Kā ietaupīt naudu Londonā? [2]

Par velti apmeklēt Vestminsteras abatiju, par piecām mārciņām noskatīties Šekspīra lugu - tie, kas pārzina Londonu un tās piedāvājumus, var ietaupīt naudu, neskatoties uz to, ka Londona pazīstama kā ļoti dārga pilsēta īpaši attiecībā uz tūristiem. Ierasts, ka Londonā nākas šķirties no mārciņas tur, no desmit mārciņām vēl citur - un tās pašas mārciņas kūst tik ātri kā sniegs pavasara saulītē. Šeit daži padomi, kā ietaupīt naudu Londonas apmeklējumā.

1. Nemaksāt par ieejas biļetēm. Parasti ieejas biļetes Vestminsteras abatijā, kur aprīlī notiks prinča Viljama un Keitas Midltones karaliskās kāzas, maksā 16 mārciņas (aptuveni 21 eiro). Tomēr fakts, ko daudzi nezina, ir tāds, ka pēc plkst. 17:00 ieeja abatijā ir bezmaksas. Tad iespējams arī noklausīties koru dziedājumus.

Papildus tam atšķirībā no baznīcām lielākā daļa muzeju Londonā ir apmeklējami bez maksas, piemēram, Teita Modernās mākslas muzejs Tate Modern, Nacionālā galerija, Britu muzejs un Dabas vēstures muzejs Natutal History Museum.

2. Ietaupīt uz maltīšu rēķina. Lai baudītu maltīti ar skatu uz lielisko Londonu, nemaz nav nepieciešams pusdienot prestižā restorānā tūrisma objektu vidū. Lieliska vieta, kur paēst, atrodas tieši pretī Vestminsteras abatijai un Parlamentam - sv. Tomasa slimnīcā (St. Thomas' Hospital) otrā Temzas krastā. Atliek vien paieties gar Bigbenu līdz Vestminsteras tiltam Westminster Bridge, pāriet tam pāri un restorāns jau ir klāt. Jaunatklātajā restorānā iespējams izbaudīt lielisku skatu uz Parlamenta ēku. Arī ēdiens tur ir ļoti gards un to nemaz nevar salīdzināt ar citu valstu slimnīcu ēdnīcām. Restorāns ir publisks un pieejams jebkuram interesentam.

Gardi un lēti paēst iespējams arī ķīniešu kvartālā Čainataunā, Bangladešas kariju nobaudīt var Īstendā, bet īstu britu ēdienu - jebkurā krogā jeb pabā.

3. Ietaupīt uz naktsmītnes rēķina. To iespējams izdarīt, nakšņojot studentu kopmītnēs un hosteļos. Tur istabas pieejamas jau par 35 mārciņām par nakti (aptuveni 41 eiro), numuri ar vannasistabu - par 40 mārciņām (aptuveni 47 eiro). Un šāda veida naktsmītnes atrodamas arī centrā! Tomēr tās ne vienmēr ir pieejamas, jo studentu viesnīcas ir brīvas tikai studentu brīvdienu laikā no jūnija līdz septembrim.

4. Lēti pārvietoties pa pilsētu. Londonas metro ir dārgs pārvietošanās līdzeklis, tā nu tas ir. Tiem, kas metro izmanto bieži, noteikti jāiegādājas Oyster Card, kas ļauj braukt metro, automātiski izvēloties lētāko braukšanas maksu. Šādi iespējams ietaupīt pat uz pusi. Oyster Card ir iespējams izmantot ar jebkādu naudas summas lielumu, kā arī izmantot pat pēc vairākiem gadiem.

Kopumā daudz lētāka pārvietošanās ir ar sarkanajiem, divstāvīgajiem autobusiem. Braucienu šādā autobusā iespējams izbaudīt kā īstu ekskursiju pa pilsētu. Protams, ka labākā vieta ir priekšējie sēdekļi otrajā stāvā. Visvairāk tūrisma objektu brauciena laikā iespējams apskatīt, dodoties braucienā ar 11. un 15. maršruta autobusiem.

