Aldis Kušķis iesaka: Toskāna - vīndaru dzīves mode

Viens no Toskānas atslēgas vārdiem ir vīns, un vīna piļu un muižu šajā Itālijas reģionā netrūkst. To vidū ir muižas, kuru ražotie vīni ir reģiona top 20 skaitā, un paši saimnieki šajās pilīs vai muižās dzīvo un arī uzņem viesus.  

kuskis

Šīs ir manas – Alda Kušķa (theTRAVELER.eu) - personīgas rekomendācijas, par kurām nav maksājis neviens no ceļošanas galamērķiem. Informācijas iegūšanā nav izmantotas brīvbiļetes un Eiropas Savienības līdzekļi.

Mūsuprāt, skaistāko dzīvi var baudīt pie saimniekiem, kuri nāk no modes un stila pasaules, - "iepriekšējā dzīvē" uzkrātā pieredze un gaume palīdzējusi radīt patiesi elegantu fonu vīna darīšanai un baudīšanai. Ieteikums: pirkt vīnu tieši no saimniekiem un, ja ļoti iegaršojas, pāris kastes pasūtīt arī uz savām mājām (piegāde 4 kastes, t.i., 24 pudeles vīna uz Rīgu maksā ap 150 eiro).  


Kā nokļūt : lidojot uz Milānu, Bergamo, Romu vai Venēciju, atkarībā no tā, kā tiek kombinēts ceļojums.

Sezona: maijs, jūnijs, septembris, oktobris.

 

Castello di Vicarello

Toskānā, Maremma reģionā, Montecucco apgabalā

Īpašnieki - Carlo & Aurora Bacceschi Berti


Berti pārim 18 gadus piederējis veiksmīgs tekstila un modes bizness Indonēzijā un Bali, un šo gadu laikā viņi savākuši fantastisku antikvāra un mākslas priekšmetu kolekciju, kas tagad integrēta Toskānas pils viduslaiku gaisotnē. 2000. gadu sākumā pils restaurēta dzīvošanai, saglabājot vēsturiskās tradīcijas un viduslaiku stilistiku.

Šķiet, arī āra mēbeles, dārzs pie pils, vīna dārzi un tālākā apkārtne ir koncepcijas „skaista bilde jebkurā rakursā” sastāvdaļa. Stils - Toskānas, ar Indoķīnas un Bali akcentiem. Katrs no numuriem (4 pilī, 2 – atsevišķā mājā) iekārtots atšķirīgā stilistikā, un stils tur dominē pār funkcionalitāti, kas beigu beigās tiek piedots un pavisam izlīdzināts ar sirsnīgu un personisku attieksmi pret katru viesi. Rezultāts - sajūta par vieglu dzīvošanu aristokrātiski stilīgā ģimenē, komunicējot pie vakariņām ar saimniekiem, viņu bērniem un suņiem, un jūtoties kā gaidītiem viesiem viņu privātmājā.

Saimnieki vada pavārmākslas un vīna degustēšanas skolu. Viņu izcilo vīnu etiķetes ir saistītas ar Latviju - etiķešu dizainu veidojusi pati pilskundze, inspirējoties no sava mīļākā mākslinieka Marka Rotko gleznām.



Cenas: no 380 eiro

Ēšana: slavenākajā tuvās pludmales restorāniņā La Pinette, ar uzsvaru uz vienkāršību, pat pieticību, un svaigām jūras veltēm (rezervācija obligāta!)

Ko darīt un redzēt: baudīt vietu, netālo Montecucco kalnu ar baznīcu galā – baznīcu bez durvīm, gaišāko un gaisīgāko jebkad redzēto baznīcu; stundas brauciens līdz jūrai

Svaigums: atvērts 2004. gadā

The Best: stilistiski tīra dzīvošana vīndaru pilī

  

Castiglion del Bosco

Toskānā, Brunello reģionā

Īpašnieki – Ferragamo ģimene

Ferragamo klana, kas kopš pagājušā gadsimta sākuma nodarbojas ar luksusa apavu, apģērbu un aksesuāru ražošanu, jaunākais un lielākais provinces īpašums ir Castiglion del Bosco – viduslaiku vīndaru ciemats.

