Aldis Kušķis iesaka: Maiami – tusiņš, tusiņš un tusiņš

Kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

"Miami is the sunny place for shady people," teic pankroka krusttēvs Igijs Pops, kurš pats novērtējis Maiami (angļu val. Miami) kā labu vietu dzīvošanai, un kuru tur var sastapt itin bieži.

Ne velti Maiami vizītkarte ir saule – ja kāds to meklē Amerikā, tad Maiami tās ir visvairāk. Pastāv arī vecumu atšķirības – ja pārējās Floridas saulainajās atpūtas vietās vidējais tūristu vecums ir virs 70 gadiem, Maiami tas ir zem 40.

Trešais arguments - Maiami ir arī viseiropeiskākā un tusīgākā pilsēta ASV, tur ir visaktīvākā mākslas galeriju un izstāžu dzīve. Un vēl – nekur pasaulē art deco nav tik blīvi koncentrēts vienuviet kā šeit.

Visa dzīve Maiami notiek South beach – Dienvidu pludmalē, kas ieteicama tiem, kuri grib aizbraukt uz Miami kā ceļotāji, ar piezīmi – kā ceļotāji, kuriem patīk burzīties ar citiem. Jo galvenā Maiami pazīme – tusiņš - šeit sākas pulksten vienos dienā un beidzas ap pulksten pieciem vai pat septiņos no rīta, auditorija – sākot no 15 gadiem un beidzot ar cilvēkiem vislabākajos gados.

maiami

Trīs rekomendējamās versijas dzīvošanai izvēlētas pastaigas attālumā no galvenajām izklaides vietām līdz viesnīcai un sarindotas atkarībā no tā, cik ļoti jūs gribat vai negribat dzīvot tusiņā (ir arī no tā pavisam tālas vietas, bet – tad jau nebrauc uz Maiami!).

Sezona: braucot dēļ naktsdzīves - visu cauru gadu, bet vārīgajām baltiešu dvēselēm (vai miesām) - oktobris-jūnijs

Ēšana: visjaunākajā Maiami superviesnīcā Mondrian Hotel, kur ir restorāns Asia de Cuba - tikpat skaļš un garšīgs kā viesnīcā St. Martins Lane Londonā.

Iepirkšanās: var doties uz Maiami centru, bet labāk palikt tepat South beach, kur ir gan lielie iepirkšanās centri, gan Armani, gan Versace, gan Design district ar mazajiem interesantajiem stila veikaliņiem, kur cita starpā var iepirkt ar rokām tītus cigārus un pirmsrevolūcijas laika kubiešu mūziku (iespējama arī kaulēšanās)

Ko darīt un redzēt: tusēt, tusēt, tusēt, apmeklēt mākslas galerijas un, ja vēl palikusi veselība, atpūsties pludmalē

Kā nokļūt: ar 2 lidojumiem būs sarežģīti, īpaši turpceļā, tātad - ieteicamais maršruts ir Rīga-Londona/Milāna-Maiami

 

Setai

20 minūtes līdz mājām.

maiami

Vistālākā un visklusākā versija nakšņošanai. Numuri ir gan viesnīcā, gan atsevišķos apartamentos. Vairāki restorāni un bāri, SPA – iespējams, visautentiskākais Maiami. Vairāki baseini ar atšķirīgu ūdens temperatūru. Izeja uz pludmali. Un izcila ēdienkarte - worldwide fusion, plus labākie Āzijas virtuves paraugi.

Diskrēti aziātiska viesnīca, kuras stils līdz pat detaļām atbilst tā izcelsmes valstī pieņemtajiem standartiem. Piemēram, melno vai zaļo tēju iespējams pasūtīt gan ķīniešu, gan indiešu gaumē, bet nevienu nepārsteigs arī vēlme dabūt melno tēju ar ingveru, citronu un medu.

Setai interjeru veidojis tas pats Jaja Ibrahims (Jaya Ibrahim), kas veidojis dizainu arī viesnīcu ķēdes Aman iekārtojumu. Šajā ēkā pagājušā gadsimta 30. gados bija viena no slavenākajām Vanderbilta viesnīcām, tagad tā pilnībā renovēta gan ārēji, gan iekšēji modernā aziātiskā stilā ar Šanhajas art deco elementiem – ir viedoklis, ka Setai piemīt vairāk Šanhajas, nekā Maiami art deco stils. Tomēr mazu amerikānisku niansi Setai piešķīris Lenijs Kravitcs, dizainējot jumta stāvā esošo skaņu ierakstu studiju.

