Deviņi padomi slaidiem svētkiem

Ziemassvētki ir kulinārijas vilinājumu „kaloriju bumbu” laiks. Taču tas nenozīmē, ka slaidās līnijas apmātajiem ir pilnībā jāatsakās no našķiem svētku laikā. Lūk, deviņi ieteikumi, kā parūpēties, lai svētku maltīte nebeidzas ar jaunu apģērba izmēru, bet galvenais – ēdiet gudri un ar mēru!

1. Izvēlieties alternatīvas ar mazāku tauku un cukura sastāvu: piemēram, trekna zoss cepeša vietā ēdiet liesāku liellopa cepeti, karpu vai vistu, grauzdēto mandeļu vietā – negrauzdētas, bet piena šokolādes vietā – augstvērtīgu tumšo šokolādi.

2. Aizstājiet neveselīgās izejvielas ar veselīgākām: cukuru aizstājiet ar medu vai kļavu sīrupu, augu eļļu ar kvalitatīvu sviestu (kaloriju nebūs mazāk, toties veselīgāk).

3. Dārzeņi rada sāta sajūtu: celiet galdā kā piedevu daudz svaigu dārzeņu. Tajos esošās balastvielas rada sāta sajūtu un nodrošina organismu ar vērtīgiem vitamīniem.

4. Izvēlieties pareizās garšvielas: kas gan būtu Ziemassvētki bez tipiskajām garšvielām? – uz pusi tik garšīgi un uz pusi grūtāk sagremojami! Droši izmantojiet kanēli, krustnagliņas, pimentu un koriandru, tie palīdzēs sagremot treknu ēdienu un samazināt cukura un tauku daudzumu gatavošanas laikā.

5. Baudiet lēnām: pārāk ātri ēdot, mēs nereti nepamanām, ka esam jau paēduši, jo sāta sajūta neiestājas uzreiz.

6. Mazāk alkohola: protams, glāze laba sarkanvīna pie cepeša ir lielisks papildinājums, bet jāatceras, ka vienā glāzē vīna ir 200 papildus kilokalorijas, trīs glāzēs – tik, cik vienā kārtīgā maltītē. Ja no vīna atteikties negribas, starp vīna glāzēm izdzeriet glāzi ūdens, kas atjaunos minerālvielu un šķidruma līdzsvaru.

7. Našķējieties ar svaigiem augļiem: visvairāk lieku kaloriju svētkos mēs uzņemam ar saldumiem, tāpēc prātīgi lielos saldumu šķīvjus uz galda aizstāt ar augļu grozu.

8. Neatsakieties no tradīcijām, bet baudiet tās ar mēru: pavisam atteikties no piparkūkām, treknas kūkas vai citiem našķiem pat nevajag, - mazi gastronomiski grēciņi svētkos ir atļauti. Kā zināms, aizliegtais auglis ir visiekārojamākais, tāpēc našķēsimies, bet ar mēru.

9. Daudz kustību: ja nav iespējams atteikties no lielajām svētku vakariņām un pēc tam arī brokastīm, pusdienām un nākamajām vakariņām, lielā ēšana jālīdzsvaro ar palielinātu kustību daudzumu. Pastaiga svaigā gaisā neļaus liekajām kalorijām „samazināt drēbes”.

Vēl jāatceras, ka noteicošais nav dienas laikā patērētais kaloriju daudzums, bet gan nedēļas bilance. Ja tā tiek līdzsvarota, par svara pieaugumu svētku laikā nebūtu pamata uztraukties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4671979sec.