Aldis Kušķis iesaka: ceļojumi ar baržu - lēni, majestātiski un bez šūpošanās

kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Pasaulē ir ātri ceļošanas līdzekļi - attāluma pārvarēšanai, ekstrēmi ceļošanas līdzekļi - spēju izaicināšanai, un lēni ceļošanas līdzekļi - mirkļa izgaršošanai, pārdomām un visu maņu un spēju atslābināšanai. Šoreiz - par trešajiem: par ceļošanu ar baržu.

Ja krīze neliktu pārvērtēt jēdziena buržuāzisks labo slavu, braukšanu ar baržu varētu ierindot pie buržuāziska dzīvesveida pazīmēm, - jo kad gan vēl cilvēks var atļauties tā tērēt savu laiku? Ja esat nolēmis ceļot ar baržu, jums vispirms jānoskaņojas gluži citam ritmam un ātrumam, arī tiešā nozīmē, jo dzīvei uz baržas ātrums svārstās 5-6 km/h robežās, bet, ja ceļā ir slūžas, tad dzīve rit vēl filozofiskāk – ap 2 km/h. Vēl viens arguments par labu baržas izvēlei – ja dikti gribas ceļot pa ūdeni, bet uz jahtas pārāk dikti šūpo, tad uz baržas tas ir izslēgts – to nevar apgāzt un tā nešūpojas.

Vēl daži svarīgi faktori. Baržas izvēle: ir 2 veidu baržas – viesnīcas veida un autentiskās, pirmajās var rezervēt gan atsevišķas kajītes, gan visu viesnīcu, otrajās - tikai visu baržu. Izmaksās parasti iekļaujas viss - ceļš, nakšņošana, ēdināšana utt.

Baržas kursē pa noteiktiem maršrutiem un brauciens ilgst nedēļu. Šoreiz ieteicamie maršruti: Francijas upes un kanāli, ar akcentiem uz vēsturiskām vietām un visu, kas saistīts ar vīna kultūru un vēsturi.

Sezona: maijs-septembris

Ēšana: uz baržas, jo jūsu gastronomiskās vēlmes tiek rūpīgi izzinātas jau organizējot ceļojumu, kā arī tā laikā; bet rēķinieties, ka jūs neatgriezīsities tāds, kāds bijāt pirms tam – spogulis un svari bezkaislīgi atzīmēs jūsu buržuāziskos ieguvumus...

Ko darīt un redzēt: neko, t.i., garšīgi ēst, lieliski dzert, interesanti lasīt, tīkami sarunāties un komunicēt (piemēram, kopā ar pavāru braucot uz vietējo tirgu iepirkties); vai arī aktīvi izzināt apkārtni, t.i., doties velopastaigā, ekskursijās, pasākumos krastā, un atgriezties baržā tikai pārnakšņot

Kā nokļūt: tiešais reiss Rīga-Parīze

 

Barža Savoir Faire

Francija, Šampaņa

Francija

No Parīzes ar transfēru tiekat nogādāts rajona Epernē sirdī – pilsētiņā Cumières, kur jūs gaida pietauvota un ceļam gatava barža. Zīmīgākie pieturas punkti: Šampaņas senā galvaspilsēta, nozīmīgs šampanieša ražošanas un tirdzniecības centrs - Reimsa ar gotiskā stila katedrāli un abatiju, kurā pēc nostāstiem benediktiešu mūks Doms Periņjons atklāja vēlāk tik slavenā dzirkstošā vīna noslēpumu.

Francija

Francija

Nākamā pietura – Šampaņa un tās Moët vīna pagrabi, Chateu-Thierry un skaistā Marnas upes ieleja, savukārt trešdienas ceļojuma fons ir gleznieciskas ainas ar vīna dārziem un darītavām. Ceturtdien gaisā sāk virmot aromāts, kas piemīt vienam no pasaulē pazīstamākajiem sieriem – tuvojamies Brī pilsētai, kas ir šī siera ražošanas centrs; siera ražotnes apmeklējums – obligāts!

