Aldis Kušķis iesaka: arābu pasaules zelta putekļi

Kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Šoreiz pievēršamies Apvienotajiem Arābu Emirātiem – jo tur šobrīd dzīve pulsē ārkārtīgi intensīvi.

Jau sākot no lielā ekonomiskā buma laikiem, Dubaijas enerģētika bija tik varena, ka pat pragmatiskāk noskaņotie cilvēki sāka skriet un diet. Tagad ir nedaudz klusāk, kas baltiešu mierīgajai dabai der it labi, un, lai gan cilvēki joprojām no arābu pasaules atgriežas pamatīgi uzlādējušies ar enerģiju, tur vairs nav tik traka ritma un haosa.

AAE nav vieta, kur doties baudīt vecpilsētas – jo tās ir uzbūvētas no jauna. Toties tā ir vieta, kur baudīt modernās mākslas spilgtākos notikumus. Un pietiktu jau ar to vien, ka tā ir vieta, kurp ziemā aizlidot uz sauli un garantēti siltu laiku ar tiešo reisu (protams, izņemot čarterus un masu tūrisma mekas).

Aizlidojot līdz Dubaijai, rekomendējam neaizķerties vienīgi tur un doties tālāk uz citām vietām plašajos emirātos.

 

Zighy bay, Omāna

Īpaša vieta, pirmkārt jau ģeogrāfijas dēļ. Tā atrodas Omānā, nevis AAE, bet šo vietu no pārējās Omānas šķir daļa arābu teritorijas, tāpēc nepieciešams iegūt AAE vīzu, ko var nokārtot theTRAVELER.eu. Omāna nav īpaši tendēta palielināt valsts viesu skaitu, bet šai viesnīcai ir izdarīts īpašs izņēmums, tādēļ Omānas vīza vispār nav nepieciešama. Rekomendējam pavadoni no lidostas līdz pat viesnīcai, jo ceļa vidū jāpieredz pasākums ar nosaukumu Omānas robežas šķērsošana, un to nav ieteicams darīt pašam, - darījumi uz robežas jākārto cilvēkiem, kuri nerunā un nevēlas runāt angliski. Tālāk jāpārsēžas Zighy bay auto (4x4 džipā), un tad jūs un jūsu mantas pa vienīgo ceļu tiek pārvestas pāri kalnam, kura stāvums uz leju ir iespaidīgs un jutīgākiem organismiem izaicinošs. Ir kāds elegantāks veids, kā nokļūt viesnīcā – ar deltaplānu.

aae

Tātad, viesnīca, pareizāk, - villu komplekss Six Senses Hideway Zighy bay – atrodas īpašā vietā – Musandam pussalas ziemeļos, kompleksu ierobežo stāvas klintis no vienas puses un okeāns no otras.

Zighy bay ieteicams tiem, kuri meklē tikai un vienīgi mieru, jo viss notiek uz vietas un pati vide nosaka dzīves ritmu. Tāpēc vislielākā uzmanība tiek pievērsta servisa līmenim un pakalpojumu kvalitātei (piemēram, jūsu privātās villas vinotēkā rindojas glāzes jebkura veida vīnam – baltajam, sārtajam, burgundietiem, bordo utt.).

Villu kompleksā bez 82 villām vēl ir arī SPA, baseins, vietējo mākslinieku darbu galerija un okeāna plašumi.

Cenas: no 1300 eiro

Ēšana: vakariņu vietas tiek skaisti organizētas, piemēram, restorāniņā tās pašas klints augšā; protams, šefpavārs var rezervēt laiku un pagatavot vakariņas tieši jūsu apartamentos

Iepirkšanās: ne tuvāk kā Dubaijā

Ko darīt un redzēt: sarunāties ar sevi, nodarboties ar ūdenspriekiem (nemotorizētas iekārtas ir plašā izvēlē)

