Kā neatteikt sev ceļot un darīt to ekonomiski: 13 ieteikumi ceļot mīlētājiem

Šodien ikviens kritiskāk pārskata savus tēriņus, atsakoties no liekiem vai dārgākajiem izdevumiem. Šo „lieko” lietu grozā nereti pirmā nonāk arī ideja par ceļojumu kā budžeta ziņā dārgu izpriecu, tomēr ļoti kārotu.

Tūrisma aģentūras „Kaleva Travel” ceļojumu eksperti, izanalizējuši faktorus, kas sadārdzina ceļojumus un izveidojušu TOP 13 ieteikumus – kā ceļot ekonomiskāk un neatteikt sev brauciena prieku, un pozitīvās emocijas.

1. Neatteikties no atpūtas, bet samazināt brauciena dienu skaitu. Arī 7 nevis 14 dienu atpūta jūras krastā sniegs baudījumu un jaukas atmiņas, bet būs pieņemamāka budžeta ziņā.

2. Laicīgi – vismaz pusgadu iepriekš, rezervēt braucienu, īpaši aviobiļetes tāliem maršrutiem, jo laicīga rezervācija var līdz pat 50% samazināt kopējās brauciena izmaksas, īpaši, ja runa iet par tāliem maršrutiem kā Amerika, Āzija, Āfrika.

3. Varbūt pamēģināt kruīzu? - tie tiek uzskatīti par ekonomisku un efektīvu atpūtas ceļojuma veidu. Milzīgie kuģi piedāvā daudzveidīgu izklaidi, baseinus, ēdināšanu, izmitināšanu utt., kas gandrīz pilnībā iekļauta cenā, kā arī paveras iespēja apskatīt vairākas pilsētas vai salas.

4. Rūpīgāk pārdomāt viesnīcu izvēli – viesnīcas piepilsētās vai pie lidostas piedāvā draudzīgākas cenas un nokļūšana uz centru ir ērta. Tā varam ekonomēt uz cenu starpības, piemēram, viesnīca centrā izmaksās 70 EUR par nakti, piepilsētā – 45 EUR.

5. Izpratne par viesnīcu zvaigznīšu skaitu dažādās valstīs atšķiras servisa un kvalitātes ziņā – iesakām painteresēties pie ceļojumu konsultantiem vai draugiem, kas bijusi šajā valsti. Piemēram, Barselonā, tā sauktais studentu hostelis pilsētas centrā ir loti pieklājīga viesnīca ar brokastīm, kas neliks vilties. Ir vērts papētīt interneta resursus piem.tripadvisor.com, it īpaši neatkarīgās fotogrāfijas.

6. Izvēloties par labu dienvidu kūrortam, pārdomājiet - vai 4-reizēja ēdināšana ir tas, kāpēc Jūs izvēlaties šo braucienu? Varbūt nav vajadzības pārmaksāt par to, ko patiesībā neizmantojiet? Pārdomājiet prioritātes - tas pats attiecināms par pludmali, numuriņu ar skatu uz jūru, attālumu līdz pilsētas centram.

7. Iepriekš izpētiet un pārdomājiet, cik izmaksā nokļūšana no lidostas līdz pilsētai - sabiedriskais transports, lidostas ekspresis, taksometrs – apsveriet, kurš transporta veids ir ekonomiskāks un parocīgs, cik braucēju - cik biļešu jāpērk, kā no stacijas nokļūt līdz viesnīcai utml.

8. Izmantojiet pārbaudītas vērtības un labu ceļojumu pieredzi - savu vai draugu. Tas palīdzes izbēgt no vilšanās, stresa un liekiem naudas tēriņiem. Kaleva Travel eksperti iesaka pārcilāt atmiņā iepriekšējos braucienus, novērtēt, kas bijis veiksmīgs, kur radušies neplānoti tēriņi un „nekāpt divreiz uz tiem pašiem grābekļiem”. Tas īpaši ieteicams, ja ceļojuma budžets ir mazs - atgriežoties jau reiz apmeklētās vietās, pastāv ļoti laba iespēja ietaupīt, jo līdzīgi kā mājās – zināsiet, kurš veikals vai restorāns ir lētāks un labāks, kad braukt ar taksi un kad ar sabiedrisko transportu, ko apskatīt un bez kā var iztikt.

