7 tūrisma objekti, kurus noteikti jāapmeklē Amsterdamas viesiem

Amsterdamas maģija izpaužas neskaitāmos veidos: tā virmo cauri Zelta laikmeta būvju jumtiem, mirguļo laivām pārpildīto kanālu ūdeņos un mājo dziļi gadsimtiem veco kafejnīcu sienās, kur vienmēr kausos puto alus un virmo jautrība.

Klāt vēl pievienojot majestātiskos mākslas muzejus un apburošos tirdziņus, nav grūti apjaust, kādēļ šī pilsēta ar īpašo gaisotni kļuvusi par vienu no populārākajiem tūrisma galamērķiem Eiropā.

Jūsu uzmanībai septiņi objekti, kurp noteikti jāpaviesojas Amsterdamas apmeklējuma laikā.

1. Van Goga muzejs

Muzejs, kas ir mājvieta pasaulē lielākajai Vincenta van Goga gleznu kolekcijai, piedāvā apskatīt vairāk nekā 200 hronoloģiski sarindotus mākslinieka darbus – sākot ar viņa karjeras sākumu dūmakainajā Holandē un beidzot ar tās uzplaukumu vien nepilnu desmitgadi vēlāk saulainajā Francijā, kur tapuši paši atpazīstamākie van Goga darbi ar raksturīgajiem reibinošajiem toņiem. Muzejs durvis vēra 1973. gadā, kļūstot par mājvietu arī Vincenta jaunākā brāļa Teo kolekcijai. Galveno ēku radījis Gerits Rītvelds, viens no nīderlandiešu radošākajiem arhitektiem.

2. Fondelparks (Vondelpark)

Ņujorka lepojas ar Centrālparku, bet Londona – ar Haidparku. Taču Amsterdamā urbāno idilli leknos zālienos var meklēt Fondelparkā, kur vienuviet atpūšas tūristi, mīlnieki, riteņbraucēji, bērni un šampanieti malkojoši līksmotāji. Siltās nedēļas nogalēs Fondelparks apbur pat ar zaļumballei pielīdzināmu atmosfēru.

3. Nacionālais muzejs (Rijksmuseum)

Nacionālais muzejs ir Nīderlandes galvenā mākslas dārgumu krātuve. Pēc 10 gadus ilgas renovācijas 2013. gadā durvis vērs visi muzeja apmeklētāju kompleksi, interesentus priecējot ar Rembranta, Vermēra un 7 500 citu mākslinieku meistardarbiem, kas izvietoti galerijās ar kopgarumu 1,5 kilometri. Viesojieties Nacionālajā muzejā, lai pamielotu skatienu kārdinošajās klusajās dabās, antīkajās ainavās un portretos.

4. Karaliskā pils (Koninklijk Paleis)

Laipni lūdzam Nīderlandes karalienes namā. Viņas Majestātes prombūtnes laikā apmeklētāji aicināti aplūkot gobelēnus, lustras, itāļu marmoru un freskām rotātos griestus, paralēli apgūstot vēstures lekciju par Nīderlandes karalisko ģimeni un politiku. Mūsdienu Nīderlandes karalienes pils sākotnēji bija izskaistināta administratīvā ēka, kuras celtniecību pabeidza 1665. gadā. Arhitekts Jakobs van Kampens, šķiet, ir darījis visu iespējamo, lai demonstrētu Amsterdamas bagātību, radot iespaidīgu kompleksu, kam tolaik Eiropā bija vien daži sāncenši.

5. Rembranta muzejs (Museum het Rembrandthuis)

Rembranta muzejs atrodams trīsstāvu ēkā, kas laika posmā no 1639. līdz 1658. gadam bija paša mākslinieka mājvieta un studija. Interjers, kura radītā gaisotne neatstāj vienaldzīgu nevienu, ļauj lieliski iztēloties, kā šeit tapuši Rembranta van Reina meistardarbi. Speriet soli nīderlandiešu leģendas darbistabā, kur plauktos plešas gliemežvāku, dzīvnieku ragu un citu eksotisku priekšmetu pārpilnība.

6. Jaunā baznīca (Nieuwe Kerk)

Jaunā baznīca, par kuru vēstures avotos minēts jau 1408. gadā, ir nozīmīga Nīderlandes kronēšanas un karalisko kāzu ceremoniju tradīciju daļa. Mūsdienās celtne vairs nepilda dievnama funkcijas, bet kalpo kā mākslas un kultūras ekspozīciju izstāžu zāle. Lai gūtu ieskatu Jaunās baznīcas vēsturē, droši dodieties augšup pa kāpnēm garām suvenīru veikaliņam.

7. Koncertzāle (Concertgebouw)

Gremdējieties klasiskās mūzikas skanējumā nevainojamajā Amsterdamas koncertzāles akustikā. Karaliskās koncertzāles orķestra diriģents Bernards Haitinks reiz atzinis, ka tieši pasaulslavenā zāle, kas celta tālajā 1888. gadā, uzskatāma par orķestra labāko mūzikas instrumentu. Pusstundu ilgi bezmaksas koncerti ap pusdienlaiku šeit priecē apmeklētājus katru trešdienu no septembra vidus līdz jūnija beigām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.16175103sec.