Aldis Kušķis iesaka: ko darīt baņķierim Cīrihē?

Šveice ir baņķieru, siera un pulksteņu zeme. Berne – mākslas gardēžiem, Ženēva – multikulturāļiem. Savukārt tiem, kuriem ir nopietnas attiecības ar naudu, un kuri, iespējams, vēlas paslēpt šīs attiecības, ir Cīrihe – klusa un diskrēta darījumu pilsēta. Protams, Cīrihi novērtē ne tikai cilvēki no banku aprindām – tā regulāri turas aptauju par dzīvošanai vislabākajām pilsētām līderos un šogad atzīta par most livable city in the world žurnāla Monocle listē.  

kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Kur īsti slēpjas Cīrihes šarms? Viens no iemesliem varētu būt savdabīgais, precīzais nesteidzīgums: viss notiek salīdzinoši lēni, bet tik precīzi, ka tāpēc nekur nav jāsteidzas. Šarmanta pretruna - nesteidzīga mūsdienīga pilsēta. Te ir arī citas pretrunas: visi cilvēki ir veselīgi un sportiski, bet buržuāziski slinki, savukārt vecpilsēta, atšķirībā no lielākās daļas Eiropas pilsētu, ir klusa, bet tajā pašā laikā viena no darbīgākajām vecpilsētām pasaulē.

Sezona: darījumiem ar naudu nav gadalaiku

Ēšana: restorānā Mesa – lai piedzīvotu tā šefpavāra radīto garšu un sajūtu simfoniju; kulināru izpriecu un eksperimentu cienītājiem

Ko darīt un redzēt: nevar neieteikt doties ar kuģīti pa Cīrihes ezeru, bet labāk to darīt, pasūtot privātu laivu; ja pirkt vienkāršu Šveices pulksteni jums liekas banāli, tad pērciet vintage pulksteni – antikvariātos un specializētajos veikaliņos var atrast īstus brīnumus!

Kā nokļūt: tiešais reiss uz Cīrihi

  

Widder Hotel

Viena no Eiropas labākajām un slavenākajām viesnīcām. Izveidota, drosmīgi un inteliģenti apvienojot desmit senas ēkas (arhitektūras pieminekļus, ieskaitot 11. un 12. gadsimtā celtus, – tie savulaik piederējuši Šveices miesnieku ģildei), restaurējot tās un saglabājot vērtīgo, kas tajās bijis, un piepildot ar mūsdienīgu saturu: elegantu, nesamocītu dizainu, dizaina ikonu mēbelēm.

Viesnīcas īpašnieks – Union Bank of Switzerland - te zinājis, ko darīt ar naudu, un veicis grandiozus kapitālieguldījumus. Tas attiecas uz jebkuru priekšmetu viesnīcā - Widder Hotel pievērsta vislielākā uzmanība vissīkākajām detaļām gan interjerā, gan servisā, piemēram, katru viesnīcas viesi viņa numurā uz galda (skaists un funkcionāls rakstāmgalds ir ik numurā) sagaida personalizētas vizītkartes.

Pateicoties vēsturiskajam fonam un konkrētās ēkas biogrāfijai, katrs numurs ir unikāls no interjera un dizaina viedokļa. 49 viesu numuri, 7 apartamenti, bibliotēka, bet lejasstāvā – slavens džeza bārs ar izcilu viesmākslinieku listi.

Cenas: no 355 eiro

Svaigums: atvērts 1995. gadā, tiek renovēts katru gadu

The Best: numurs A15 ar 16. gadsimta sienas fresku, vai numurs 307 ar sapņu gultu

  

The Dolder Grand 

Netālu no pilsētas centra, parkā, ar skatu uz Cīrihi, ezeru un kalniem, šī viesnīca tiek uzskatīta par vienu no spilgtākajām pilsētas zīmēm.

Dolder Grand ir vēsturiska viesnīca, uzcelta 1899. gadā un nesen atkal atvērta pēc 4 gadu restaurācijas. Varētu būt šī gada visveiksmīgāk restaurētā viesnīca Eiropā. Sākotnēji celta un darbojusies kā kurhaus, vieta ārstnieciskiem un veselības nolūkiem, šobrīd viesnīca attīstīta ar koncepciju city resort. Te, protams, var dzīvot un taisīt biznesu, bet ar piebildi, ka mītnes vieta būs nevis pilsētas dizaina vai biznesa viesnīcā, bet gan atpūtas kompleksā Mežaparkā.

Senais viesnīcas grandiozums atjaunots visā savā iespaidīga art deko stila parauga cienīgumā un kurhaus atmosfērā, kurā harmoniski asimilēts stilistiski tīrs jaunais dizains un ērtības.

Cenas: no 563 eiro

Svaigums: atjaunota 2009. gadā

The Best: pasaulē labākais grand suite (2009. gada dati) vai junior suite de Laax

  

Hotel Zurich Greulich 

Šīs viesnīcas atslēgas vārds ir radošums: te iesakām viesoties vai nu radošiem baņķieriem, radošiem investoriem vai cilvēkiem, kuri nopelnījuši naudu ar radošu darbību. Protams, tāpēc no potenciālo viesu skaita nav jāizslēdz citi gaumes un stila jutīgi cilvēki – pēc saimnieku domām, šī ir vieta sajūtām, krāsām, priekam par dzīvi un labām lietām.

Greulig ir maza dizaina viesnīca (tomēr tajā stils nevalda pār funkcionalitāti) un atrodas Cīrihes jaunajā maskačkā, - klusā rajonā, kas lēnām no industriāla pārtop radošā, ko sekmē mākslas galeriju, mākslinieku darbnīcu, naktsklubu, kafejnīcu un bāru atvēršana. Lieliska vide domām par naudas dabu – klusums, miers un estētika.

Viesnīcā ir iespaidīgs skaits īpaši ierīkotu vietu un vietiņu nikotīna patērēšanai (tas gan attiecas uz visu Cīrihi un Šveici) - cigāru lounge, smēķētavas u.c., tā ka visiem tiem, kurus kaitina ES diktētie smēķēšanas ierobežojumi, šī ir paradīze. Gan ar brīdinājumu, ka kādā mirklī tā visa jau kļūst par daudz, piemēram, cigāru kūpinošs onkulis pastaigas laikā ar suni itin relaksēts var ieiet pārtikas veikalā un, cigāram joprojām kūpot, pārdevējai norādīt, kurš gaļas gabals interesē viņu vai viņa suni.

Viesnīca, stingri ieturot VIP līmeņa servisu, piedāvā gan diskusiju telpas, gan arī piedzīvojumu pasākumu organizēšanu kalnos, loka šaušanu u.tml.

Parastie, dizaina numuri (kopskaitā 18) ir galvenajā mājā, bet otra dzīvošanas teritorija ir iekšpagalms ar bumbierkokiem un putnu dziesmām jau no agra rīta. Te izvietoti 8 mazi apartamentveidīgi numuri, katrs ar atsevišķu ieeju.

Cenas: no 142 eiro

Svaigums: atvērta 2003. gadā, būtu jāpievērš uzmanība lietu funkcionalitātei (piemēram, istabas ventilācijai derētu klusāks režīms)

The Best: kāda no atsevišķajām mājiņām pagalmā – garden junior suite

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20132089sec.