5 padomi, ko darīt situācijās, par kurām tūristi aizdomājas reti

Ko iesākt, ja pārlieku trokšņaini kaimiņi viesnīcā traucē jums tik vitāli svarīgo naktsmieru pirms gaidāmās konferences, un kādi etiķetes likumi darbojas rotējošajās durvīs?

Jūsu uzmanībai – pieci padomi, kā rīkoties situācijās, par kuru iespējamo rašanos ceļojuma laikā visticamāk aizdomājamies reti.

1. Kā ar blakussēdētāju "sadalīt" kopīgu roku balstu lidmašīnā?

Parasti ir pieņemts, ka rindas vidējo sēdvietu pasažieri var lietot abus iekšējos roku balstus, taču pasažieriem pie ejas vai loga vairumā gadījumu atvēlēts tikai viens roku balsts.

2. Kā rīkoties, ja kaimiņi viesnīcas istabā traucē naktsmieru?

Nevajadzētu klauvēt pie durvīm un lūgt izturēties klusāk. Tā vietā informējiet viesnīcas personālu – tā būs labāk gadījumā, ja skaļie kaimiņi tomēr neizrādīsies pretimnākoši. Parasti nevajadzētu likt lielas cerības uz to, ka vaininieki tiks aizsūtīti citur – ja jūs vēlaties klusumu, jālūdz, lai personāls tieši jums piešķir citu istabu.

3. Ko darīt, ja taksometra šoferis pie stūres uzvedas pārgalvīgi?

Ja jūs nejūtaties droši taksometrā, noteikti neturpiniet braucienu – droši lūdziet šoferi apstāties. Samaksājiet par nobraukto attālumu, ja vēlaties – atstājiet arī dzeramnaudu. Piefiksējiet auto reģistrācijas numuru vai citas detaļas, ja plānojat ziņot par nepatīkamo pieredzi.

4. Ko darīt, ja lidmašīnā/vilcienā/autobusā nākas sēdēt blakus trokšņojošiem bērniem?

Novērtējiet situāciju. Ja bērnu vecāki (vai cita tos uzraugošā persona), šķiet, neko nedara lietas labā, nevajadzētu baidīties pieklājīgā tonī un saprotoši darīt zināmu, ka mazo ceļotāju trokšņošana vai spārdīšanās pret atzveltni jums patiešām kļuvusi traucējoša. Ja jūs atrodaties lidmašīnā un nejūtaties pietiekami ērti, lai kādam no pasažieriem ko pateiktu tieši, griezieties pie stjuartes – varbūt tieši viņa varēs palīdzēt risināt sasāpējušo jautājumu.

5. Kādas pieklājības normas attiecas uz rotējošajām durvīm?

Tas var šķist pretintuitīvi, taču pa tā dēvētajām rotējošajām durvīm vīrietim vajadzētu iet pirmajam. Tā kā šāda tipa durvju "iegriešanai" nereti nepieciešams spēcīgs grūdiens, visos gadījumos ir pieklājīgi iet pirmajam/-ai, lai atbrīvotu ceļu nācējam aiz muguras.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26423812sec.