Sezona: novembris-aprīlis

Kā nokļūt: Rīga-Dubaija

Svaigums: atvērta 2007. gadā

The Best: ierašanās viesnīcā ar deltaplānu

Emirates Palace, Abudabi

  aae

Zelts ir atslēgas vārds Emirate Palace būtībai: marmors, zelts, un spīd. Greznums, kas nav vis mantots vai atjaunots, bet gan uzcelts pa jaunam, apdares procesā izmantojot neskaitāmas tonnas zelta un Swarovski kristālu.

aae

Zelts te ir visapkārt un viscaur, un tomēr – drusku augstāk nekā vidēja auguma cilvēks var aizsniegt... Viesiem daudz pieejamāks ir ēdienu un dzērienu dekorēšanā izmantotais ēdamais zelts (gada patēriņš – 5 kg). Minētā koncepcija atspoguļojas arī numuru nosaukumos - piedāvājumā ir Koraļļu, Pērļu un Dimanta numuri. Katrs numurs ir apbrīnojami liels, kā jau to paredz arābu kultūra.

Emirates Palace ir celts, lai kļūtu arī par tikšanās vietu visu AAE biznesam (kopējā konferenču telpu platība pārsniedz 7000 m²), kā arī slavenībām, kuru regulārus koncertus un dažādus izklaides pasākumus viesnīca atļaujas ar lielu vērienu.

aae

Emitares Palace ir arī valsts saviesīgās dzīves centrs, - tā tiek uzturēta visos 13 restorānos un kafejnīcās. Citas izklaides – viesnīcas privātajā 1,3 km garajā pludmalē, kur izvietotas aktīvās atpūtas zonas dažādu vecumu bērniem, kā arī vietas relaksācijai – Anantara SPA un baseini laiskai atpūtai.

Cenas: no 500 eiro

Ēšana: numurā 170 vai jūras veltes – restorānā Sayad

Iepirkšanās: labāk Dubaijā (stundas brauciens)

Ko darīt un redzēt: skatīt vienu no lielākajām un skaistākajām pasaules mošejām – Sheikh Zayed mošeju

Sezona: novembris-aprīlis

Kā nokļūt: Rīga-Dubaija

Svaigums: atvērta 2005. gadā

The Best: tase kapučino ar zelta putekļiem šokolādes vietā

 

The Address Hotel, Dubaija

Jauna viesnīca ideālā vietā – blakus topošajam pasaulē augstākajam tornim Burj Dubai un tā zemes dzīvei – plašai apbūvei ar mākslīgi radītu ezeru, strūklakām, kanāliem, tiltiņiem, gājēju celiņiem, kafejnīcām - , kā arī pasaulē lielākajam tirdzniecības un izklaides centram Dubai Mall. Kamēr tornis un tā piekājes mazā Venēcija nav pabeigta, tikmēr viesnīcas viesi var baudīt strauji augošās un uz nākotnes kultūras centra godu pretendējošās pilsētas sajūtas un pulsējošo enerģiju.

dubaija

 

dubaija

 

dubaija
 

The Address ir pirmā viesnīca, kas uzcelta topošajā Emaar Properties ķēdē, un izceļas ar ultramodernu un greznu pilsētas stilu. Viesnīca tiem, kuriem vairāk par gulēšanu pludmalē interesē just pilsētu.

Cenas: no 330 eiro

Ēšana: fantastiskā restorānā viesnīcas 63. stāvā, kam pievienotā vērtība ir fantastisks skats uz pilsētu; viesnīcas One and Only marokāņu restorānā; viesnīcas Raffles ķīniešu restorānā

Iepirkšanās: blakus esošajā tirdzniecības centrā Dubai Mall ar slidošanas iespējām piedevās, vai otrajā – Mall of the Emirates - ar slēpošanas iespējām

Ko darīt un redzēt: ja apnīk šopings, var doties džipu braucienā pa tuksnesi

Sezona: novembris-aprīlis

Kā nokļūt: Rīga-Dubaija

Svaigums: atvērta 2009. gadā

The Best: urbānais skats pa viesnīcas logu

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43067718sec.