Aldis Kušķis iesaka: slavenību oāzes - atvērto durvju salas

Ir salas, kas pieder slavenībām un uz pārējiem neattiecas, jo labākajā gadījumā uz tām var aizlidot kāds paparaci ar helikopteru – nofilmēt, nofotografēt un laisties lapās. Un ir salas, kuru slavenie īpašnieki salas labumus piedāvā arī labiem draugiem vai cilvēkiem, kuri var samaksāt ļoti labu naudu. Lielākā daļa šo salu atrodas Karībos, dažas ir franču Polinēzijā, citas - pie Austrālijas krastiem, dažas - Vidusjūrā.

kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Necker Island

Karībos, Britu Virdžīnu salu grupā

Īpašnieks – Ričards Brensons, megakompānijas Virgin Group īpašnieks

Necker Island īpašnieks - pasaules blondākais un enerģētiskākais uzņēmējs sers Ričards Brensons – salas un numuru iekārtojumam pievērsies ar pārsteidzošu vienkāršību. Nekā spīdoša, nekā no zelta un vispārējas opulences, viss ir korekti un gaumīgi, dizainā eksotiski un detaļās izsmalcināti, lielākoties iespaidojoties no Indoķīnas, Indonēzijas un Bali arhitektūras.

Salas apsaimniekošanā tiek realizēta videi draudzīga un sociāli atbildīga politika - Brensons ir viens no lielajiem darba devējiem reģiona salās, ļoti liela vērība tiek pievērsta zivju un putnu sugu saglabāšanai, katra beidzamā ķirzaciņa tiek saudzēta. Apartamentos nav gaisa kondicionieru, izņemot vienu Bali māju - Bils Geitss, pirmoreiz viesojoties, īpaši lūdzis Ričardu to ierīkot, jo viņa ģeniālajai galvai kondicionieris esot nepieciešams.

Te ir lielā māja ar lieliem numuriem, kā arī atsevišķas mājas, kuras atvestas no Bali un izvietotas salā absolūti privātai sajūtai. Salu var izīrēt vai nu pilnībā, vai arī pa atsevišķām mājām un numuriem - divreiz gadā noteiktos laikos.

Sezona: decembris, janvāris, februāris

Cenas: salas īre - no 52 000 $ diennaktī, minimālais īres laiks – 5 diennaktis, maksimālais vietu skaits - 28

Ēšana: tāda, kādu to vēlaties, iepriekš saskaņojot un uz vietas improvizējot

Ko darīt un redzēt: nedarīt neko vai doties nirt uz citām vietām vērot mīksto koraļļu plantācijas

Kā nokļūt: lidojot ar gaisa balonu, kosmosa kuģi vai ko citu, bet pārsēšanās vietas paliek nemainīgas – Senmartēna (Saint-Martin) sala Karību salās, tad Britu Virdžīnu salas, no kurienes privāta ātrlaiva 40 minūtēs nogādā salā

Svaigums: atvērta 2000. gadu sākumā un tiek regulāri renovēta

The Best: trešajā dienā dzīve uz šīs salas jau ir tik tīkami lēni plūstoša kā Galapagu bruņurupuču seksuālā dzīve – viesiem atbraucot viņi dara To, un viesiem aizbraucot viņi joprojām dara To...

 

Musha Cay

Bahamu dienvidos, Exuma salu ķēdē

Īpašnieks – Deivids Koperfīlds, iluzionists un burvju mākslinieks

Exuma salu ķēdi veido vairāk nekā 360 salu, kas gan eksotikas, gan cenu ziņā šķitušas pievilcīgas daudzām slavenībām – te pa salai pieder Džonijam Depam, Nikolasam Keidžam, Edijam Mērfijam un citiem. Atšķirībā no minētajiem kungiem Deivids Koperfīlds neslēpj savu sveci (salu) zem pūra un laipni aicina uz tās ciemoties (protams, par taisnīgu samaksu).

Musha Cay ir liels rifs, tam piekļaujas vairāk nekā 40 pludmaļu, tā ka katram viesim ir iespēja okupēt savu pludmali un paziņot to par privātu. Uz jebkuru pludmali iespējams pasūtīt ar galdautu un kristāla traukiem klātu pusdienu galdiņu – viesu komforts un dzīvesstila mērogi te tiek stādīti augstāk par visu.

Šis ir liels un plašs īpašums, dzīvošana, tāpat kā Brensona salā, ir centrālajā mājā un atsevišķos paviljonos, dizains – koloniāls, karībiski elegants.

Sezona: janvāris, februāris, marts

Cenas: salas īre - no 46 000 $ diennaktī, minimālais īres laiks – 3 diennaktis, maksimālais vietu skaits - 34

Ēšana: tāda, kādu to vēlaties

Ko darīt un redzēt: nedarīt neko vai doties nirt uz labākajām draudzīgo haizivju vietām

Kā nokļūt: caur Maiami vai ar iespējami taisnāko reisu uz Bahamu centrālo lidostu Džordžtaunu, tad 3-4 stundas ar ātrlaivu vai 40 minūtes ar helikopteru

Svaigums: atvērta 2006. gadā un tiek regulāri renovēta

The Best: brīvdabas drive-in kinozāle zem privāto zvaigžņu nosēta debesjuma

 

Bendor un Les Embiez

Vidusjūrā, netālu no Marseļas

Īpašnieks – Pols Rikards, Pernod Ricard īpašnieks, dzēriena Pastis autors

Abas salas ir daudz tuvāk nekā iepriekšējās - gan finansiāli, gan ģeogrāfiski: tās ir viegli sasniedzamas no vairākām Francijas Vidusjūras pilsētām – Marseļas, Santropē, Tulonas, Bandolas, ir publiski apmeklējamas un abās ir pieejami pakalpojumi par demokrātiskām cenām.

Iegādājoties šīs salas – Vidusjūras pērles ar diezgan lielu sūbējuma kārtu - , Rikarda kungs, realizējot sapni par perfektu un rosinošu vidi, piešķīris tām jaunu dzīvi.

Bendor salā, kas tiek saukta par Mākslu dārzu, viens no pasaules slavenākajiem alkohola ražotājiem dibinājis muzeju, kas veltīts, protams, vīnam un alkoholam – Exposition Universelle des Vins et Spiritueux. Vēl šeit apmeklējama Francijas pirmā krāsainā kino studija, Salvadora Dalī glezna „Tunafishing" un citu mākslinieku darbi, kā arī baudāmas dažādas kulturālas, gastronomiskas un sportiskas nodarbes. 3 viesnīcas, 6 restorāni, suvenīru veikaliņi un mākslinieku darbnīcas.

Savukārt Les Embiez vairāk vietas atstāts vīna laukiem un pastaigu takām. Ar auto salā pārvietoties aizliegts, bet to var apceļot vilcieniņā. Arī šajā salā Rikarda kungs ierīkojis sabiedriskas celtnes – Okeanogrāfijas institūtu un Vides muzeju. 3 viesnīcas, 8 restorāni, osta, 7 pludmales.

Sezona: maijs, jūnijs, septembris, oktobris

Cenas: no 110 eiro

Ēšana: restorāns Le Garlaban Les Embiez salā

Iepirkšanās: radošajās darbnīcās Bendora salā

Ko darīt un redzēt: muzeji, muzeji, muzeji

Kā nokļūt: ar tiešo reisu uz Nicu vai Barselonu, ar auto līdz Marseļai un no Marseļas vai citas tuvās ostas pilsētas ar prāmi 10 minūšu laikā

Svaigums: nepieciešams ieguldījums renovācijā

The Best: pieejamība

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


1. Stāvs
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15274191sec.