzi vecāki. Vairums lidsabiedrību piemērojas arī tik maziem klientiem un piedāvā plašu pakalpojumu klāstu sākot no bērnu gultiņām līdz autiņiem, lai gan jāsaka par ļoti dažādām cenām.

Zīdaiņi lielāko daļu dienas pavada guļot un tik ātri nepaliek nepacietīgi, ja pāris stundas nevar izdraiskoties. Kā min lidojumu ārsti, tad jebkurš vesels bērns var lidot sākot jau no astotās dzīves dienas.

Lidošana bērniem nav ne kaitīga, ne veselību ietekmējoša, pat garāki lidojumi noris bez problemātiski, tik ilgi, ja vien tie nenoris katru mēnesi. Vienīgi, ja bērns izjūt zobu sāpes, vai ir elpošanas ceļu saslimšanas, piemēram, iesnas, tad lidošanu vajadzētu tomēr atcelt. Vecākiem būtu ieteicams cik vien iespējams reisu laikus plānot pēc bērnu gulēšanas ieradumiem.

Māneklis spiediena izlīdzināšanai

Lai zīdaiņiem izlīdzinātu spiedu, paceļoties un nolaižoties būtu ieteicams dot dzert vai sūkāt mānekli. Iesnu gadījumā ieteicams vismaz pusstundu pirms pacelšanās un pus stundu pirms nolaišanās lietot deguna pilienus. Tāpat būtu vēlams arī reisa laikā uzmanīt, lai bērns uzņem pietiekoši daudz šķidruma. Rokas bagāžas neatņemama sastāvdaļa ir pudelīte un māneklis, siltas zeķes, neliela sedziņa, autiņi, mitrās salvetes un neliela rotaļlieta vai bilžu grāmata garlaicības izkliedēšanai.

Arī lidsabiedrības sniedz savu devumu, lai jauno vecāku lidojums paietu pēc iespējas mierīgāk un bez stresa. Dažviet palīdzība sākas vēl uz zemes esot. Dažās lidostās ierīkotas pat bērnu spēļu istabas, piemēram, Cīrihes un Minhenes lidostās. Citviet tiek atļauts bar bērnu ratiņiem aizbraukt līdz pat iekāpšanas vietai lidmašīnā. Ģimenes ar bērniem, pat zemo izmaksu lidsabiedrībās, tiek sēdinātās lidaparāta priekšgalā. Ja iespējams, vēlams, ka vecāki jau iepriekš rezervē tā saukto vecāku-bērnu-rindu.

Tālākos lidojumos, iepriekš iespējams rezervēt bērnu gultiņu. Šis pakalpojums gan pieejams bērniem vecumā līdz tikai vienam gadam un, atkarībā no lidsabiedrības, pieejams pārsvarā garākos pārlidojums. Papildus var tik piedāvāta pērnu pakete, kas ietver autiņus, pudelītes, lacītes, kādu spēļlietiņu. Pēc pieprasījuma stjuarte var uzsildīt pudelīti vai piedāvāt siltu ūdeni bērnu putriņas maisījuma sagatavošanai. Un, lai gan tualetē pat pieejams pārtinamais galds, jāpiezīmē, ka tas ir ievērojami mazākos izmēros, kā pierasts mājas apstākļos.

Bērnu bagāža līdz 20kg

Laikraksts Ökotest pērn veicis pētījumu par ģimenes pakalpojumiem 20 lidsabiedrību starpā. Tika pētīta iespēja lidot ar bērniem, tai skaitā reģistrēšanās, brīvdienu pakešu piedāvājumi, bērnu ēdienkarte, bērnu gultiņu rezervēšanas iespējas, iespēja lidot ar bērnu ratiņiem utt. Četras lidsabiedrības ieguva pat “ļoti labu” vērtējumu: Condor, Hapag Lloyd, LTU un KLM. Vairākas ieguva vērtējumu "labi", tostarp Air Berlin un Lufthansa. Kā "nepilnīgi" novērtēja vācijas zemo izmaksu lidsabiedrību Germanwings. Patiesi, daudzas lidsabiedrības parūpējas arī par mazajiem ceļotājiem. Pētījuma līderis, lidsabiedrība LTU, piedāvā ģimenes reģistrēšanās galdu, tāpat arī zīdaiņu bagāžas limits sastāda 20kg.

Citām lidsabiedrībām piedāvātais serviss atstāj vietu tik vēlmēm. Īru zemo izmaksu lidsabiedrība Ryanair uzņems pārvadāt bērnu ratiņus tikai tad, kad vecāki rakstiski apliecina, ka bojājumu vai pazaudēšanas gadījumā netiks pieprasīta atlīdzība. Atšķiras arī cenas: kamēr HLX viena maršruta ietvaros bērnus pārvadā par 9 eiro, Air Berlin iekasē 10% no pieaugušo biļetes cenas – abos tarifos nodokļi un nodevas jau tiek iekļautas. Savukārt Lufthansa, lai gan arī prasa 10% no pieaugušo biļetes cenas, papildus vēl jāpiemaksā lidostu nodokļi un nodevas, kā arī vēl papildus 10 eiro par biļetes izsniegšanu.

Tomēr, neskatoties uz to, cik labi ir uz ģimenēm orientētie pakalpojumi vai cik zema cena arī lai nebūtu – vecākiem garš pārlidojums ar zīdaini var sagādāt ne mazums stresa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 nadjai 11/09/2010 17:39 Jā, piemēram www.kidbox.lv

2 Augšā Lejā 05/01/2010 00:12 Un jēga no ratu nomas ceļojuma gadījumā? - atruna, ka klients atbild par ratu tehnisko stāvokli arī 3 personu nodarījuma gadījumā... nene, es labak noperku letus un vieglus ratus, kuru vienīgā extra ir jumtiņš (siltajam zemem), bet sabojashanas, saskrapeshanas, nosmereshanas gadijuma neatbildu ar 150Ls

3 Gudrāks variants 02/09/2010 15:37 Ir tak Ratu Noma arī Latvijā. Kāpēc staipīt līdz smagus ratus???

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55963993sec.