5. Bez maksas apmeklēt koncertus un ietaupīt uz teātra biļetēm. Katru vasaru Londonā, Trafalgāras laukumā notiek bezmaksas brīvdabas koncerti.

Izbaudi Britānijas šarmu bez maksas - to var atrast vecajā Beilijā (Old Bailey), vēsturiskajā tiesas ēkā, kas pieminēta jau Dikensa romānos. Tur viss izskatās tieši tāpat kā senāk - ieskatot tiesnesi pūderētā parūkā. Te vienkārši jāiet iekšā un jānoklausās kāda tiesas sēde. To, par ko ir runa, iespējams izlasīt uz tāfeles. Tiesa gan, tur nedrīkst ienest ne fotoaparātus, ne somas un slēdzamu skapīšu tur nav.

Noskaties Šekspīra lugu par piecām mārciņām - Globe Theatre teātrī, kas atrodas Temzas dienvidu krastā, iespējams noskatīties Šekspīra izrādes tādā atmosfērā, kādā tās tika uzvestas laikos, kad Šekspīrs bija dzīvs. Tolaik teātra skatīšanās nebija tik smalks pasākums kā mūsu laikos - skatītāji ēda līdzpaņemtos augļus un riekstus un reizi pa reizei ar tiem arī apmētāja lugas ļaundari. Stāvvieta tieši pie skatuves maksā tikai piecas mārciņas (aptuveni sešus eiro) un izrāde jau ir tā pati, ko redz apmeklētāji sēdvietās.

Iepirkties ar atlaidēm var gandrīz jebkurā britu lielveikalā. Tur ledusskapjos ar uzlīmi Reduced atrodami produkti, kuru derīguma termiņš beigsies pēc dažām dienām. Arī uzkodu bodītes un stendi Kemdenmārketā (Camden Market) stundu pirms darba dienas beigām samazina cenas.

Izvairīties no tūristu slazdiem - pie tiem pieder pārpildītais un neadekvāti dārgais Madame Tussauds vaska figūru muzejs un Londonas zoodārzs. Ja bērni obligāti vēlas apskatīt dzīvniekus, bet pieaugušie izbaudīt mazliet dabas, zoo vietā jādodas uz Mudchute Park & Farm Suņu salā (Isle of Dogs) - tur apskatāma īsta zemnieku saimniecība ar govīm, aitām, cūkām un ēzeļiem. Ieeja saimniecībā ir bez maksas. Bet apmeklētāji ap pulksten četriem pēcpusdienā var palīdzēt saimniekiem sadzīt nakts mītnēs visus dzīvniekus - kopskaitā ap četriem simtiem.

Labākais Londonā ir pieejams bez maksas - piemēram, skaistā pavasara vai vasaras dienā pastaigāties pa Haidparku (Hyde Park). Tur apgrozās sportisti, akrobāti, mūziķi, avīžu lasītāji, aktieri un citi cilvēki. Londona tur ir tik dzīvīga...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 03/07/2011 19:56 Ja komentētājam nav paveicies, tad tas nenozīmē, ka citi nedodas uz ikdienas dievkalpojumiem ;)

Weekdays

7.30am Matins (9.00am Saturday and Bank Holidays)
8.00am Holy Communion
12.30pm Holy Communion
5.00pm Choral Evensong (3.00 pm Saturday only (5.00 pm June - September). Evening Prayer on Wednesdays)

Everyone is welcome to all regular services. There is no charge to attend services and you do not need to reserve a seat in advance, although it is advisable to arrive early for some services.

2 Gatis 03/07/2011 11:57 Pilnīgas muļķības! Nupat atgriezos no Londonas, Vestminsteras abateja pēc 17.00 ir slēgta. Ja raksta autoram bija vienreiz paveicies, tas vēl nenozīmē, ka tā ir katru dienu!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.4657619sec.