Jaunas alternatīvas tiem, kas nelabprāt dodas kruīzos

Visbiežāk kruīza līniju maršrutos iekļauti tikai dažas, liela mēroga pieturvietas, un šāda ceļojuma laikā nav iespējams nokļūt tieši tur, kur vienmēr esat vēlējies būt. Pat tad, ja paredzēts atrasties jūsu sapņu galamērķa tuvumā, milzīgā pasažieru pūļa klātbūtne, visticamāk, neļaus izbaudīt izvēlētās vietas burvību.

Taču pēdējā laikā arvien lielāku popularitāti gūst nelieli kruīza kuģi, kuri veic īpašus maršrutus, kas orientēti uz tūristus interesējošiem galamērķiem.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā kruīza līniju asociācija paziņoja par īpašas atbalsta programmas ieviešanu, ar kuras palīdzību plānots popularizēt īsākus un detalizētākus kruīza maršrutus, kā arī upes, piekrastes, piedzīvojumu un citu veidu kruīzus uz mazizmēra kuģiem visā pasaulē.

Jaunā iniciatīva sadalīta vairākās kuģošanas kategorijās:

Piedzīvojumu kruīzi – maršrutos iekļautas dažādas ārpuskuģa aktivitātes, kā arī pieturvietas aktīvas atpūtas cienītājiem, piemēram, došanās kajakā pa Aļaskas piekrasti.

Upes kruīzi – pasaules iekšzemes ūdeņu apceļošana ar pieturvietām, kurās apskatāmas, piemēram, Viduseiropas vēsturiskās pilsētas.

Piekrastes kruīzi – okeānu, kā arī iekšējo jūru maršruti ar ierastajiem kruīziem neierasti daudz pieturvietām, kas orientētas uz vēsturisku vai ģeogrāfisku objektu apskati.

Luksusa kruīzi – atpūtas braucieni, kuriem raksturīga īpaši izsmalcināta apkalpošana, augstas klases kuģi, kā arī izklaides iespējas, kas atšķiras no, piemēram, tradicionālajiem transokeāniskajiem kruīziem.

Burāšanas kruīzi – iespēja šķērsot okeānu uz īsta buru kuģa klāja, veicot, piemēram, seno jūrasbraucēju ekspedīciju maršrutus. Šādi, piedzīvojumu meklētājiem kā radīti, neaizmirstami ceļojumi gan nav no lētajiem.

Skaidrs, ka ar vārdu "kruīzs" noteikti neapzīmē tikai gigantiskus, tūristu, izklaižu un veikalu pārpildītus okeāna lainerus. Ja vismaz nedēļu ilga atrašanās nekurienes vidū kopā ar tūkstošiem svešinieku jums īsti nav pa prātam, der paturēt prātā, ka specialitāšu kruīzi piedāvā unikālas iespējas gūt jaunus iespaidus, nokļūstot ciešā kontaktā ar pasauli, tās ainavām, kultūrām un cilvēkiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83051682sec.