9. Ceļojumu pašrezervācija ne vienmēr rezultātā, saskaitot visas izmaksas un patērēto laiku, izrādās lētākā iespēja. Lidojot ar „lētajām” aviokompānijām, nereti jārēķinās ar nakšņošanu lidostās un vairākām maltītēm, kas veido papildus izdevumus, īpaši, ja ceļotāji ir ģimene ar bērniem. Šos izdevumus nereti aizmirst pieskaitīt, plānojot braucienu. Nevajadzētu piemirst izdevumus, kas rodas Duty Free veikalos un lidostas bāros/kafejnīcās, kas tradicionāli ir visai dārgas vietas. Jo vairāk laika lidostā jo tukšāks maks.

10. Veicot rezervēšanu, īpaši izmantojot interneta rezervēšanas portālus, uzmanīgi izlasiet informāciju par pakalpojumu rezervēšanu, ļoti rūpīgi - iepazīstieties ar anulācijas noteikumiem. Neuztaisiet robu budžetā pirms ceļojuma sākuma!

11. Samazināt ceļojumu izdevumus par 20-30% var arī izvēloties ceļot nesezonā. Ja plānojat izmantot nesezonu, ļoti rūpīgi jānoskaidro, cik tas ietekmē izvēlēto galamērķi - piem. Vidusjūras salās nesezonā pilnīgi nav ko darīt (ja negribas skatīties kā vētra un negaiss plosās pa kūrorta slēgtajiem baseiniem un lasīt brošūrās, kādi pakalpojumi pieejami sezonā), savukārt kultūras pilsētas Florence, Venēcija labāk baudāmas tieši nesezonā.

12. Painteresējaties - vai plānotais brauciens nesakrīt ar kādu lielu ikgadēju izstādi, festivālu vai karnevālu – tas būtiski sadārdzinās uzturēšanās izdevumus. Populārās vietās notiekoši pasākumi ietekmē viesnīcu noslogojumu un sekojoši arī cenu. Teiksim, ja gribat redzēt Gaismas svētkus Lionā vai izstādi Ķelnē, Nicā, Kannās vai F1 laikā - viesnīcu cenas tajā laikā dubultojas un to rezervācija jāveic vismaz pusgadu iepriekš.

13. Paskaties, varbūt tālais ceļojums, patiesībā izmaksās lētāk, atbildīs tavām vēlmēm un sniegs vairāk gandarījuma, nekā tradicionālais čarter-piedāvājums? Nereti tradicionālā Turcija budžeta ziņā izmaksās tikpat cik brauciens uz Taizemi, izmantojot labus aviobiļešu piedāvājumus.

 

Par Kaleva Travel :

Kaleva Travel ir Somijas lielākās darījumu tūrisma grupas Kaleva Travel Oy uzņēmums Latvijā. Kaleva Travel Oy grupai ir vairāk kā 70 gadu pieredze darījumu un atpūtas tūrisma nozarē. Grupai pieder 15 biroji Somijā un seši citās valstīs, arī Lietuvā, Igaunijā, un Rumānijā, apvienojot vairāk kā 500 tūrisma industrijas profesionāļus.

Ceļojumu birojs Kaleva Travel jau 15 gadus piedāvā kvalitatīvus un ekonomiski izdevīgus ceļojumu pakalpojumus uzņēmumiem un privātpersonām. Birojā nodarbināti 23 profesionāļi, un tas apkalpo vairāk kā 150 korporatīvos klientus.

Kopš 1994. gada Kaleva Travel ir IATA (Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas) licenzēts ceļojumu birojs, kas sadarbojas ar vairāk kā 650 pasaules aviokompānijām. Aģentūra ir pievienojusies biznesa ceļojumu biroju tīklam Carlson Wagonlit Travel un ir Lufthansa City Center pārstāvis Latvijā. Uzņēmums ir arī Starptautiskās kongresu un konferenču organizētāju asociācijas ICCA biedrs, kā arī pārstāvēts Motivējošo pasākumu rīkotāju asociācijā SITE.

kaleva

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.84546995sec.