Ciemata koncepcija ir džentlmeņu klubs – šeit renovē senās vīndaru mājas un pārdod uz laiku dzīvošanai kluba biedriem. Šobrīd ir gatavas 9 villas, plānots vairāk par 20. Iemaksā apaļu miljonu, un tev ir villa Toskānā bez problēmām! Ciemata vidū ir arī viesnīca ar 26 numuriem, kur dzīvošana (ar nelielu burzmas efektu) noris uz fantastisku Toskānas skatu fona. Del Bosco var baudīt amerikānisku komfortu kopā ar itāļu attieksmi pret eleganci un Toskānas vēsturisko šarmu. Ciemats ir uzcelts gandrīz no jauna – iespējams, tur no 800-gadīgās vēstures palikuši pāri tikai daži akmeņi. Kā jau katrā ciematā, te ir savs veikaliņš, 3 dažāda cenu līmeņa restorāni, bārs, baznīca, mērija, vīna lauki un olīvkoku birzis. Un, kā labam saimniekam klājas, itin bieži parādās pats Massimo Ferragamo, uzturot spēkā domu par muižniecisku dzīvošanu – ar vērienu, lielu apkalpojošo personālu un savas vērtības apziņu. 



Cenas: no 800 eiro

Ēšana: netālajā Castello Banfi

Iepirkšanās: pilsētiņā Montalcino – jebko, kas saistīts ar vīna kultūru

Ko darīt un redzēt: laiski dzīvot uz vietas vai doties uz netālo Sjennu

Svaigums: atvērts 2009. gadā

The Best: villās var dzīvot tikai kluba biedri, bet (!) – ja būsit rezervējuši suite viesnīcā uz 7 dienām, tad theTRAVELER.eu parūpēsies par to, lai vismaz pusi no šī laika jūs dzīvotu villā, ja kaut viena būs pieejama   

 

Podere Terreno

Toskānā, Chianti reģionā

Īpašnieki – Roberto Melosi un Marie-Sylvia Haniez

Chianti ir viens no Latvijā populārākajiem vīniem, tas nāk no tāda paša nosaukuma reģiona, kas ir salīdzinoši viskomercializētākais Toskānā - tur ir visvairāk vīna lauku un vīna darītavu.

Podere Terreno ir 15. gadsimta lauku muižiņa, ko vēlmē attīstīt agrāro tūrismu nopirkuši tās tagadējie saimnieki – Londonas Savoy restorāna grāmatvedis un Florences mākslas galerijas īpašniece. Šī nav šika vieta, toties autentiska un ekoloģiska. Ērtības te ir, un gultas čīkst normas robežās. Ēdienreizes notiek pie liela saimes galda visiem kopā. Galdā tiek celti vienkārši itāļu ēdieni un pašu darīts organic vīns, no kura nākamajā dienā nesāp galva, neskatoties uz izdzerto daudzumu. Saimnieces dēls, kurš Florencē apguvis enoloģiju (vīnzinību), paša ražoto vīnu kautrīgi nosaucis Pier Francesco – savā vārdā...



Cenas: no 140 eiro

Ēšana: netālajā krodziņā La Botega, kur otro ēdienu cena nepārsniedz 10 eiro, toties skats uz Toskānas Kianti pārsniedz miljonu, apkalpošana ir dejojoši smejoša, bet ēdienkarte tāda, ka veģetārieši zaudē modrību un pasūta Florences steiku

Iepirkšanās: uz vietas – organic vīns

Ko darīt un redzēt: šopings apkārtnes outletos (piemēram THE MALL)vai haikings pa Chianti

Svaigums: nelieli ieguldījumi renovācijā par ļaunu nenāktu, lai gan – ir labi arī tāpat

The Best: galva, kas otrā rītā nesāp

 

Raksts publicēts ar theTRAVELER.eu atļauju, un sadarbībā ar žurnālu "Kas Jauns"

www.thetraveler.eu

thetraveler

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14106512sec.