Aldis Kušķis iesaka:: mūžīgā pilsēta Roma ir izcila brīvdienām

Atšķirībā no 50. gadu slavenās filmas, kurā Odrijas Hepbernas varone aizbēga Romas ielās baudīt vienkāršu dzīvi, mēs iesakām – vislabāk Romas brīvdienas izbaudīt nevis ar citiem tūristiem Romā, bet tur, kur paši romieši, precīzāk, tās augstākā sabiedrība, uzdzīvo savas brīvdienās.  

kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Iespējams, tāpēc, ka Roma nav gluži piejūras pilsēta, romieši tiecas būt tuvāk ūdeņiem. Atrašanos Vidusjūras piekrastē var baudīt neskaitāmos veidos. Ilustrācijai – trīs no tiem.


Sezona: maijs, jūnijs, septembris, oktobris.

Nokļūšana: tiešais reiss uz Romu.

 

La Posta Vecchia


Šī viesnīca atrodas tik tuvu Romai, ka, dzīvojot tur, var uzskatīt, ka dzīvo Romā. Tā atrodas 40 minūšu brauciena attālumā līdz Kolizejam un 20 minūšu - līdz Romas lidostai Fiumicino, un noteikti rekomendējama tiem, kuriem nav biznesa vai citu darīšanu tieši Romā, - nakšņot nevis burzīgajā Itālijas galvaspilsētā, bet ārpus tās un vienlaikus baudīt visas vajadzīgās ērtības un vietas īpašo gaisotni. Lieta tāda, ka uz La Posta Vecchia Romas pilsoņi dodas, lai pabūtu kopā ar savām „pasijām”, un ir pieņemts uzskatīt, ka šeit iespējams aizmukt no visiem.

Viesnīcas ēkai ir sena vēsture - to uz antīkās romiešu pilsētas Alisum drupām 17. gadsimtā uzcēla varenās Orsinī dinastijas pārstāvji; vēlāk ēka tika izmantota pasta pārvadājumu vajadzībām, no tā arī šāds nosaukums. 1960. gadā ēku iegādājās amerikāņu fabrikants Žans Pols Getijs un atjaunoja villas agrāko spožumu, savu daļu atvēlot arī vēsturei – tagad antīko drupu fragmentus iespējams skatīt viesnīcas pagrabā atvērtajā arheoloģijas muzejā. Villu Getijs aprīkoja ar neskaitāmiem mākslas priekšmetiem un dizaina mēbelēm, kas kolekcionēti pasaules apceļojumu laikā. Viesnīcu šeit ierīkota, saglabājot nenovērtējamo artefaktu klāstu un privātmājas sajūtu.

Viesnīca gan neizceļas ar īpaši skaistu pludmali, bet tas tiek kompensēts ar augstas klases SPA un, kā jau viesnīcā, kas domāta augstākajai sabiedrībai, ir vienas Michelin zvaigznes restorāns. Gandrīz visi numuri ir ar skatu uz jūru. Vispārīgais stils – klusa, grezna elegance un privātums, dzīvošana augstā līmenī.



Cenas: no 350 eiro

Ēšana: uz vietas

Iepirkšanās: Romas veikalos

Ko darīt un redzēt: doties ekskursijā uz Romu

Svaigums: notiek ikgadēja renovācija

The Best: savs amore vai apkārtējo amore

  

Il Pellicano


Tiem, kuru amore vai vienkārši brīvdienas turpinās ilgāk par nedēļas nogali, iesakām vietu, kur var noslēpties īpaši labi, turklāt – arī no paparaci. Viesnīca, ko pagājušā gadsimta 60. gados uzbūvēja un padarīja par leģendu visiem amerikāņiem tolaik slavens pāris - aviators Maikls Greiems un meitene no bagātas ģimenes Petsija Dasela (Daszel). Stāsts vēsta, ka pāris vēlmē iemūžināt savus romantiskākos mirkļus Pelican Point Kalifornijā, tai līdzīgu vietu atraduši pussalā netālu no Romas. Tiem, kuriem ātri reibst galva, iesakām uz mirkli iesnausties – kalnu ceļu pagriezieni ir strauji un stāvi. Bet – ceļš ved tieši un tikai uz viesnīcu, kurai apjozti augsti mūri un kas pieejama tikai pa ceļu vai no jūras puses.

Il Pellicano valda izturēts 60. gadu amerikāniskais stils un Kenediju klana dzīves stila zīmes – kakla un galvas lakatiņi, saulesbrilles baltiem rāmjiem, elegantas motorlaivas, melnbalto Martini reklāmu stilistika, oldschool, old money šarms. Nekas nav moderni stilīgs vai dizainiski ekstrēms, galvenais ir komforts un eleganta dzīvošana diskrētā atmosfērā. Pēdējos gados amerikāņu klientūras daļa ir samazinājusies, bet itāliešu – palielinājusies. Tā kā viesnīca atrodas kalna galā, tad dzīvošana šeit saistās ar samērā biežu kāpelēšanu.



Cenas: no 440 eiro

Ēšana: arī te ir 1 Michelin zvaigznes restorāns

Iepirkšanās: Romas veikalos

Ko darīt un redzēt: netālo Maremmu – visautentiskāko Toskānas apgabalu, baudīt tās un Montecucco vīnus, redzēt mazo, atraktīvo ostiņu Porto Ercole

Svaigums: atvērts 1965. gadā, notiek ikgadēja renovācija

The Best: personīgā villa ar baseinu  

   

Terme di Saturnia

Tā kā pašiem itāliešiem jau samērā agri sāk likties, ka ūdens jūrā kļuvis par aukstu, tad ir kāda iestāde pie ūdens, kur tam ir augsta temperatūra visu cauru gadu. Terme di Saturnia – labākajā Itālijas karsto avotu reģionā, kur jau kopš seniem laikiem bijis sanatorium – ūdens ir 37 grādus karsts. Zīmīgs ir sēravotiem raksturīgais aromāts, un, atšķirībā no citām sēravotu vietām, ļoti liela avotu darbības jaudu. Līdz ar to ūdens apmaiņa ir ļoti spēcīga vulkāna krāterī ierīkots dabiskais baseins, kur var redzēt avota burbuļošanu 5-7 metru dziļumā. Tālāk no baseina ūdens šļācas kā ūdenskritums, ko var izmantot kā masāžu. Ārstēšanas procesa iespaids: pirmās pāris dienas jūs esat saguris, trešajā sākat atdzimt un ceturtajā jau esat dzimis no jauna.

Paralēli iespējams baudīt apjomīgu SPA kompleksu ar visiem iedomājamajiem SPA elementiem.



Sezona: visu gadu, īpaši ziemā

Cenas: no 340 eiro

Ēšana: restorānā I due Cippi ciematā Saturnia

Iepirkšanās: SPA produkti uz vietas

Ko darīt un redzēt: Saturnia ciemats, Maremma un vīni

Svaigums: notiek ikgadēja renovācija

The Best: terapijas nolūkos lietot sērūdeni arī iekšķīgi 

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


1st-studio.com
,


Novatours
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.94818592sec.