Padomi, kā doties ceļojumā ar pareizu bagāžu [2]

Kārtīgam ceļojumam nepieciešama kārtīga bagāža. Kā zināt, kuru somu, koferi vai čemodānu izvēlēties? Kam jāpievērš uzmanība? Dodoties ceļojumā, nepareizas bagāžas dēļ var rasties problēmas. Ceļasomai ne tikai jānodrošina tas, lai tās saturs neskarts nonāk galamērķī, bet arī jābūt drošai un ērtai.

Desmit svarīgākās labas bagāžas pazīmes:

1. Pats esat nonācis galamērķī, bet koferis vientuļi lidinās pa pasauli? Tā mēdz notikt un, lai bagāža atrastu ceļu mājup, tai būtu jābūt aprīkotai ar kontaktdatiem, kas tik viegli nenozūd. Ieteikt var uzlīmi ar adresi vai tālruņa numuru vai metāla piekariņu, kas tik viegli nenoplīst un uz kura atrodama nepieciešamā informācija.

2. Bagāžai jābūt košai un ātri pamanāmai. Ir gadījies, ka cilvēks apmulsis stāv pie bagāžas slīdlentes lidostā un samulst, jo tur ir tik daudz līdzīgu somu. Kā paņemt īsto? Ja soma ir neuzkrītošā krāsā, piemēram, melna vai pelēka, ieteicams aprīkot to ar kādu košu nieciņu. Noder košas uzlīmes, lakatiņi vai arī atšķirīgas krāsas siksnas.

3. Bagāžai jābūt mobilai. Kopš brīža, kad tika izgudrotas somas ar izvelkamo rokturi un ritenīšiem, beigusies somu stiepšanas ēra. Šobrīd pieejami koferi un somas pat uz četriem ritentiņiem. Somas var stumt un var vilkt, izvēle liela, galvenais - bagāža nav jānes.

4. Ne katram ceļojumam vajadzīga liela un ietilpīga bagāža ar tikpat lielu somu. Var, protams, iegādāties dažādas somas, tomēr ir universālas ceļasomas, kas atkarībā no rāvējslēdzējiem maina tilpumu. Šāda soma noder visiem gadījumiem - gan tad, kad līdzi jāņem vien sīkumi, gan arī garākiem ceļojumiem.

5. Ceļasomai jābūt kvalitatīvai. Rokturiem, rāvējslēdzējiem un siksnām jāpievērš īpaša uzmanība, jo tās ir somu vājās vietas. Nav patīkami palikt pārpildītas lidostas vidū ar visapkārt izbirušu drēbju gabaliem.

6. Pašai somai jābūt vieglai. Sen pagājuši laiki, kad pamatīgie koferi jau vieni paši svēra krietnu daļu no tā, ko pieļauj zemo cenu lidsabiedrību noteikumi. Mūsdienās pieejami daudz vieglāki materiāli, piemēram, alumīnijs, polikarbonāts vai neilons.

7. Uzmanība jāpievērš arī somas iekšpusei. Pērkot jaunu somu, būtu jāpārliecinās, ka tai ir dažādu lielumu kabatas. Biznesa ceļotājiem noderēs arī īpašie somu nodalījumi, kas paredzēti uzvalku transportēšanai.

8. Gandrīz visiem jaunajiem koferiem, kas mūsdienās ir pārdošanā, ir ritenīši, tomēr ne katrs koferis ir arī kvalitatīvs. Riteņiem jābūt novietotiem pēc iespējas tālāk no paša kofera, lai tas būtu stabilāks. Lielāki riteņi ļauj ar somu vieglāk manevrēt.

9. Zinot, ka bagāžā bieži pārvadājam mantas, kas nav izturīgas pret triecieniem, der pārliecināties, ka koferis ir izturīgs.

10. Pilnīgi nodrošināties pret zādzību gan nav iespējams, tomēr ir iespējams padarīt dzīvi grūtāku bagāžas zagļiem. Aprīkojot koferi ar atslēgu vai iegādājoties somu, kam tāda ir, bagāžu ir drošāk pārvadāt. Ir lēti koferi, kuru atslēgas padodas jau pēc pirmā mēģinājuma pa tām uzsist, tomēr nopietnām ceļasomām pieejamas nopietnas atslēgas. Ar slēdzamajiem koferiem gan pastāv problēma - ieceļojot ASV, lidostu darbinieki pēc izvēles atver dažus koferus un pārbauda tos. Ja soma ir aizslēgta, atslēga tiek uzspridzināta un kompensācija netiek izmaksāta. Risinājums var būt TSA kodu atslēgas (Transportation Security Administration) - lidostu darbinieku rīcībā ir kods, ar ko šādi aprīkotas somas var atvērt bez bojājumu nodarīšanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 zane 05/14/2010 11:31 ja man ar vienreiz nolauza, tapec skatos, lai tomer ir tuvaak koferim.

2 xc90 03/25/2010 13:56 8.punktam ir otra puse - jo tālāk riteņi no paša kofera korpusa, jo lielāka iespēja, ka tos, mētājot un pārvietojot lidostas tumšajos transporta koridoros un lidmašīnas bagāžā, nolauzīs vai kā citādi sabojās.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29095912sec.