7 vispārīgi padomi, kā ceļot bez bēdām

Plānošana un atbilstoša sagatavošanās ceļojumam bieži vien ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas ļaus jums izbaudīt brīvdienas pilnībā. Tas īpaši attiecināms uz došanos ilgākā atpūtā, kad iecerēts apceļot vairākus punktus uz pasaules kartes. Taču arī vietēja mēroga pārbraucienos der pievērst uzmanību tādiem faktoriem kā drošībai, veselībai un finansējumam – tas palīdzēs nepiedzīvot vilšanos, atrodoties tālu no mājām.

1. Maršruts

Pirms došanās ceļā, jebkurā gadījumā centieties maksimāli izplānot jūsu maršrutu. Informējiet ģimeni un draugus par to, kur plānojat pavadīt brīvdienas, lai ārkārtas gadījumā viņi zinātu jūsu iespējamo atrašanās vietu.

2. Kravāšanās

Kravājot ceļasomas, obligāti jāpievērš uzmanība klimatam un iespējamajiem laikapstākļiem galamērķī. Ņemiet vērā bagāžas izmēru un svara ierobežojumus; izvēlieties tikai tos apģērbu gabalus, kuri ir nepieciešami. Svarīgi izvēlēties arī jūsu vajadzībām piemērota materiāla un lieluma ceļasomas.

3. Apdrošināšana

Ceļojuma apdrošināšana mazinās raizes gadījumā, ja pazaudēsiet somas, nokavēsiet lidmašīnu vai saslimsiet, atrodoties ārzemēs. Noteikti jāvelta mazliet laika visatbilstošākā apdrošināšanas piedāvājuma izvēlei.

4. Komunikācijas

Pašsaprotami, ka visticamāk brīvdienu laikā jums līdzi būs mobilais tālrunis. Taču vienmēr jāuzmanās no sakaru operatoru paaugstinātajiem tarifiem, atrodoties ārzemēs, tādēļ pirms izbraukšanas noskaidrojiet, cik izmaksās mobilās sarunas vietā, uz kuru dodaties. Ja kādā no galamērķiem plānojat atrasties ilgāku laiku, nonākot tur, labāk izmantojiet uz vietas nopērkamās priekšapmaksas SIM kartes.

5. Nauda

Nepārvadājiet līdzi lielas naudas summas. Debetkarte, kredītkarte un neliels skaidras naudas daudzums vietējā valūtā būtu ideāls risinājums. Vienmēr padomājiet par naudas uzglabāšanu, piemēram, nenēsājiet maku bikšu aizmugurējā kabatā. Labāk izvēlieties jostas somiņu – tā vienmēr būs jūsu redzeslokā, kā arī viegli aizsniedzama.

6. Drošība

Vienmēr iepazīstieties ar galamērķa valsts likumiem, dažādiem ierobežojumiem, iespējamiem sodiem. Veltiet mazliet laika un internetā izlasiet konkrētās valsts jaunākās ziņas. Atzīmējiet kartē vēstniecības un citas institūcijas ārzemēs, kur ārkārtas situācijā būtu iespējams vērsties pēc palīdzības.

7. Veselība

Pirms došanās ilgākā ceļojumā, veltiet laiku ārsta un zobārsta vizītēm, lai noskaidrotu, kāds ir jūsu veselības stāvoklis un ar ko vajadzētu rēķināties. Atkarībā no galamērķa atrašanās vietas, nepieciešamības gadījumā vakcinējieties, piemēram, pret tīfa paveidiem vai trakumsērgu. Ja jums pastāvīgi jālieto medikamenti, turiet tos oriģinālajā iepakojumā, lai nerastos pārpratumi drošības pārbaudēs lidostās un citur.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14125609sec.