Mazākie numuri – studio suite – ir pilni ar mazām, antikvārām detaļām – Āzijas artefaktiem. Šajā stilistikā iekārtotajos numuros ir tikai normāli, ka vanna ir guļamistabā, un pāri visam - zen tipa miers. Tusiņa kontrastam.

Cenas: no 429 eiro

Svaigums: atvērta 2005. gadā

The Best: zen veida palīdzība sāpošai galvai

 

Delano

10 minūtes līdz mājām.

miami

Pirmkārt, šai viesnīcai ir zīmīgi īpašnieki - galvenais boss un attīstītājs ir pasaulslavens viesnīcnieks, boutique viesnīcu jēdziena radītājs Jans Šrāgers (Ian Schrager), bet viesnīcas un viena no restorāniem līdzīpašniece ir popmūzikas karaliene Madonna. Delano sakarā jāmin vēl kāds slavens vārds – Filips Starks (Philippe Starck), kas veidojis interjera koncepciju, viesnīcas telpu iekārtojumam piemeklējot dizaina ikonu autoru darbus: Antonio Gaudi, Mens Rejs, Salvadors Dalī, Marks Ņūsons.

Iespējams, tāpēc tā ir vairāk pieaugušo izklaides vieta, kurai oficiāli piešķirts vistusīgākās Maiami viesnīcas gods.

Tusīga šī vieta ir arī dienā, bet restorāni, bāri, un viesnīcas apjomīgā terase visvairāk mudž vakarā un naktī. Turklāt - virs TĀ VISA dzīvojot, ir iespējams to nedzirdēt.

Dzīvošanas iespējas ir ne tikai lielajā ēkā, bet arī baseinu daļas mājās – divstāvu numuri pie baseina, kur dzīvošana ir stilīga, bet jārēķinās ar zināmu devu publiskuma.

Ja vēlaties baudīt ūdens priekus neaizejot līdz okeānam, jūsu izvēlei ir vairāki baseini, kuru malās iespējams arī rezervēt private cabanas – mazus, norobežotus stūrīšus ar aizkariņiem, kas vērš jūsu atpūtu nedaudz privātāku. Ja esat zemūdens peldēšanas piekritējs, jūsu ausis priecēs zemūdens mūzika.

Pārtika restorānā – laba, bet bez cildinājumiem. Svarīgāk, ka esat spējis rezervēt galdiņu un jums ir atnests ēdiens.

maiami

Cenas: no 250 eiro

Svaigums: atvērta 1995. gadā; baltais interjers prasa pastāvīgu uzmanību, bet šeit ar to ir, kā ir

The Best: nākt ciemos pie tiem, kuri dzīvo šeit, un pēc tam iet mājās gulēt

 

Hotel Victor

1 minūte līdz mājām.

maiami

Šeit ir tusiņa epicentrs – vienlaikus trīs DJ sāk spēlēt jau pulksten vienos dienā, beidz ap trijiem četriem naktī, bet, ja jūs tas uztrauc, tad 50 metrus pa labi un pa kreisi dzīve turpinās līdz pieciem vai pat septiņiem no rīta. Šī art deco stila ēka atrodas tieši pie okeāna, un to var ieteikt jauniešiem, kuri, pārrodoties mājās pēc izklaidēm, nelieto ausu aizbāžņus, jo var aizmigt tāpat.

Hotel Victor ir vienīgā viesnīca, kuru tās īpašnieki - vieni no lielākajām pasaules biznesa viesnīcu ķēdēm Hyatt - nav devuši Hyatt vārdu un vispār to nereklamē kā savu īpašumu. Iemesls - šī pavisam nav biznesa viesnīca, tās stilu var nosaukt par mīksti pūkaini bordelīgu, tas - pateicoties franču dizaineram Žakam Garsijam (Jacques Garcia), kurš, saglabājot pagājušā gadsimta 30. gadu krāšņumu un dekadenci, katru numuru spējis iekārtot kā omulības un komforta teritoriju.

Viesnīca tusiņā priekš tusiņa par salīdzinoši draudzīgām cenām.

Cenas: no 160 eiro

Svaigums: celta 1937. gadā, atjaunota 2003. gadā, kā jau kantainais dizains, prasa rūpīgu kopšanu

The Best: šī ir vienīgā viesnīca ar baseinu, no kura ir skats nevis uz pludmali, bet uz Ocean drive – Jūrmalas Brodveja līdzinieku reiz 10, tātad – sēžot peldtērpā ar kokteili rokā, jūs no augšas vērojat tos, kuri izgājuši sevi parādīt un uz citiem paskatīties.

 

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1965878sec.