Aldis Kušķis iesaka: ajurvēda angļu kolonijās

Kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Ajurvēda angļu kolonijās

Angļu augstākā sabiedrība jau vairākus gadsimtus ir radusi doties uz Indiju izklaidēties, tomēr, tā kā cilvēki vairāk domā par veselību un Indija vairs nepieder angļiem, ziloņu un tīģeru šaušanas vietā viņi izvēlas ko humānāku un sev noderīgāku. Lai attaisnotu vēlmi izklaidēties un atpūsties, viņi min iemeslu „veselība” – fiziskā un garīgā. Neskarot augstas un sarežģītas matērijas kā joga un reliģija, pasaule un angļi sevi pieradinājuši pie ajurvēdas. Angļu augstākā sabiedrība dodas uz Indiju, lai baudītu ajurvēdu kā augstāko zinātni un mākslu. To var darīt dažādos veidos – atkarībā no tā, cik nopietni tu izturies pret ajurvēdu un sevi.

Sezona: septembris-aprīlis (bet ir varianti)

Kā nokļūt: ar lidmašīnu Rīga-Helsinki-Deli vai Mumbaja, Rīga-Maskava-Deli vai Mumbaja, tālāk – atkarībā no ceļamērķa

 

Ananda SPA

indija

Iespējams, pasaules labākais SPA, kā atzīts profesionāļu un klientu aptaujās. Atrodas Himalajos, ar sarežģītu un garu ceļu no Deli. Bet, nonākot ceļa galā, ceļinieks tiek gandarīts ar majestātisku pili kalnos. Tur divās trešdaļās pils dzīvo radža, bet vienā trešdaļā iekārtota viesnīca ar uzņemšanu un supersuite, bet gabaliņu dziļāk milzu parkā – jauna māja un 4 villas. Kopskaitā 78 numuri.

 

Mūsuprāt, šeit ir Indijas labākie masieri un SPA terapeiti. Visu vada vācu SPA profesors ar attiecīgo precizitāti un pieeju visām lietām – disciplīna, kārtība, tīrība. Ajurvēdas ārsti pēc konsultācijas izveido individuālu SPA programmu. Tad klients iziet procedūru tūri, kuras apraksts var aizņemt 17 lappuses, un ievēro paredzēto diētu. Bet - neviens neko neuzspiež, tā ir SPA veida ajurvēda, kur katrs ir brīvs izvēlēties turpināt vai pārtraukt.

indija
Serviss – Indijas augstākā klase (piemēram, viesmīlis, atnākot pieņemt pasūtījumu restorānā, nepieļauj situāciju, kad viņš skatās uz jums no augšas, un pietupstas). Numuros un SPA aprīkojumā valda visas ērtības un vislielākā uzmanība detaļām – šī bija viena no pirmajām vietām pasaulē, kas ieviesa tādu lietu kā galvas spilventiņu vannai. Vieta, kur cilvēkiem pārvarēt bailes vai aizspriedumus pret Indiju, jogu un ajurvēdu un sākt par to interesēties empīriski.

Sezona: oktobris un marts

Cenas: no 290 eiro

Ēšana: uz vietas

Iepirkšanās: Rišikēšā – jogas piederumus

Svaigums: atvērts 2000. gadā, atjauno katru gadu, 2007. gadā durvis vēra trīs jaunas villas

The Best: villa Nr.3 ar modernāko un privātāko dzīvošanu, vai arī numuri 6. stāvā – ar neatkārtojamu skatu uz Gangas ieleju

Ko darīt un redzēt: doties 32 km trekingā uz Gangas izteku instruktora vadībā; tuvu ir 2 nozīmīgākās jogas pilsētas Haridvara un Rišikēša, kur vērot Gangas ūdeņos notiekošos rituālus

Kā nokļūt: varianti: lidmašīna no Deli+helikopters, garš pārbrauciens ar auto (Indijas ceļi!), brauciens ar vilcienu (ko nevaram ieteikt).

 

Taj Umaid Bhawan palace

Ja kāds ajurvēdu vēlas vēl mazāk - tikai īsa kursa veidā, tad jāizvēlas vieta, kur ne SPA, ne ajurvēda netiek jūtami akcentētas un ir daudz kas cits, ko darīt.

