Aldis Kušķis iesaka: Dodies ekspedīcijā ar visām ērtībām

kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Ir lielie kruīza kuģi, kuros pasažieri ceļo pa noteiktu, atstrādātu maršrutu 20-stāvu augstceltnē kopā ar citiem 5000 cilvēkiem – tas pieskaitāms masu tūrismam ar saviem plusiem un mīnusiem.

Ir jūsu (vai jūsu noīrēta) privātā jahta, kur viss notiek pēc jūsu vēlmēm un kur jūs pilnībā kontrolējat savu brauciena grafiku.

Un ir viduspunkts – abu šo koncepciju apvienojums: neliels kruīza kuģis ar ekspedīcijas kuģa būtību. Šajā čartera kuģī jums ir iespēja kopā ar dažiem desmitiem cilvēku doties kruīzā ar noteiktu mērķi. Šāds ceļojums sniedz lielākas intimitātes un personiskāka piedzīvojuma sajūtu. Arī čartera kuģi dodas pa fiksētu maršrutu pēc atstrādāta biznesa plāna, bet tas viss ir pakārtots nopietnākam mērķim nekā vienkāršs izklaides brauciens. Pēc būtības un spējas mazie kruīza kuģi vairāk paredzēti ekspedīcijām, mazāk - gleznai stāvēšanai lielā ostā, turklāt – tā izmēri ļauj viesoties vietās, kur lielie kuģi netiek klāt.

Piedāvājam trīs variantus ekspedīcijām Dienvidu puslodē.

 

Minerva

Garums: 133 m

Pasažieri: 350

Apkalpe: 160

polar

Uz Antarktīdu var doties komfortablā braucienā ar mazo kruīza kuģi Minerva kopā ar citiem interesentiem. Viens no šī kruīza rīkotāju Swan Hellenic nopietnības rādītājiem ir iespaidīgais profesoru no ASV vadošajām universitātēm saraksts, - viņi brauciena laikā lasa lekcijas par zemeslodes tālāko dienvidu kontinentu.

Minerva ir viskomfortablākais kuģis, kas iet uz Antarktīdu. To raksturo augstākā līmeņa standartizēta luksusa apkalpošana un virtuve, un tas aprīkots ar visu nepieciešamo, lai jūs pat Antarktīdā justos ērti kā mājās – te ir kinozālīte, bibliotēka, baseins, vingrotava, skaistuma salons, pa diviem restorāniem un bāriem.

pol pol
Ekspedīcija startē Ušuaijā, Argentīnas provincē Tjerra del Fuego (kas ir atsevišķa stāsta vērta), dodas apkārt Horna ragam un pa vienu no pasaules visnopietnākajām kuģošanas vietām - Dreika jūras šaurumu. Tā ir vieta, kur gandrīz vienmēr vējš ir pret straumi, vienīgā vieta uz pasaules, kur vējš var apskriet pasaulei apkārt bez šķēršļiem - un vējš to izmanto, radot lielākos viļņus.

Toties tad, kad šūpošanās beidzas, jūs kopā ar citiem ceļojumu meklētājiem esat nonākuši Antarktīdā un novērojat visus lielos un mazos tās iemītniekus, ieskaitot pingvīnus un vaļus. Maršrutā paredzēta arī izsēšanās polārajās stacijās un visnotaļ civilizēta (saglabājot sausas kājas un siltu apakšveļu) vietas apsekošana, tā, ka droši pēc tam varat teikt – esmu bijis Antarktīdā!

