Birojā kā atvaļinājumā vai tomēr kaklasaitē [1]

Termometra stabiņš dejo virs 25 grādiem un saule aicina uz pludmali, taču birojā uz galda guļ vesela kaudze ar darbiem. Tveicīgās vasaras dienās ir vēlēšanās izģērbties, bet ne sēdēt kostīmā un sajust sviedru smaržu.

Bieži vien biroja darbinieki jautā – cik daudz kailuma birojā var atļauties, lai nebūtu piedauzīgi?

Apģērba stilu nosaka katras attiecīgās nozares tradīcijas, piemēram, banku sektorā būtu neierasti sastapt līzinga speciālistu pludmales čības un T-kreklā, tāpēc šajos birojos pie jebkura karstuma darbinieki sēž kostīmos un kaklasaitēs.

Augstāko pozīciju menedžeri un darbinieki nedrīkstētu karstā laikā valkāt kreklus ar īsām piedurknēm, sandales vai linu kostīmus. Arī sieviešu kārtas vadītājiem būtu jāizvēlas klasisks kostīma apģērbs.

Biznesa cilvēkiem kaklasaites nēsāšana ir pienākums arī karstā laikā. Principā biroja stilu nosaka pats vadītājs. Ja boss darbā ierodas bez kaklasaites, tad arī darbinieki var atļauties šādu vaļību. Sievietēm atkarībā no nozares ir jāievēro kostīma princips vai arī var atļauties darba vietā blūzīti ar atklātiem pleciem vai dziļāku šķēlumu brunčos. Bieži vien sievietes atļaujas vaļīgāku apģērbu, taču apavu ziņā ir jāpaliek pie klasikas. Pludmales čības birojā rada nenopietnu atmosfēru, ja to apmeklē biznesa viesi. Brunču garumam ir jānosedz ceļgali, lai gan sievietes labprāt vēlētos palielīties ar garām un iesauļotām kājām. Nopietna attieksme pret apģērbu netiešā veidā arī parāda darbinieka attieksmi pret savu darbu. Sievietēm, kuras ieņem augstu vadības pozīciju, arī karstā laikā ir jānēsā zeķubikses. Arī rotas lietas ir jāizvēlas attiecīgi nozares tradīcijām vai vadītāja ieteikumiem.

Piemēram, ceļojumu vai reklāmas aģentūrās, kurās darbinieki nesastopas ar klientiem tiešā kontaktā var atļauties arī brīvāk apģērbties, bet uz biznesa sarunām būtu jāievēro nozares stila principi.

Lai nekļūdītos sava apģērba izvēlē, tad jautājiet par šiem principiem un noteikumiem vadītājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 08/08/2008 15:08 savā laikā Turkestānas kara apgabalā bija klasisks joks par laika ziņām: Šodien Taškentā +42, oficierien un citam komandējošan sastāvam +25.
Joka būtība slēpās tajā, ka ja temperatūra sasniedza +28 grādus, tad virsnieki drīkstēja nevilkt savas vilnas žaketes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00511694sec.