Umaid Bhawan pils – labākais no megakompānijas Taj Hotels Resorts and Palaces īpašumiem - atrodas Radžastānā, ar skatu uz Džodpūru. Puse grandiozās pils ir viesnīca, otrā pusē mīt Džodpūras radža.

indija

indija

Paslēpts pagrabā, ar lielu baseinu un citām lietām, ir SPA komplekss augstākās klases ajurvēdas procedūrām, bet pašā viesnīcā SPA sajūtas nav – ja gribi ajurvēdu, vari to darīt prom no citiem un neievērojami.

Pilī ir labs restorāns ar ļoti labiem vīniem, tai skaitā indiešu, no kuriem populārākais – Indijas baltvīns ar nosaukumu Sula (vīna šķirne – Sauvignon Blanc).

Sezona: oktobris, novembris

Cenas: no 145 eiro

Ēšana: uz vietas

Svaigums: regulāri tiek renovēts

The Best: istaba Nr. 302 - regal suite torņa stūrī ar vannas istabu art deco stilā; ar theTRAVELER.eu sarunājot, var gadīties tikt uz vakariņām pie radžas, ja viņš būs mājās

Ko darīt un redzēt: Džodpūrā – redzēt pilsētu un pirkt tekstila izstrādājumus par taisnīgām cenām

Kā nokļūt: ar lidmašīnu no Deli vai ar auto (ļoti garš un eiropietim neierasts ceļš!)

 

 

Paradisa Plantation Retreat

Ajurvēdas dzimtenē – viscivilizētākajā, attīstītākajā, bagātākajā Indijas štatā Keralā – ir vieta, kas dziļākajā būtībā atbilst savam nosaukumam – Paradisa Plantation Retreat. Šajā nelieliem kalnu namiņiem apdzīvotajā skaisto skatu teritorijā nodarboties ar ajurvēdu iespējams, cik nopietni to vēlaties. Te atslēgas vārdi ir nevis supermoderns un superērts, bet gan autentisks un tradīcijas respektējošs. Tradicionālie namiņi dzīvošanai atvesti no dažādām Keralas vietām, restaurēti un uzlaboti, saglabājot visu indisko un keralisko.

indija

Izteikts owners property - visas lietas regulē saimnieki, kuru sirsnīgā būtība ir viens no viesu fantastisko sajūtu priekšnoteikumiem.

Indija

Ajurvēdu tur var baudīt gan īsu masāžas kursu veidā, gan nopietni, ik dienas dodoties uz procedūrām pie sava ārsta blakus esošajā klīnikā. Dušā nebūs zelta krānu un 21. gadsimta ērtību, bet viss būs tīrs, masāžas – ajūrvēdiski profesionālas, diēta - visstingrākā. Vieta, kur turpināt ajurvēdas iepazīšanu, uzlabot veselību, nomest svaru, detoksēties, aizmirst par alkoholu un strādāt dārzā, ja ir vēlme.

Ideālais ceļojuma ilgums šeit – 3 nedēļas: pirmajā jūs attīrāties, otrajā - stabilizējieties, bet trešajā jau attīstāties tālāk.

Sezona: decembris, janvāris

Cenas: no 150 eiro

Ēšana: par ēšanu jūs domāsiet visu laiku, bet visi zinās, ka jūs nedrīkstat

Iepirkšanās: tēja no vietējās tējas fabrikas un kafija tieši no plantācijas

Svaigums: atvērta 2004. gadā

The Best: putnu dziesmas, zaļums, kalni, miers

Ko darīt un redzēt: skatīt apkārtni un mēģināt ieraudzīt tīģeri Perijar nacionālajā parkā, mazgāt ziloni, iepirkt tēju, braukt pa kanāliem ar rīsa baržām - tas viss pēc kursa iziešanas, bet kursa laikā – sveikt sauli no rīta un vakarā, runāt ar sevi

Kā nokļūt: no Mumbajas ar lidmašīnu uz Kočinu, tad četras stundas ar auto

 

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"


thetraveler
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20644116sec.