Piektdienas izdaiļošanai – Sēnas krastā esošā brīnumskaistā Chateau de Vaux-le-Vicomte, kuras sakarā pašam Luijam XIV sagriezās tik greiza sirds uz tās īpašnieku ministru Fukē, ka tas uzsāka Versaļas celtniecību, lai nodemonstrētu, kurš (un kura pils) Francijā ir galvenais... Kruīzs ir beidzies, kad tālumā ieraugāt Eifeļa torņa smaili.

Francija

Cenas: no 32 000 eiro 12 pasažieriem 7 dienā/6 naktīm

Svaigums: būvēta kā transporta barža 1932., pārbūvēta par baržu-viesnīcu 1979., renovēta 2005. gadā

The Best: šampanietis, kur vien stiepjas skatiens un roka

 

Barža Prosperite

Francija, Burgundija

Francija

Transfērs Parīze-Dižona jūs nogādās tieši uz baržu un tieši uz jums atvērtu šampanieti un pagatavotām vakariņām, lai rīt no rīta jūs būtu gatavs baudīt visus liegā peldējuma piedāvājumus. Pirmdien: Fleurey-sur-Ouche un pastaiga pa vietējām vīndarītavām (viena no tām - Chateau du Clos de Vougeot – celta 12. gadsimtā, un tās vīna preses joprojām ir darba kārtībā).

Francija

Francija

Otrdien: Ouche upes kalnainie un klinšainie krasti. Trešdiena ir lielas piedāvājumu dažādības diena: La Bussiere abatija un viesnīcas izcilā restorāna virtuve, dažādas degustācijas un pils apmeklējums (saimnieks kolekcionē antīkas lietas un vecus lidaparātus!). Ceturtdiena: lai sagatavotos vakarā paredzētajai Burgundijas vīna galvaspilsētas Beaune vizītei, dienas laikā jākrāj spēkus un domas (cik nu to palicis).

Piektdiena: lēns peldējums garām viduslaiku komūnas Châteauneuf-en-Auxois pasakai (vai pastkartei) līdzīgajai ainavai, bet vakarā – galā vakariņas ar kapteini. Sestdiena: atgriešanās Parīzē un realitātē.

Francija

Cenas: no 35 000 eiro 8 pasažieriem 7 dienām/6 naktīm

Svaigums: atjaunota kā barža-viesnīca 2003. gadā

The Best: burgundietis, kur vien stiepjas skatiens un roka

 

Barža Renaissance

Francija, Chablis un Sancerre

Francija

Patīkama atšķirība no pārējiem baržu kruīziem - ceļojums sākas jau ierašanās dienas vakarā ar tūri pa mazo Venēciju - Briāra kanālu, kas ir vecākais Francijā un piedāvā 56 gleznainu viduslaiku ainavu kilometrus. Pirmdiena sola vēl vienu tikšanos ar Sēnas krastā esošo lielisko baroka pili Chateau de Vaux-le-Vicomte, kā arī Luāras upes ieleju, bet otrdiena – viduslaiku pilsētas Landonas apmeklējumu, kurā iekļauta ekskursija uz svētā Severīna abatiju un Luāras ielejas vīnu degustācija, un kā punkts uz i - vakariņas viesnīcā Auberge des Templiers.

Francija

Francija

Trešdienā – vēl kāda pils, šoreiz Chateau de La Bussiere ar odziņu, pareizāk, āķīti – saldūdens zvejniecības muzeju. Ceturtdien: pa ceļam uz Briar var vērot interesantu būvi ūdens valdīšanai un vadīšanai - akveduktu, bet pilsētiņā Gien var apmierināt dažādas intereses - par fajansa izstrādājumiem, medību vēsturi un Francijas piļu daudzveidīgumu.

Piektdienas pieturvieta ir komūna Chatillon-sur-Loire ar šādu maršrutu: garšīgs un trokšņains tirgus, maza, smeķīga vīna darītava un tradicionālās kapteiņa atvadu vakariņas. Sestdiena – mājupceļš uz Parīzi un mājām.

Francija

Cenas: 35 000 eiro 8 pasažieriem 7 dienām/6 naktīm

Svaigums: būvēta kā kravas barža 1960., pārbūvēta par baržu-viesnīcu 1997., renovēta 2006. gadā

The Best: baltvīns, kur vien stiepjas skatiens un roka

 

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19970322sec.