5 iemesli, kādēļ brīvdienās jāņem līdzi papīra grāmatas

Nav šaubu, ka 21. gadsimta tehnoloģijas atvieglo neskaitāmu sadzīvisku un profesionālu uzdevumu paveikšanu. Turklāt mūsdienu ceļotājam ik uz soļa jāatceras, ka ceļasomai jābūt maksimāli vieglai. Lai nu kā, tomēr šķiet, ka klasiskās papīra grāmatas ir neaizvietojama vērtība arī tūristiem, kuri, par spīti piedzīvojumiem un ceļošanas aizrautīgajai dabai, bieži vien spiesti baudīt arī garlaicības pilnus mirkļus.

Lūk, pieci iemesli, kādēļ ceļojot tomēr vēl aizvien labāk izvēlēties klasisko grāmatu, nevis elektronisko grāmatu lasītāju.

1. Papīra fiziskās īpašības nereti ir priekšnoteikums, kādēļ e-grāmatas vietā tiek izvēlēta klasiska grāmata. Papīra lapas var ne tikai ielocīt un atlocīt – sajūta, ka rokās turat grāmatu, nav salīdzināma ar elektroniskajiem lasāmrīkiem, kuru korpusi darināti no lētas plastmasas.

2. Ja tiek nozaudēta grāmata, to nomainīt ir salīdzinoši vienkārši. Ja tā samirkst vai tiek nejauši nomesta smiltīs, to var izžāvēt un notīrīt. Taču e-grāmatu lasītāja gadījumā zaudējums būs sāpīgāks, turklāt, pretēji ražotāju teiktajam, šīs ierīces bieži vien ir visai neizturīgas pret triecieniem un skrāpējumiem.

3. Ja esat sabiedriska persona vai gluži vienkārši vēlaties uzzināt, kuras no jaunākajām grāmatām būtu vērts izlasīt, neliela apspriede par lasāmvielu ar blakussēdētājiem lidmašīnā vai pat svešiniekiem peldbaseina malā var izvērsties interesantā, negaidītā sarunā.

4. Tikko aizveras lidmašīnas durvis, grāmatu nav nepieciešams izslēgt, gaidot, kamēr tiks pabeigta pacelšanās procedūra. Turklāt reizēm tā mēdz ievilkties, un šādā gadījumā bez papīra grāmatas rokā jums krietnu brīdi var nākties pavadīt garlaicībā.

5. Plauktā novietota grāmata var atgādināt arī par lieliski pavadītām brīvdienām. Īpaši tas attiecas uz gadījumu, ja ik reizi pirms došanās ceļā izvēlēsieties lasāmvielu, kas saistīta ar jūsu galamērķi.

Protams, jāatzīst, ka digitālā formāta grāmatas un to lasīšanas ierīces uzskatāmas par 21. gadsimta inovāciju viļņa nozīmīgu sastāvdaļu, tomēr dotajā brīdī vēl iespējams atrast pietiekami daudz argumentu par labu klasiskajai grāmatai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11779904sec.