Pieci izplatītākie padomi, kā ceļot ar vieglu somu

"Ceļojiet viegli" – šāda frāze izskan bieži, tomēr to ignorē daudzi ceļotāji. Kad dodamies ilgi kārotajās brīvdienās, vēlamies ņemt līdzi teju pusi iedzīves. Tomēr tas ir lieki – pārāk liela un smaga bagāža ir apgrūtinājums ik uz soļa.

Mūsdienās visapkārt valdošā pārmērība ir galvenais iemesls, kādēļ nereti ir sarežģīti pārzināt un organizēt savas personīgās mantas. Tomēr doties ceļā tikai ar pašām nepieciešamākajām lietām patiesībā ir vienkāršāk nekā varētu šķist – lūk, pieci svarīgākie padomi, kas jāņem vērā, lai neapgrūtinātu sevi ar pārāk smagām ceļasomām.

1. Izveidojiet līdzi ņemamo mantu sarakstu

Nav noslēpums, ka šis ir izšķirošais solis ceļā uz vieglu bagāžu. Sarakstu sastādiet, uzskaitot visas mantas, kuras jums varētu noderēt, bet pēc tam sāciet izsvītrot tos priekšmetus, bez kuriem brīvdienās varētu arī iztikt. Izsvītrošanu veiciet vairākas reizes, līdz ir skaidrs, ka palikušas vien pašas nepieciešamākās mantas.

2. Pievērsiet pastiprinātu uzmanību apģērbam

Ceļasomā liekamajai garderobei nebūt nav jābūt garlaicīgai. Taču, ja iespējams, ņemiet līdzi tikai pa vienam apģērba gabalam – maz ticams, ka jums vajadzēs trīs džinsu vai divus saulesbriļļu pārus. Paturiet prātā arī, ka apģērbam jābūt maksimāli piemērotam jūsu galamērķa klimatam un gaidāmajām aktivitātēm. Turklāt ideālajā variantā izvēlieties universālu apģērbu, piemēram, vesti ar pieliekamām piedurknēm – tā noderēs dažādās situācijās.

3. Sarullējiet drēbes un piedomājiet pie somas iekārtojuma

Ceļotājiem, kravājot somu, aizvien biežāk tiek ieteikts drēbes sarullēt nevis salikt, jo šādi tās ne vien aizņems ievērojami mazāk vietas, bet arī nesaburzīsies. Tāpat jāatceras, ka ikkatru brīvo stūrīti somā iespējams aizpildīt, piemēram, ar higiēnas piederumiem.

4. Lidmašīnā velciet virsdrēbes

Virsjakas ceļasomā var aizņemt neiedomājami daudz vietas. Ja ceļojat ar lidmašīnu, pirms kāpšanas uz klāja uzvelciet virsdrēbes un masīvākos apavus. Šādi izvairīsieties arī no somas atvēršanas ik brīdi, kad jums paliek vēsi.

5. Līdzi ņemiet tikai vienu somu

Sekojot augstāk minētajiem padomiem, vairumā gadījumu varēsiet iztikt ar vienu somu, kuru varēsiet ņemt līdzi rokas bagāžā. Taču svarīgi izvēlēties arī piemērotu ceļasomu – kompaktas somas īpašnieki būs spiesti sapakot mazāk mantu, kamēr lielāks čemodāns var apgrūtināt pārvietošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41451406sec.