Sezona: novembris-marts

Cena: no 4000 eiro vienai personai (16 dienas)

Ēšana: atbilstoši kuģa standartam un līmenim, bet bez pārspīlējumiem

Ko darīt un redzēt: nopirkt pastkarti Antarktīdas pasta nodaļā un nosūtīt uz mājām

Kā nokļūt: 3 lidojumi: līdz Parīzei vai Romai, tad uz Buenosairesu, no turienes - uz Ušuaiju

Svaigums: uzbūvēts 1996., atjaunots 2008. gadā

The best: ja gribas, visu brauciena laiku var pavadīt siltās čībās


Atmosphere

Garums: 45,7 m

Pasažieri: 28

Apkalpe: 32

polar

Šis mazais, kompaktais čartera kuģis Atmosphere piedāvā ekspedīcijas Patagonijā, Tjerra del Fuego, koncentrējoties uz piedzīvojumu meklētājiem un makšķerētājiem. Protams, ekspedīcijas laikā ir ko darīt arī tiem, kuri nemakšķerē, bet, ja kāds grib ķert lielo zivi visjokainākajos ūdeņos mūžā, tad šī ir īstā izvēle.

Uz kuģa ir helikopters, ar kuru, kuģim iebraucot skaistākajā Tjerra del Fuego fjordā, makšķernieki tiek aizvesti uz to kalnu ezeru vai upi, kur citādi var piekļūt tikai pēc 3 nedēļu pārgājiena ar kājām. Šerpākais un ekskluzīvākais veids, kā nokļūt pie zivīm (parēķinot izmaksas uz vienu zivi, tās gan sanāk palielas). Ne-makšķerētāji te var haikot, kāpt kalnos, vai kā citādi izzināt apkārtni, bet - ne vairs siltās čībās.

pol pol
Atmosphere noteikti nav kruīza kuģis klasiskajā izpratnē – zinātniskās ekspedīcijas cienīgs aprīkojums un drošības līmenis apvienots ar eleganci un visām ērtībām. Tā kā kuģis ir mazs, tiek nodrošināts personisks un čomisks serviss, bet ēdienkarte piemērota koncepcijai adventure.

Sezona: novembris-marts

Cenas: no 6900 eiro vienai personai (7 dienas)

Ēšana: radoša pieeja pilnvērtīgai maltītei

Ko darīt un redzēt: pašam jānoķer zivs

Kā nokļūt: 3 lidojumi: līdz Parīzei vai Romai, tad uz Buenosairesu, no turienes - uz Ušuaiju

Svaigums: atjaunots 2006. gadā

The Best: brīvība, ko sniedz 6 personu Bell 407 helikopters

 

Tia Moana

Garums: 68 metri

Pasažieri: 40

Apkalpe: 43

polar

Tia Moana ir, iespējams, vienīgais tik augstas klases kuģis ar tik ierobežotu vietu skaitu, kurā var noīrēt kajīti, nevis īrēt visu kuģi. Te ir izsmalcināta Franču Polinēzijas apkalpošana, galvenokārt pateicoties īpatnībai, kas raksturīga daļai personāla - kultūrā sakņotam transvestītismam: šeit ir tradīcija jau no dzimšanas puišus audzināt kā meitenes. Viesmīlības bizness no tā ir tikai ieguvis - labāks un sirsnīgāks serviss nekur citur nav redzēts.

pol pol
Tia Moana piedāvā plānu nedēļu ilgai atpūtai Franču Polinēzijā, Bora Bora un vēl 4 salās. Ļoti viegla ekspedīcija, tomēr - jums ir iespēja gan atdalīties no citiem, kuri bauda privātās pludmales burvību, un uzkāpt visaugstākajā Bora Bora kalnā, gan pievienoties smaidošo un dūmus kūpinošo vietējo cilvēku izpriecām (tās gan oficiāli tūristiem ir aizliegtas, tāpēc - kamēr neesat kļuvis par vietējo, smaržīgās pīpes lietot nerekomendējam!).

Sezona: visu gadu, bet labāk - marts, aprīlis, maijs

Cenas: no 6000 eiro vienai personai (7 dienas)

Ēšana: labākās franču virtuves tradīcijas

Ko darīt un redzēt: apprecēties polinēziešu stilā vai nu pirmo, vai trešo reizi – rituālās dejas ir tā vērts!

Iepirkšanās: Bora Bora pērles un vaniļa

Kā nokļūt: Parīze-Sanfrancisko-Papete-Bora Bora

Svaigums: uzbūvēts 2003. gadā

The Best: niršana kopā ar labajām haizivīm un masāžas privātā pludmalē.

 

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38375902sec.